thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ayhan Gider Üniversitelilerle Buluştu

Tarih: 01-04-2017 07:31:28 + -


AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, üniversite öğrencileri ile olan söyleşilerine devam ediyor. Milletvekili Gider bu kapsamda Ezine Meslek Yüksekokulu ve Troia Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşilerde öğrencilerle bir araya geldi.


Ayhan Gider Üniversitelilerle Buluştu

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Öğrenci Topluluğu konseyi tarafından organize edilen “Gençlik Buluşması” ve “2017 Gözüyle 1915” konulu söyleşiler kapsamında öğrenciler ile buluştu. Ezine Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile gençlik buluşmasında bir araya gelen Ayhan Gider, Ezine MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mehtap Özden ve öğrenciler tarafından karşılanan Milletvekili Gider, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Milletvekili Ayhan Gider, öğrencilerle buluşmasında Yeni Anayasa Teklifi ve Referandum hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin yeni anayasa paketi ve referanduma ilişkin sorularına madde madde cevap veren Milletvekili Gider, daha sonra Troya Kültür Merkezinde başka söyleşide bulundu.

 

TROYA KÜLTÜR MERKEZİNDE ALKIŞ YAĞMURU

 

Ezine’de gerçekleştirilen “Gençlik Buluşması”nın ardından Milletvekili Gider, Troia Kültür Merkezi’nde öğrencilerle “2017 Gözüyle 1915” konulu söyleşide bir araya geldi. Yoğun bir katılımın olduğu söyleşide gündem 15 Temmuz Darbe Girişimi ve referandum süreci oldu. 15 Temmuz sürecini değerlendiren Milletvekili Gider, devletin kılcal damarlarına kadar ulaşan 40 yıllık bir örgütün varlığına dikkat çekti. Milletvekili Gider söyleşinin soru cevap kısmında öğrencilerden gelen sorularını da cevapladı.

Konuşmasına 102 yıl önce Çanakkale’de yaşanan Çanakkale Savaşları ile başlayan Milletvekili Gider, Türk Milletinin ezber bozan bir millet olduğu vurgusunu yaptı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın çok stratejik bir konumda olduğunun altını çizen Milletvekili Gider: “100 yıllarca dünyaya hükmetmiş bir devletin bakiyesiyiz. Hıristiyanların perde önünde, Yahudilerin perde arkasında dünyayı idare ediyorken biz Müslüman bir toplum olarak hükmetmişiz. Bunların hepsi ezber bozan hareketler. Hiçbir güçte kendi ezberlerini birilerinin bozmasını istemez. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa kaçınmazlar” dedi.

 

15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütünün darbe kalkışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Gider, “Bir örgüt kurarsınız bir iki sene sonra eyleme geçersiniz, bu kolay bir şeydir. 40 sene eylemsiz duracaksınız, tamamını sempatiye ayıracaksınız, insanların sizi sevmesi ve ilgi göstermesi için çaba sarf edeceksiniz ve 40 sene sonra eyleme geçip bir devleti ele geçirmeye çalışacaksınız. Bu çok zor bir süreç. Bunu becerebilen adamın o adam olduğunu hiç aklınız kesiyor mu? Bunun arkasında hiçbir uluslararası yapılanma olmadan mümkün mü böyle bir şey?” şeklinde konuştu.  

Türkiye’de son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarının bölgede güçlü bir Türkiye olmasını istemeyen dış güçlerce gerçekleştirildiğini belirten Milletvekili Gider, Türkiye’nin yeniden düzenlenen Ortadoğu masasında istenmediğini ve bundan dolayı Türkiye’ye saldırıldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut sistemde yönetilebilir olmadığı için sistem değişikliğine gitmek istediklerini işaret eden Milletvekili Ayhan Gider, bu sistem değişikliğinin AK Parti’yi ilgilendiren bir sistem olmadığını tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir sistem olduğunu vurguladı. Referandumda kullanılacak evet yada hayır oylarının kendileri için daima kutsal olduğunun altını çizen Milletvekili Gider, gençlerden kendi aralarında anayasa maddelerini tartışırken sertlikten kaçınmaları ricasında bulundu. 

 




Bu haber 3942 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI