thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



17 Bakan'a "Çanakkale İçin Ne Yaptınız? Ne Yapacaksınız?" Soru Önergesi

Tarih: 05-11-2014 11:39:57 Güncelleme: 05-11-2014 12:28:57 + -


Çanakkkale CHP Milletvekili Serdar Soydan, "AKP Hükümetlerinin Çanakkale Yatırım ve İstihdam Karnesi" adı altında 17 Bakan'a ayrı ayrı soru önergesi verdi.


17 Bakan'a

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan "AKP Hükümetlerinin Çanakkale Yatırım ve İstihdam Karnesi" adı altında 17 Bakan'a toplamda 18 tane soru önergesi verdi. Serdar Soydan; TBMM'ye verdiği soru önergelerinin bütün bakanlardan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını da istedi.

 

Serdar Soydan'ın soru önergesi verdiği bakanlar ise şu şekilde; Hayvancılık Bakanı  Mehdi Eker, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli.

 

TÜM BAKANLARA AYNI SORULARI SORDU

 

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan verdiği soru önergelerinde; "Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği benzersiz bir coğrafyada bulunan Çanakkale ilimiz, binlerce yıllık tarihi zenginliği kültürlerinde barındırmış, efsanelere ve mitolojik hikâyelere ev sahipliği yapmış ülkemizin nadide illerinden birisi olmanın gururunu yaşamaktadır. Çanakkale,  coğrafi ve tarihi yapısı göz önüne alındığında bir Dünya Kenti olmaya aday bir ilimizdir" ifadelerini kullanarak şu soruları yöneltti;

 

1-12 yıllık iktidarlarınız döneminde Bakanlığınızın Çanakkale ilimize yaptığı yatırımın (2002-2014 yılları arası her yıl için) miktarı ne kadardır, hangi projeye ne zaman, ne kadar miktarda kaynak aktarılmıştır, AKP Hükümetleri döneminde 12 yıldır 81 ilimize yapılan yatırım miktarları kıyaslandığında Çanakkale kaçıncı sıradadır?

2- 2002-2014 yılları arasında Bakanlığınıza Çanakkale nüfusuna kayıtlı kaç kişi iş başvurusunda bulunmuş, Bakanlığınızda Çanakkale nüfusuna kayıtlı kaç kişiye istihdam sağlanmıştır?

3-Bakanlığınızın Çanakkale ilindeki görevli personel sayısı yeterli midir, yeterli değil ise 12 yıldır tamamlayamadığınız eksik personelinizi ne zaman tamamlayacaksınız?

4-Önümüzdeki 10 yıllık dönemde (2015-2025 yılları) Bakanlığınız olarak Çanakkale ilimize hangi yatırımları, ne zaman yapacaksınız?




Bu haber 3149 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI