thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Bay Kemal ile Uğraşmayı Bıraksın Hayat Pahalılığını Çözsün”

Tarih: 24-10-2022 06:57:29 Güncelleme: 24-10-2022 07:22:29 + -


Habertürk Gündem programında Serap Belet’in konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, vatandaşın bir numaralı gündemi olan hayat pahalılığına dikkat çekti. Erkek; "Ülkemizin sorunları çok ağır fakat çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok. Türkiye'nin gerçek sorunu hayat pahalılığı ve işsizliktir. Şu anki sistemle problemleri çözemeyiz. Çünkü sağlıklı hiçbir denetim yapılmıyor” dedi.


“Bay Kemal ile Uğraşmayı Bıraksın Hayat Pahalılığını Çözsün”

Serap Belet’in hazırlayıp sunduğu Habertürk Gündem programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında geçen meyan okumayı değerlendirdi. Erdoğan’ın “Çık karşıma” meydan okumasında Kılıçdaroğlu’nun “TV’de karşıma çık” medya okumasıyla başlayan tartışmalarda CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kasım ayını işaret etmişti.

 

“İFLAS ETMİŞ BİR SİSTEMLE BU SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ”

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Muharrem Erkek; “Kasım ayını bekleyeceğiz ve göreceğiz. Şunu söyleyeyim; vatandaşımızın ve ülkemizin sorunları çok ağır. Çözülemeyecek hiçbir sorun yok ülkemizin. Ama iflas etmiş bir sistem ve iflas etmiş bir yönetimle bu sorunların çözülemeyeceğini görüyoruz. Çünkü güven kayboldu. Güven kaybolduğu zaman bir sisteme, hiç bir sorunu çözmek mümkün değildir. Sistem ile ekonomi doğrudan bağlantılı. Siz bu sistemde Merkez Bankasının bağımsızlığını sağlayabilir misiniz? Mümkün değil. Gerçek sorunu ne Türkiye’nin? Hayat pahalılığıdır, İşsizlik, ekonomik krizdir. Patates’e daha yeni yüzde 170 zam geldi; şekere yüzde 172 zam geldi. Bugün ucuz şeker almaya çıkın, insanlar kuyrukta. Dana etine yüzde 90 zam gelmiş, süte yüzde 127, un’a yüzde 129 zam gelmiş. Vatandaşın sorunu budur” ifadelerini kullandı.

 

“BAY KEMAL İLE UĞRAŞMAYI BIRAKSIN HAYAT PAHALILIĞINI ÇÖZSÜN”

AK Partili lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Erkek; “Sayın Erdoğan ekonomiden sorumlu değil mi? Ülkenin yönetiminden o sorumlu değil mi? Bay Kemal ile uğraşmayı bıraksın da vatandaşların sorunlarını, hayat pahalılığını, enflasyonu çözsün. Savaşan ülkelerdeki enflasyon oranlarını hepimiz biliyoruz. Hani diyor ya sayın Erdoğan ‘Dünya’da da enflasyon var’ diye.. Almanya’da yüzde 10, Fransa da yüzde 6 enflasyon var. Ukrayna ve Rusya’da bile bizdeki kadar enflasyon yok. Ki bu iki ülke savaş halindeler. Biz savaşan ülkelerden Rusya’ya doğalgaz borçlarımızı erteleyin diye talepte bulunduk. Ülke bu halde ve bundan sorumlu olan ülkeyi yönetenler sorumlu. Önce vatandaşların sorunlarını çözsünler” dedi.

“ADAYIMIZI ÇOK MERAK EDİYORLARSA ERKEN SEÇİM KARARI ALSINLAR”

Aday tartışmalarına da değinen Muharrem Erkek, “Biliyorsunuz yaklaşık 1 yıldır 6 parti birlikte çalışıyoruz. Neden çalışıyoruz, neden bir aradayız? Bir araya gelemez diyorlardı, bir araya geldik. Bir arada kalamazlar diyorlardı, kaldık. Bir arada çalışamazlar diyorlardı, çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı adayı tabi ki çok önemli ama Cumhur İttifakı ve Sayın Erdoğan bizim adayımızı çok merak ediyorsa hemen yarın seçim kararı alsın. Bizde ertesi gün adayımızı açıklayalım. Biz bunu kaç kere söyledik; elbette aday önemli ancak adaydan çok daha önemli bir şeyler var; sistem gibi, ilkeler gibi. Mesela bu ülke Partili Cumhurbaşkanlığı yoluyla mı yönetilmeye devam edecek? Bu ülke nasıl yönetilecek; bu şekilde tepeden, keyfilikle mi, yoksa ortak akıl ve istişare ile mi yönetilecek” dedi.

 

“SEÇİM KARARI ALINDIĞINDA ADAYIMIZ AÇIKLANIR”

Önemli olan adayın ismi kadar Türkiye’nin nasıl yönetileceği olduğuna dikkat çeken Muharrem Erkek; “Biliyorsunuz 28 Şubatta Güçlendirilmiş Parlamenter mutabakat sistemini imzaladılar genel başkanlar.  O metinde sadece bir hükümet sistemi değil; kamu yönetimi, üniversiteler, yerel yönetimler, siyasi etik, yolsuzlukla etkin mücadele, temel hak ve özgürlükler gibi birçok konuda temel ilkelerde uzlaştık zaten. Çünkü masamızda Demokrasi ve Hukukun üstünlüğü var. Şimdi ayrıntılara girdik; temel politika alanlarına yani. Burada; eğitim, sağlık, bilim-teknoloji, çevre, kent, ekonomi, istihdam gibi konulara girdik. Çok ciddi insanlar ekipler halinde bu konularda çalışma yürütüyorlar. Yol haritası belirlenecek; seçimden sonra referandum için çoğunluk olursa, olmazsa Türkiye nasıl yönetilecek bu konularda çalışılıyor. Seçim kararı alındığında zaten adayımız açıklanır. Adaydan ve kişilerden çok daha önemlisi sistem ve ilkelerdir. Bunu unutmamalıyız” dedi.

“ERDOĞAN’IN 2023 VAATLERİ NE OLDU?”

Erdoğan’ın ve hükümetin 2023 yılı vaatlerini hatırlatan ve bu vaatlerin akıbetini soran Muharrem Erkek; “Türkiye neden bu halde? Ülkemizin yeni bir siyaset kültürüne ve yönetim anlayışına ihtiyacımız var. farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, özgürce yaşayama ihtiyacımız var. Adaleti yeniden tesis etmeye ihtiyacımız var. Siz bu sistemde yargı bağımsızlığını sağlayabilir misiniz? ‘Yargı bağımsızdır’ diyorlar, lafta bunlar. Lafa gelince atmak çok kolay ama tablo ortada. Mecliste bütçe görüşülüyor, 2023 yılının bütçesi yapılıyor. Daha 2023 yılı bütçesi şuanda 659 milyar lira olarak açık var. Belki de açık 1 triyon lira olacak? 2023 hedefleri vardır Erdoğan ve hükümetin, resmi hedefleri, hükümet taahhütleri vardı. Ne olacaktı 2023’te; kişi başına milli gelir 25 bin dolar olacaktı. İhracatımız 500 milyar dolar olacaktı. Bunları unuttuk değil mi hemen. Bir hükümet resmi taahhütte bulunuyor ve o hedeflere bırakın yaklaşmayı, yanında geçmiyor. Olamaz, bu sistemde bunu yapamazlar. Bizler bunları zamanında çok anlattık. Anayasa komisyonlarında, televizyonlarda, kahvelerde anlattık. Maalesef bütün tespitlerimizde haklı çıktık. Bugün tarihin en derin ekonomik ve siyasi krizi yaşıyorsak bunun temel sebebi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında yaşatılan bu keyfilik ve hukuksuzluktur. Sistem ve ekonomi, sistemle özgürlükler doğrudan bağlantılıdır” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ YETERLİ PROTEİN, DÜZGÜN EĞİTİM ALAMIYORLAR”

Türkiye’nin içerisindeki ağır ekonomik krizin ve hayat pahalılığının sorumlusunun Erdoğan ve yönetimi olduğunu, aday tartışmasını bir kenara bırakıp sorunları çözmeye odaklanması çağrısı yapan Erkek; “Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı bizim adayımızı gerçekten öğrenmek istiyorlarsa; hemen seçim kararı alsınlar. Erken seçim kararı alma yetkileri var. Ancak bizim kendilerine tavsiyemiz bir an önce vatandaşın sorunları çok ağır, işsizlik var, hayat pahalılığı var. 30 milyon üzerinde ücretli çalışan var ülkemizde; bunların yüzde 60’ı asgari ücretle çalışıyor. Milyonlarca emekli, işsiz, gençler ve ev kadınlarımız var. Bir kesim çok rahat ama nüfusun yarısından fazlası derin bir yoksullukla karşı karşıya. Gençlerimizin, çocuklarımızın üçte biri şiddetli yoksulluk çekiyor. Kırmızı et, süt, tereyağı tüketemiyorlar, yeterli protein alamıyorlar, iyi eğitim alamayıp düzgün evlerde oturamıyorlar. Bırakın muhalefetle, Bay Kemal ile uğraşmayı da sorunları çözün” dedi.

“GEÇEN SENE MAZOT 8 LİRAYDI, BUGÜN 27 LİRA.. SORUMLUSU KİM”

Altılı Masa adayının kim olacağı tartışmalarının önemsiz odlunu, tüm sorunlarını çözmeye talip olduklarını açıklayan Erkek; “Biz açıkladık; altılı masa ortak adayını açıklayacak ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Türkiye’nin 13’ncü Cumhurbaşkanı olacak. İlk seçimden sonra bu sorunları çözeceğiz. Hem vatandaşın sorunlarını çözeceğiz aynı zaman da geçiş sürecini inşa edeceğiz. Bu ülke bu ucube sistemle daha fazla yönetilemez. Bunu bir siyasetçi olarak söylemiyorum; bir hukukçu olarak söylüyorum. Bu sistem doğru bir sistem değil. Bırakın bu sisteme geçmeden öncesini; geçen sene Ekim 2021 de mazot 8 liraydı, bugün 27,5 lira civarın. Erdoğan ‘Verin yetkiyi’ dediğinde dolar 4 liraydı. Bunları görmemiz lazım artık; güven vermeyen bir sistem ekonomik krizi, siyasi krizi çözemez. Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir sistemde hukuk devleti olmaz. Hukuk devletinin, adaletin olmadığı bir yerde; aş, iş, ekmek olmaz, gelir dağılımında adalet olmaz” dedi.

 

“DENETİM KAĞIT ÜSTÜNDE.. KEYFİLİK VAR.. O YÜZDEN İŞÇİLER ÖLÜYOR”

Erdoğan ve yönetiminin uyguladığı ekonominin vahşi kapitalizm olduğunu söyleyen Erkek; “Bu sistemde nedir biliyor musunuz? Neoliberal politikalar, vahşi kapitalizm; altta kalanın canı çıksın. İşte bu sistemde iş kazalarında binlerce insan kaybedersiniz her yıl. Savaşlarda bu kadar insan ölmüyor; bizdeki trafik kazalarında iş kazalarında öldüğü kadar. Çünkü keyfilik var, hiçbir denetim yapılmıyor, her şey kâğıt üzerinde. Bir kere önce yönetenlerin denetlenmesi gereklidir. Yönetenleri meclis, yargı, basın denetleyecek. Herkes elini vicdanına koysun, bu sistemde Erdoğan’ı ve yönetenleri denetleme imkanı, hesap sorma imkanı, sorgulama imkanı var mı? Olmadığı için insanlarımız ölüyor. bu sebeple önce sistemi değiştirmeliyiz. Aday çok kolay; altılı masa ortak adayını çıkartacaktır. Zaten genel başkanlar imzalamış Türkiye’ye açıkladılar bunu” dedi.




Bu haber 2688 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI