thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



ÇYDD’den “Dini Nikah” Kararına Tepki

Tarih: 05-06-2015 11:34:49 + -


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ve şubelerinden kamuoyuna yapılan basın açıklamasında Anayasa Mahkemesinin aldığı “Dini Nikah” kararına tepki gösterildi. ÇYDD’den yapılan açıklamada; “Dinî nikâh” devletin kayıtlarına geçmediği, bu nedenle özellikle kadın ve çocukların haklarını koruma yetkisi olmadığı için yalnızca bir “dua”dır” ifadeleri yer aldı.


ÇYDD’den “Dini Nikah” Kararına Tepki

ÇYDD’den yapılan kamuoyu açıklamasında; “Anayasa Mahkemesi’nin kadınları ve çocukları güvencesiz bırakan kararı, kabul edilemez. Temel görevi evrensel hukuku ve hukuk devletini korumak ve yaşatmak olan, ne yazık ki tüm üyeleri erkeklerden oluşan 15 üyeli Anayasa Mahkemesi, 27 Mayıs 2015’te 11 üyesinin oyçokluğu ile aldığı kararla laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasi ve hak kavramları gelişmemiş feodal ve teokratik Ortadoğu ülkelerinin durumuna düşürmüştür.”

 

“Resmi nikâh kadının en önemli güvencesiyken, Yüksek Mahkeme, aldığı bu kararla resmi nikâh olmaksızın dini nikâh yapılmasının önündeki yasal engelleri kaldırmış, kadınlarımızın güvencesiz ve korunmasız bırakılmasının önünü açmıştır.”

Yeni çocuk gelinler, yeni Ünzileler  yoldadır...

Erkek çok eşliliği artacak ve bu kadınların aleyhine olacaktır.

Babaları ile soy bağının kurulmasında zorlanılan çocuklar, miras hakları konusunda ciddi sorunlar yaşayacaktır; çünkü sistem resmi nikâh üzerine kuruludur:

 

“Resmî nikâh, Medeni Kanun’daki aile hukukun bütün kurumlarının belkemiğidir. Resmî nikâh olmadığı zaman evlenme, boşanma, velayet, nafaka, miras ve mal rejimlerinin tamamıMedeni Kanun’un güvencesi dışına çıkmış olacaktır. 110. maddesiyle resmî nikâhı düzenleyen 1926 tarihli Medenî Kanun, bunun için “Devrim Yasaları” içinde yer almıştır. Dinî nikâhı resmî nikâh olarak kabul etmek, Atatürk’ün “Kadın Hakları” devrimini yok saymaktır.”

 

“Ne yazık ki görevi Anayasa’yı  ve hukuku korumak olan en yüksek yargı organı, bu kararıylaAnayasa’yı ihlal etmiştir. Gelinen bu durum ülkemizin hukuk geleceğine korku ve kuşkuyla bakmamıza neden olmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu ağır yanlıştan ivedilikle dönülmesi için çocuk gelinlerin, kadın istismarının engellenmesi için yasal düzenlemeleri yapmalıdır. Önce kadınlarımızı sonra da tüm ulusumuzu ortaçağ karanlığına götürecek bu kararı kabul etmemiz olanaksızdır” ifadeleri yer aldı.

 




Bu haber 2736 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÜLKE GÜNDEMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI