thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



221 Gündür Kazdağları İçin Direniyorlar

Tarih: 03-03-2020 06:19:57 Güncelleme: 03-03-2020 07:17:57 + -


Kirazlı-Balaban mevkiinde 7 aydır bölgedeki madencilik faaliyetine karşı nöbet tutan eylemciler, Orman İşletme Şefliği tarafından kendilerine kesilen cezalar nedeniyle Çanakkale Sulh ve Ceza Mahkemesine itiraz dilekçelerini sundular. Direnişçiler, itiraz dilekçelerini sunmadan önce Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü önünde bir de basın açıklaması gerçekleştirdi.


221 Gündür Kazdağları İçin Direniyorlar

Kirazlı-Balaban mevkiinde faaliyete geçen metalik madencilik firmasına karşı maden alanında 7 aydır konaklayarak tepkilerini ifade eden çevreciler, kendilerine Orman İşletme Şefliği yetkilileri tarafından “Devlet ormanlarında orman idaresince belirlenen konak yerlerinden başka yerde gecelemek” suçu gerekçe gösterilerek kesilen günlük 100 ila 200 TL arasında değişen para cezalarına itiraz etmek amacıyla Çanakkale Sulh ve Ceza Mahkemesine giderek itiraz dilekçelerini sundular.

 

İtiraz dilekçelerini sunmadan önce Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne giden çevreciler, burada bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Kirazlı/ Balaban mevkiinde 7 aydır bölgedeki madencilik faaliyetine karşı nöbet tutuyoruz. Ormancılar derneğinin tespitine göre tam 347 bin 815 ağacı kesen ve canlı toprağın nereye taşındığını denetlemeyen yerel orman şefliği hakkımızda idari yaptırım karar tutanakları hazırlayıp tebliğ etmiştir. Tebliğ edilen kabahat konusu devlet ormanlarında, orman idaresince belirlenen konak yerlerinden başka yerlerde gecelemektir. Söz konusu tebligata göre kirazlı toplu koruma ile kirazlı jandarma karakol komutanlığının 20 Şubat 2020 tarihli tutanağına istinaden ilgili kanun maddesi gereği idari para cezasına karar verildiği söylenmektedir. Sanki turistik bir beldenin ormanın da kamp yapıyormuşçasına kesilen bu cezalar öncelikle abesle iştigaldir aynı zamanda anayasal haklarımız ve ödevimiz gereği tuttuğumuz çadırlı nöbetin önüne taş koymaya çabalamaktır ve bu bakımdan görevin kötüye kullanılmasıdır. Tabi bu saçma çaba orman katliamının ve sürdürülmek istenen madencilik faaliyetlerinin son derece tehlikeli sonuçlarını önlemek üzere üstlenilmiş olan bir çevre mücadelesinin takındığı etik tavır ile boy ölçüşemez. Sıradan vatandaş olarak biz bu mücadele de iki yüzü aşkın gündür varız ve var olmaya devam edeceğiz çünkü ormanlarımızın katledilmesine, havamızın, suyumuzun, toprağımızın zehirlenmesine göz yumamayız. Bu hakikate ve anayasal haklarımıza dayanarak ormanı koruyanlara orman müdürlüğünce ceza kesilmesini kınıyoruz ve şahıslarımıza kesilen cezalara bugün itiraz dilekçelerimizi Çanakkale sulh ve ceza mahkemesine sunuyoruz.”




Bu haber 4050 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI