thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kürşat Tuna: “Sıtkı Turan’a ve Manevi Mirasına Sonsuza Dek Sahip Çıkacağız”

Tarih: 30-09-2015 12:54:56 + -


Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, 1999 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden ilk defa Çanakkale Milletvekili seçilen ve seçildikten 8 ay sonra seçim bölgesine gelirken geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu hayatını kaybeden merhum Milletvekili Sıtkı Turan’ın isminin Ezine Belediyesi Hizmet Birimleri Tesisleri’nden kaldırılmasına sert tepki gösterdi.


Kürşat Tuna: “Sıtkı Turan’a ve Manevi Mirasına Sonsuza Dek Sahip Çıkacağız”

MHP Milletvekili Kürşat Tuna, Ezine Belediyesi’nin Eylül ayı belediye meclis toplantısında, belediye hizmet birimleri tesislerine daha önce verilmiş bulunan Sıtkı Turan isminin belediye meclisi kararıyla kaldırılması olayı üzerine bir açıklama yaptı. Tuna, “Bizler için manevi değeri çok yüksek olan ve yaptığı hizmetlerle her zaman örnek olmayı başarmış, değerli bir eğitimci ve siyaset adamı olan Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale eski Milletvekilli Sıtkı Turan isminin kaldırılmasıyla ilgili amacını aşan bu siyasi tutumu kabul etmemiz asla ve asla mümkün değildir.” dedi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan MHP Çanakkale Milletvekili Tuna, “Sayın Sıtkı Turan, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Çanakkale Milletvekili olarak seçilerek, MHP’nin Çanakkale’deki ilk milletvekili olmuştur. Sıtkı Hocamız, 12 Aralık1999 tarihinde kendi özel aracı ile Ankara’dan Ezine’ye gelirken yapmış olduğu trafik kazası sonucu vefat etmiştir. Sıtkı Turan bizim için bambaşka bir anlam ifade eder. Gerek Ezine İlçe Teşkilatımızda, gerek Çanakkale İl Teşkilatımızda, gerekse de diğer ilçe teşkilatlarımızda hala Sıtkı Turan vekilimizin resimleri asılıdır. Sıtkı Turan Hocamızın ismi ve şahsiyeti hem Çanakkale halkı için, hem de Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Merkezi ve Çanakkale Teşkilatları için farklı bir manevi anlam taşır. Kendisi Türk Milliyetçiliği Davasına hizmet etmiş saygın bir dava adamı ve pek çok nesil yetiştirmiş başarılı bir eğitimcidir. Milletvekilliği yaptığı kısa süre içerisinde de hem Çanakkale’ye, hem de Ezine ilçemizin gelişmesi, kalkınması ve yatırım alabilmesi noktasında Ezine’mize çok değerli katkıları olmuştur. İsminin kaldırılmak istenildiği belediye hizmet birimleri tesislerinin arazisinin Ezine Belediyesi’ne kazandırılması da onun katkıları ve destekleri ile gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

SITKI TURAN İSMİ ÜZERİNDEKİ HASASİYETİMİZİ İLETTİK

 

Tuna, geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki şehit cenazesi dolayısıyla Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ile bir araya geldiklerini ifade ederek; Sıtkı Turan ismi üzerindeki hassasiyetimizi Ezine Belediye Başkanı’na ilettik. Kendisi de konuyu tekrar değerlendirerek belediye meclisinde görüşeceğini bize söyledi. Ancak üzülerek görüyoruz ki, siyasi ve kasıtlı bir şekilde daha önceden almış oldukları kararı Eylül ayı belediye meclis toplantısında gündeme taşıyarak Sıtkı Turan ismini hizmet birimlerinden kaldırmışladır.

 

SITKI TURAN BİZİM İÇİN NE KADAR DEĞERLİYSE..

 

Sıtkı Turan ismini kaldırıp, Ezine’de uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış olan Ali Saim Kayaalp Bey’in ismini belediye hizmet birimlerine veriyorlar. İsimler üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını belirtmek istiyorum. Her ikisi de çok değerli ve Ezine’ye hizmet etmiş insanlar. Rahmetli Ali Saim Kayaalp Bey Ezine’ye çok hizmetleri geçmiş çok değerli bir insandır. Vefatından önce de çok defa kendisini ziyaret ettiğim, siyaseten fikirlerini aldığım ve çok saygı duyduğum kıymetli bir ağabeyimdir. Ben Rahmetli Ali Saim Kayaalp Başkanımdan; namı diğer “Yaman Ali”den hayata dair, siyasete dair çok önemli hayat dersleri öğrendim. Siyasetin zorluklarına karşı mücadele etmeyi, memlekete hizmet etmede mücadele azmini ve çalışkanlığı ondan öğrendim. Ama ondan, özellikle memlekete hizmet etme konusunda hiçbir zaman partizanca davranmamayı da öğrendim. Rahmetli “Yaman Ali”, Otogar, Pazar Yeri, Belediye İş Hanı, Sinema Salonu, Sümerbank gibi daha sayısız birçok hizmet alanını Ezine’mize kazandırmıştır. Gönül isterdi ki, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu tabela üzerinden siyaset yapacağına Rahmetli Yaman Ali gibi hizmet üretseydi de yapacağı herhangi bir tesis ya da yatırımın üzerine Ali Saim Kayaalp’in ismini koysaydı. Ezine için hizmet üretemeyenler, Ezine’ye yatırım getiremeyenler şimdi işin kolayına kaçıyor, “Tabela Siyaseti” ile günü kurtarmaya çalışıyorlar.

 

Ezine’de konu ile ilgili hassasiyetimizi Belediye Başkanı’na anlatırken eski Belediye Başkanı Ali Sami Kayaalp’in ismine karşı olmadığımızı da söyledik. “Madem yeni yatırım yapamıyorsunuz rahmetli Kayaalp’in yaptığı yatırımlardan birini restore edin, ismini oraya verin, biz de size destek olalım.” dedik. Buradan özellikle Ezine halkımıza sesleniyorum: Bizim karşı çıkmış olduğumuz isim değişikliği yapılarak aynı yere farklı bir ismin verilmesidir. Ezine’de yaşayan vatandaşlarımızın da, Demokrat Parti’de siyaset yapan arkadaşlarımızın, ağabeylerimizin de bu konuya üzülerek baktığına ve rahatsızlık duyduklarına inanıyorum.

 

SITKI TURAN’A VE ONUN MANEVİYATINA SONSUZA DEK SAHİP ÇIKACAĞIZ

 

Ezine Belediye Başkanını ve alınan karara ortak olan belediye meclis üyelerini aldıkları kararı bir kez daha gözden geçirmeye ve aldıkları bu yanlış karardan acilen dönmeye davet ediyorum. Bizler, Sıtkı Turan’a ve onun bizlere bıraktığı manevi mirasa sonsuza dek sahip çıkacağız. Bu konuda gerekli bütün hukuki, idari ve siyasi girişimlerde bulunacağız. Bu kararın değişmemesi durumunda; gerekirse Ezine Belediyesi’nin önünde tüm ülkücüler ve Sıtkı Hocamızın manevi mirasına sahip çıkan başta Ezine Halkımızla birlikte tüm Çanakkaleliler ve öğrencileri olarak, Ezine Belediyesi’nin önünde toplanarak bu konudaki demokratik tepkimizi bütün Türkiye’ye göstereceğiz. “Adam gibi Adam” Sıtkı Turan Hocamızdan öğrendiğimiz Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti temelinde şekillenmiş Ülkücü Duruşumuzla “ahde vefayı” bu siyasi saygısızlığı yapanlara göstereceğiz” dedi.

 




Bu haber 4165 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI