thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Ölümlerden Belediyemizin Sorumlu Olduğu İddiaları Asılsızdır”

Tarih: 27-03-2024 18:59:10 Güncelleme: 27-03-2024 19:02:10 + -


Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde üç sokak köpeğinin çöp konteynırlarına bırakıldığı iddiaları üzerine CHP’li Belediye başkanı Mustafa Özacar açıklama yayınladı. Sokak köpeklerinin ölümünden belediyenin sorumlu olmadığını belirten Özacar, AK Partili Evreşe Belediyesi temizlik araçlarının Gelibolu Belediyesi mücavir alanına girerek sokak köpeklerinin taşınmasına da tepki gösterdi.


“Ölümlerden Belediyemizin Sorumlu Olduğu İddiaları Asılsızdır”

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde üç sokak köpeğinin çöp konteynırlarına bırakıldığı iddiaları üzerine CHP’li Belediye başkanı Mustafa Özacar açıklama yayınladı. Sokak köpeklerinin ölümünden belediyenin sorumlu olmadığını belirten Özacar, AK Partili Evreşe Belediyesi temizlik araçlarının Gelibolu Belediyesi mücavir alanına girerek sokak köpeklerinin taşınmasına da tepki gösterdi.

 

“SOKAK KÖPEKLERİNE MÜDAHALE EDİLDİ AMA KURTARILAMADI”

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde üç sokak köpeğinden belediyenin sorumlu tutulması üzerine Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar açıklama yayınladı. Özacar yaptığı açıklamada; “26 Mart 2024 tarihinde basına yansıyan yaşamını yitiren köpekler ile ilgili sorumlu personellerden alınan ilk bilgilere göre; Belediyemiz sınırları içerisinde vatandaşlar tarafından ihbar edilen bir zehirlenme ve iki enfeksiyon olmak üzere toplam 3 köpeğe Belediyemize ait Geçici Hayvan Bakım Evinde Veteriner Hekim tarafından tedavi amacıyla müdahale edilmiş ancak 26 Mart 2024 Salı günü sabah saatlerinde köpeklerin çoklu organ yetmezliği nedeniyle öldüğü Veteriner Hekim tarafından düzenlenen ölüm raporundan anlaşılmıştır. Bu nedenle, köpeklerin belediyemiz personeli tarafından öldürüldüğü iddiaları tamamen asılsızdır” dedi.

 

“ÖLÜMLERDEN BELEDİYEMİZİN SORUMLU OLDUĞU İDDİALARI ASILSIZDIR”

Belediyenin sokak köpeklerinin ölümünden sorumlu tutulmasının asılsız olduğunu ifade eden Özacar; “Belediye Meclisimizce kabul edilen Destek Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliğinde, belirtildiği şekilde; Veterinerlik İşleri Birimine ölmüş olan hayvanların Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile birlikte gömülmesi işlemlerini gerçekleştirme görevi verildi. Bu kapsamda Geçici Hayvan Bakım Evinde ve Belediyemiz sınırları içerisinde ölen hayvanlar, ilgili personellerce poşet torbalarına koyularak Eski Vahşi Depolama Alanında kepçe ile kazılan noktaya gömülmektedir” dedi.

“TEMİZLİK EKİBİNİN ARACINA NAKİL EDİLMEK ÜZERE BIRAKILDILAR”

Yapılan açıklamanın devamında; “26 Mart 2024 Salı günü öğle saatlerinde Veterinerlik İşleri Birimi personeli tarafından ölen 3 köpek gömülmesi maksadıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü aracına nakil etmek üzere bahse konu şehir merkezi dışında Kavaklıtepe köyü yolunda bulunan konteynere siyah poşetlerler içerisinde ağzı kapalı vaziyette bırakılmıştır. Kısa süre içerisinde Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ölen hayvanların alınması maksadıyla belirtilen noktaya geldiğinde konteynerin devrilmiş olduğunu ve poşetlerin yırtılarak ölen köpeklerin yerde olduğunu görmüşlerdir. Sokak köpeklerinin gömülmesi maksadıyla köpekleri almak istediklerinde ise kalabalık bir grup tarafından alınmalarına müsaade edilmemiş ve aynı grup tarafından köpekleri almak için resmi bir aracın geleceği söylenmiş ve daha sonra Evreşe Belediyesi’ne ait olduğu söylenen bir araç ile ölen köpekler belirtilen noktadan alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

“SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek ihmali olanlar hakkında soruşturma açılacağını duyurdu. Özacar; “Veterinerlik İşleri Birimi personelinin acil vakaya müdahale vb. nedenlerle kısa bir süreliğine de olsa Temizlik İşleri Müdürlüğü aracına nakil edilmeden ölen hayvanların konteynere neden bırakıldığı hususunda gerekli soruşturma Kurumumuzca başlatılmış olup, soruşturma sonucunda mevzuata uygun bir şekilde görevini yapmadığı tespit edilen personeller hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.

 

“EVREŞE BELEDİYESİ YETKİSİNİ AŞMIŞTIR”

Gelibolu Belediyesi yetki ve sorumluluk alanına AK Parti yönetimindeki Evreşe Belediyesi araçlarının gelerek sokak köpeklerini alıp götürmesine de tepki gösteren Özacar; “5393 sayılı Belediye Kanununun 14’üncü maddesinde “Belediyenin görev, sorumluluk ve yetki alanı belediye sınırlarını kapsar” denilmekte olup,  ölen hayvanların alınması hususunda görevli personelimize görevini yaptırmayan, sorumluluk ve yetki alanını aşarak yetki gaspında bulunan Evreşe Belediyesi’ne ait araçla Belediyemiz sınırları içerisine gelerek ölen hayvanların alıp götürülmesi, hangi yetkiyle bağdaştırılabilir? Bu yapılan yetki gaspı ile ilgili olarak, yine ilgili mercilere gerekli başvuruyla konunun takibi yapılacaktır” dedi.




Bu haber 722 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI