thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Belediye Meclis Toplantısında ‘Yalancı’ Tartışması

Tarih: 02-10-2015 07:29:41 Güncelleme: 02-10-2015 07:30:41 + -


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan arasında uzun süredir devam eden ‘Pilav’ tartışması yine belediye meclisinde tartışmalara sahne oldu. Katıldığı Televizyon programında milletvekili Bülent Turan’ın Ülgür Gökhan için söylediği “HDP’lileri Alınlarından öpüyorum dedi” şeklindeki sözlerine Ülgür Gökhan videolu cevap verince AK Parti Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu arasında tartışma yaşandı.


Belediye Meclis Toplantısında ‘Yalancı’ Tartışması

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 7 Haziran seçimleri sonrasında dağıttırdığı ‘Şükür Pilavı’ ve buna tepki gösteren AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan arasında aylardır devam eden tartışmalar belediye meclis toplantısında yine gündeme geldi. Katıldığı bir televizyon programında Ülgür Gökhan’ın “HDP’lilerin alınlarından öpüyorum” şeklinde söylediğini iddia eden Milletvekili Bülent Turan’a videolu cevap veren Ülgür Gökhan, AK Parti İl Başkanı Erdener Can’ı da sert bir dille eleştirdi. Ülgür Gökhan’ın eleştirileri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu ise belediye meclisinin Çanakkale’nin sorunlarını çözme makamı olduğunu, siyasetin başka yerlerde yapılmasını söyledi. Tülay Ömercioğlu’nun sözleri üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “O zaman bana iftira atmayacak partinizin yöneticileri ve milletvekili. Hakkımda söylemediğim bir şey için söyledi diyerek Televizyon ekranlarında yalan söylüyorlar. Benimde kendimi savunmam gerekiyor. Bende kendimi savunuyorum” diyerek tepki gösterdi.

 

ÜLGÜR GÖKHAN VİDEOLU CEVAP VERDİ

 

Belediye Meclis toplantısında gündemi değerlendiren Ülgür Gökhan; “Son aylarda özellikle bilinçli olarak şahsıma yönelik gerek sosyal medyada gerekse basın yoluyla üzerime çeşitli iftiaralar atılmak suretiyle kara propaganda yapılıyor. Şimdi izleyeceğiniz video da bunlardan bir tanesidir” diyerek belediye meclis üyelerine AK Parti Milletvekili Bülent Turan’ın bir televizyon programında kendisi hakkında söylediği sözleri izletti. Bülent Turan’ın televizyon programında Ülgür Gökhan için söylediği “HDP’lilerin Alınlarından öpüyorum” iddiası üzerine ikinci bir video meclis üyelerine izletildi. Bu videoda ise Bülent Turan’ın bahsettiği gibi bir konuşmanın yapmadığı görüldü.

 

“CAN VE TURAN’I YALANCILIKLA SUÇLADI”

 

Videoların izlenmesi üzerine tekrar açıklamalarda bulunan Ülgür Gökhan şunları söyledi; “Burada da izlediğiniz gibi HDP’ye oy verenlerin alınlarından öpülmesi değil; patlayan bombalar sonrası provake olmayan Diyarbakır halkının kutlanmasıdır. Her zaman olduğu gibi yalan, iftira ve çarpıtma ile kara propaganda yapılıyor. Sayın milletvekili artık gerçekten de çok sıkıcı olmaya başladı. Aynı şeyleri, aynı yalanları tekrar tekrar söylüyor. Herhalde burada bir tükenmişlik sendromu söz konusu ki hep aynı şeyleri yapıyorlar. Ben bu yalanlara, iftiralara bir son vermelerini ve sağlıklı bir seçimin gerçekleşmesini diliyorum. AK Partili arkadaşlarımızın din üzerinden siyaset yaptıklarını biliyoruz ama şunu akıllarına getirsinler; dinimizde iftira atmak, olmamış şeyleri oluş gibi söylemek günahtır. Kul hakkıdır, sizlere hakkımı helal etmediğimin bilinmesini istiyorum” dedi.

 

“NİYE BELEDİYE BAŞKANINA YÜKLENİYORLAR? SEÇİME BEN Mİ GİRİYORUM?”

 

Kendisi üzerinden CHP’nin eleştirilmesine anlam veremediğini söyleyen Ülgür Gökhan; “Önümüzde ne seçimi var? Belediye Başkanlığı seçimleri mi var yoksa Milletvekilliği seçimleri mi? Ben milletvekili adayı değilim, partilerin milletvekili adayları var. Seçim milletvekili seçimi var; benim üzerimden siyaset yapıyorlar. Sevilen bir insanım ya, veya bir türlü bu adamı deviremiyorlar ya en iyisi nedir ülkeyi bu hale getirdik, getirdiğimiz bu hal üzerinden milliyetçi oyları devşirelim derdindeler ise onlara buradan ekmek yok. Buradan oy alacak olsa olsa Milliyetçi Hareket Partisi oy alır. Ki onlarda sağduyulu, son derece saygılı bir davranış gösterdiler. Şehidimizin ardından Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi çok sağduyulu ve saygı duyulacak bir protesto yürüyüşü yaptılar. Ne kimseye saldırdılar ne bir esnafa zarar verdiler. Çanakkale’ye yakışır bir anlayışla protestolarını gerçekleştirdiler. Benim halkım budur, bize saldıranların bir kısmının dışarıdan geldiğini, bunların bindirilmiş kıtalar olduğunu biliyorum. Sonuç itibariyle Çanakkale halkının da sizlere bu bağlamda prim vermeyeceğini de çok iyi biliyorum” dedi.

Yapılanların kara propaganda olduğunu söyleyen Ülgür Gökhan; “Çanakkale halkı beni gayet yakından tanıyor, herhangi bir terör örgütüne destek vermeyeceğimi de çok iyi bilirler. Kendi partim dışında, terörle yakından uzaktan bir ilişkim olmadığını çok iyi bilirler. Demokrasiden de asla ama asla taviz vermeyeceğimi de çok iyi bilirler. Bu ülke demokratik, laik ve bir hukuk devleti olarak Atatürk’ün önderliğinde yoluna devam edecektir. Hangi çirkefliği yaparsanız yapın, başarılı olma şansınız sıfırdır. Aynı şekilde devam ederseniz daha ağır konuşurum, artık işi tadında bırakalım” dedi.

 

“BELEDİYE MECLİSİ SİYASET YAPMA YERİ DEĞİL”

 

Ülgür Gökhan’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu ise Belediye Meclis toplantılarının siyasi polemiklere sahne olduğunu, oysaki belediye meclislerinin halkın ve Çanakkale’nin sorunlarını çözme makamı olduğunu belirterek şunları söyledi; “Seçildiğimiz günden bu yana her meclis toplantısında siyasi polemiklere cevap vermekle ve tartışmalarla vaktimiz geçiyor. Teknolojiyi çok iyi kullanarak bize bir sunum yaptınız. Sizden ricamız “Şükür Pilavı” ile ilgili sözlerinizin de yer aldığı videoyu buraya getirtip bizlere izlettirmenizdir. Bunun dışında bu tür siyasi polemiklerin yerinin burası olmadığını düşünüyorum. Biz buraya halkımızın sorunlarını çözmeli, Çanakkale’nin sorunlarına çözüm bulmalıyız. Bakın yağışlarda şehrimiz sular altında kalıyor. Bugün Çanakkale’nin 2020 yılına geldiğinde nüfusunun 400 binlere ulaşması bekleniyor, şehrimizde hala bir raylı sistem çalışması yok. Bizlerin bunları konuşması gerekiyor. Siyaseti başka yerde yapın. Aralıksız 12 yıldır bu kenti siz yönetiyorsunuz, 25-30 yıllık CHP yerel iktidarı elinde tutuyor ama bir metro, raylı sistem ortada yok” dedi.

 

“ÇANAKKALE’NİN KANALİZASYON SORUNU YOKTUR. ANKARA İLE KARIŞTIRMAYIN”

 

Tülay Ömercioğlu’nun sözleri üzerine Ülgür Gökhan ise; “O zaman parti yöneticilerinize, vekillerinize söyleyin her çıktıkları platformda kara propaganda yapmasınlar, söylemediğim şeyleri söyledi şeklinde iftira atıp, yalan söylemesinler. Onlar bunu yapmayı kessinler bende bunlara cevap verme hakkımı kullanmam. Söylediğiniz kanalizasyon sorununa gelince; Çanakkale’de kanalizasyon sorunu yoktur. Yağan yağışlar mevsim normallerinin üzerinde yağıyor. Sizlerin anlamadığı ise; bugün lavaboya bir bardak su dökersiniz hemen akıp gider. Çeşmeyi biraz çok aksanız lavaboda su birikir, bir kova su dökerseniz bunun boşalması biraz zaman alır. Aynı mantık kanalizasyon içinde geçerlidir. Bugün şiddetli yağmurlar yağıyor ama kesilir kesilmez su birikintisi kayboluyor. Çanakkale belediyesinin yaptığı kanalizasyonları Ankara Büyükşehir belediyesi ile karıştırmayın” dedi.

 

ÇANAKKALE’DE RAYLI SİSTEM PLANLAMASI YAPILDI

 

Tülay Ömercioğlu’nun raylı sistem konusundaki eleştirilerine de cevap veren Ülgür Gökhan; “Bugün kentimizin raylı sistem alt yapısı sizlerin vermiş olduğu oylar ile hazırlanmıştır. Sizin bilmediğiniz ise; 250 bin kişilik nüfusa göre fizibilite raporu çıkartılıyor raylı sistemler için. Biz bu çalışmaları sizlerin oyları ile zaten nüfusun 250 bine ulaşmasını beklemeden başlattık, 60 metrelik yoldan başlayan alt yapı çalışması devam ediyor. Sarıçay üzerine bir köprü projemiz var buradan raylı sistem geçecek ve bunların hepsi sizlerin oyları ile alt yapı çalışmalarına dahil edildi” diyerek cevap verdi. Tülay Ömercioğlu ve Ülgür Gökhan arasındaki tartışmalar bir süre daha devam ettikten sonra belediye meclisi gündeminin görüşülmesine geçildi.

 





Bu haber 3393 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI