thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Belediye Tartışılan Paylaşımı Kaldırdı!

Tarih: 05-07-2019 06:32:59 Güncelleme: 05-07-2019 07:09:59 + -


LGBT Onur Haftası nedeniyle yapılan paylaşım karşısında gelen tepkiler üzerine CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptıkları açıklamalarda özgürlüklere sahip çıkacaklarını açıklamışlardı. Gelen tepkiler belediyenin sosyal medya hesaplarından LGBT paylaşımını sildirdi.


Belediye Tartışılan Paylaşımı Kaldırdı!

Dünya genelinde kutlanan LGBT bireylerin Onur Haftası için CHP'li belediyeler sosyal medya hesaplarından destek mesajları atmışlardı. Trollerin bir anda CHP'li belediyeleri hedef aldılar. Sosyal medya ve çeşitli platformlar da bekledikleri tepkiyi alamayan troller Şehitlikleri bahane ederek Çanakkale Belediyesini hedef almışlardı. Belediyenin LGBT paylaşımının hedef alınması sonrasında CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini, LGBT 'li bireylerin de haklarını savunmaya devam edeceklerini açıklamıştı.

 

"AK PARTİLİ KARDEŞLERİMİZDEN DE HOŞGÖRÜ BEKLİYORUZ" DEMİŞTİ..

Çanakkale Belediyesi'nin LGBT Onur Haftası için sosyal medya hesabından mesaj paylaşılması kamuoyunda olduğu kadar Belediye Meclis toplantısında da gündeme oturdu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, özgürlüklerin yanında olduklarını, AK Parti'li olan ve AK LGBT örgütünü hatırlattı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meclis toplantısında yaptığı konuşmada; "Çanakkale'yi tanımlarken Özgürlüklerin ve Barışın kenti olarak tanımlıyoruz. LGBT bireylerinin dünya genelinde de gerçekleştirilen Onur Yürüyüşüne maalesef Türkiye'de izin verilmiyor. CHP'li diğer belediyeler gibi Çanakkaleli belediyesi de özgürlüklere sonuna kadar sahip çıkmak adına LGBT'li bireyler için bir Onur haftası mesajı paylaştık. İçinde sadece sevgi olan ifadeler. Bu Çanakkale'de baya bir spekülatif hale geldi. En son troller girdi işin içine. AKP'li belediyeler ve Bülent Turan girdi devreye. Görüşlerim bu konuda; gerek cinsel yönelimleri, ayrımcılığa uğrayan herkesi dışlamamak, toplum dışına itmemek bizim görüşümüzdür. Bu gerçeği saygı duymaktan, giyim kuşama saygı duymaktan başka yol yoktur . Cemaat yurtlarında tacize uğrayan çocuklar varken seslerini çıkartmayanlar ve asıl çocukları taciz edenler hastalıklı beyinlerdir. 2002 yılında başbakan Erdoğan; eşcinsellerinde kendi hak ve özgürlükler çerçevesinde gerekli yasal güvencelerin verilebileceğini dile getirmişti. Ayrıca AK LGBT oluşumları olduğunu, Maltepe mitinginde bayrak açtıklarını sosyal medyada izleyebiliyoruz. Sarayda Türk musikisinin divası Bülent Ersoy'u ağırladığı hepimizin malumudur. AK Partili kardeşlerimizde aynı hoş görü içerisinde davranmalarını bekliyoruz" demişti.

 

TEPKİLER PAYLAŞIMI SİLDİRDİ

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hafta başından bu yana gelen eleştirileri Özgürlükleri savunma ve hoşgörü temelinde karşılıyorlardı. Akşam saatlerinde ise; Belediyenin sosyal medya hesabından LGBT Onur Haftası paylaşımı silinerek geri adım atıldı.




Bu haber 4369 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI