thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Köprü’den Geçecek Otoyol İçin ÇED Süreci Başladı

Tarih: 24-04-2015 09:47:36 Güncelleme: 24-04-2015 09:49:36 + -


Çanakkale Boğaz Köprüsü’nden geçmesi planlanan otoyol için ÇED Süreci başlatıldı. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe 1. ve 2. kesim otoyolu için Ak-Tel Müh. Eğt.Tur.Gıda San.Tic. Ltd.Şti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ÇED Süreci için başvuru dosyasını 30 Mart 2015 tarihinde teslim ettiği ortaya çıktı.


Köprü’den Geçecek Otoyol İçin ÇED Süreci Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunan Ak-Tel Müh. Eğt.Tur.Gıda San.Tic. Ltd.Şti. toplam uzunluğu 324,415 km olan Kınalı – Tekirdağ – Çanakkale - Savaştepe otoyolu projesi kapsamında; 1. ve 2. kesim etap otoyolun yol yapım projesi için ÇED raporu talebini 30 Mart 2015 tarihinde bulunduğu ortaya çıktı.

 

 

Ak-Tel Müh. Eğt.Tur.Gıda San.Tic. Ltd.Şti. belirlenen otoyol güzergah yapım işinin proje bedelinin de 9 Milyar 843 milyon TL olduğu öğrenildi. Çanakkale Boğaz Köprüsü üzerinden geçecek otoyolun güzergahı ise dosyada şu ifadelerle yer alıyor; “T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından toplam uzunluğu 324,415 km olan Kınalı – Tekirdağ – Çanakkale -

Savaştepe otoyolu projesi kapsamında; 1. ve 2. kesim etap olarak ayrılmış olup, söz konusu projeler birbirinin devamı olmasından dolayı olduğundan dolayı projeler bir bütün olarak hazırlanmıştır.

 

OTOYOL 4 YILDA TAMAMLANACAK

 

1.Kesim otoyol toplam uzunluğu Km: 277+599 olup;

-İstanbul İli, Silivri İlçesi,

-Tekirdağ İli, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara, İlçeleri

-Çanakkale İli, Lâpseki, Çan, Yenice İlçeleri

-Balıkesir İli, Balya ve Merkez İlçeleri sınırlarından geçmektedir.

 

2.Kesim otoyol ise esasen sadece boğaz kesimi ve bağlantı yolları olup, toplam uzunluğu Km:

46+816 olup; Çanakkale ili, Gelibolu ve Lâpseki ilçelerinden geçmektedir. Proje kapsamında, aşağıda açıklanan teknik ve mali verilerin tamamı hazırlanan, yaklaşık 4 yıllık çalışması yapılan fizibilite raporundan alınmıştır.

 

Proje Güzergâhının Tanımı ve Özellikleri ise;

 

Kınalı – Çanakkale – Balıkesir Otoyolu koridoru, mevcut O-3 (TEM) İstanbul – Edirne

Otoyolu’nun Kınalı-1 Kavşağı bölgesinden başlamaktadır. Daha sonra, Marmara Ereğlisi ve Çorlu yerleşmelerinin arasından geçerek batıya doğru ilerleyen koridor, Tekirdağ il merkezinin kuzeyinden devam etmekte, Malkara yerleşmesinin güneyinden, Şarköy yerleşmesinin ise kuzeyinden geçtikten sonra güneybatıya yönelerek Evreşe yerleşmesinin doğusundan Gelibolu Yarımadası’na ulaşmaktadır. Gelibolu yerleşmesinin kuzeyinden geçerek ilerleyen otoyol, Sütlüce-Şekerkaya mevkileri arasında planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü’ne ulaşmaktadır.

 

3 GİDİŞ, 3 GELİŞ TOPLAM 6 ALTI ŞERİTLİ YOL

 

Boğaz köprüsünden sonra güzergâh Lâpseki yerleşmesinin güneyinden geçerek güneydoğuya yönelmekte ve Çan yerleşmesine ulaşmaktadır. Çan yerleşmesinin güneyinden geçen otoyol sonrasında Yenice yerleşmesinin kuzeyine yönelmekte ve ilçenin kuzeyinden geçmektedir. Yenice yerleşmesinden sonra bir miktar güneydoğuya yönelen güzergâh Balya yerleşmesine ulaşmaktadır. Balya yerleşmesinin güneyinden geçen otoyol sonrasında Balıkesir yerleşmesine yönelmekte ve Balıkesir ilinin batısında Gebze – İzmir otoyoluna bağlanmaktadır.

 

Toplam uzunluğu 324.415 km olarak planlanan otoyolun yapılacak 1.ve 2. kesim otoyolu, yap-işlet-devret modeli kapsamında olacaktır. Proje güzergâhı 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak planlanmaktadır.

 




Bu haber 9063 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI