thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kepez İçin En İYİ’si

Tarih: 25-03-2024 08:58:33 Güncelleme: 25-03-2024 09:15:33 + -


İYİ Parti Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner iddialı projeleri ile vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. “Kepez’in başta su sorunu olmak üzere, birikmiş birçok sorunu var, bu sorunları çözmeye talibim” açıklamasında bulunan Belediye Başkan adayı Didem Güner’in projeleri arasında Kepez Balıkçı Barınağı, Toplu Taşıma Seferlerinin Düzenlenmesi, Hayvan Rehabilitasyon’ Merkezi, Kent Meydanı projesi, Kreş ve Bakımevi, Kordon Hattı Projesi, Kepez Ekmek, Kepez App, Kepez Karavan ve Motosiklet Kampı Pr


Kepez İçin En İYİ’si

İYİ Parti Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner iddialı projeleri ile vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. “Kepez’in başta su sorunu olmak üzere, birikmiş birçok sorunu var, bu sorunları çözmeye talibim” açıklamasında bulunan Belediye Başkan adayı Didem Güner’in projeleri arasında Kepez Balıkçı Barınağı, Toplu Taşıma Seferlerinin Düzenlenmesi, Hayvan Rehabilitasyon’ Merkezi, Kent Meydanı projesi, Kreş ve Bakımevi, Kordon Hattı Projesi, Kepez Ekmek, Kepez App, Kepez Karavan ve Motosiklet Kampı Projesi gibi birçok proje yer alıyor.

“KEPEZ’DE HER EV UCUZ, TEMİZ VE İÇİLEBİLİR SUYA KAVUŞACAK”

Çanakkale Belediye Meclisinde İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinde bulunan Didem Güner, İYİ Parti’nin Kepez Belediye Başkanı olarak seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kepez’de ciddi bir su sorunu olduğunu, bunun yanı sıra alt yapı sorunlarının da devam ettiğini belirten Didem Güner; “Kepez Beldesi sakinlerine temiz ve güvenilir içme suyu sağlamayı, su kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmeyi ve çevreye duyarlı su arıtma çözümleriyle temiz su üretim maliyetlerini azaltmayı hedefliyoruz. Mevcut arıtma tesisinin modernizasyonu ve yenilenebilir enerji kullanımıyla, musluklarımızdan akan suyun berrak, temiz ve içilebilir olmasını sağlayacağız.

“BİLİNÇSİZCE YAPILAN YER ALTI SONDAJLARI ÇÖZÜM ÜRETMEDİĞİ GİBİ..”

Kepez’in su sorunu çözmek için üniversiteden ve diğer uzmanlardan destek alınarak akılcı bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu belirten Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Mevcut durumda Kepez’in su ihtiyacının karşılanması adına bilinçsizce yapılan yeraltı sondajları çözüm üretmediği ve yetersiz olduğu gibi, çıkan su arıtma tesisinde %70 kayba uğrayacağı nedeniyle arıtma durdurulmuş, ham ve içilmesi, kullanılması sağlığa aykırı olan su kente direkt olarak verilmiştir. İşte bu sebepten dolayı evlerimizde, işyerlerimizde musluklardan çamurlu su akmaktadır. Yapılan sondajlarım hem yeri yanlıştır hem de birbirine yakın ve sayıca fazla sondaj kuyusu toprakta çökmelere sebep olarak deniz suyunun içerilere doğru harekete geçmesine sebep olmuştur. Bu sebeple yakın zamanda hem kirli hem de tuzlu suyun musluklardan akacağı zamana az kalmıştır.Yapılan akademik ve profesyonel çalışmalar sonucunda bu sorunun kesinlikle çözülebileceğini öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

“ARITMA TESİSLERİMİZİ MODENRLEŞTİRECEĞİZ, SU HATLARINI YENİLEYECEĞİZ”

Kepez halkının ihtiyacı olan ancak aylardır çalıştırılmayan Arıtma Tesislerini modernleştireceklerini belirten Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Çanakkale Merkez Arıtma Tesisi ile bağlantılı mevcut su hattının Kepez halkının da kullanımına sunulması için yetkili mercileri devreye sokacak, altyapının modernizasyonu için girişimlerde bulunacağız. Mevcut su hattının, ilgili mahallelere sorunsuz ve kesintisiz ulaştırılması için gerekli fizibilite çalışmalarını yapacak ve bakım yapılması-değiştirilmesi gereken hatların yenilenmesi sağlayacağız. Mevcut arıtma tesisinin derhal devreye alınması için ivedilikle hareket edecek ve elektrik maliyetlerini en aza indirecek yenilenebilir enerji çözümleri için hazırlanan projelerimiz için Avrupa Birliği fonlarından yararlanacağız. Arıtma tesisinin kapasitesini artırarak tüm mahallelerimize temiz içme suyu sağlayacağız” dedi.

“KEPEZ TOPLU TAŞIMA HATTININ DÜZENLENMESİ GEREKİYOR”

Kepez’in özelikle toplu taşıma da yetersiz olduğunu, mevcut sistemin değiştirilmesi gerektiğini, aynı zamanda bazı hatlarda seferlerin arttırılması için çalışma yapacaklarını belirten Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Kepez Belde halkına daha hızlı, etkin ve konforlu bir ulaşım imkanı sunmak için yeni otobüs hattı düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Boğazkent ve Cumhuriyet Mahalleleri hattında otobüs sefer sayısını artırarak, tüm halkımızın ulaşım ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayacağız. Toplu taşıma taleplerini değerlendirerek, yoğun saatlerde sefer sayılarını ve kapasitelerini artıracak planlamalar yapacağız. Tüm mahallelerimizden hastanelere ve Adliye’ye ring hatları oluşturarak, vatandaşların önemli sağlık ve iş merkezlerine kolayca ulaşmasını sağlayacağız. Otobüs duraklarını iklim şartlarına dayanıklı hale getirerek, bekleyen yolcuların konforunu artıracağız. Günlük temizlik ve bakım çalışmalarını düzenleyerek, durakların temiz ve düzenli bir görünümde olmasını sağlayacağız. Tüm Kepez Beldesi içinde bulunan durakları akıllı ulaşım sistemleri uygulamasına entegre ederek yolcuların güzergahlar ve sefer saatleri hakkında anında bilgi almalarını sağlayacağız” dedi.

“OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Kepez’de ciddi bir otopark sorunu olduğunun da altını çizen Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Mevcut otopark alanlarını iyileştirerek, otoparkın kapasitesini artıracak ve otopark alanlarının bakımını düzenli olarak yaparak, Belde sakinlerimize ve Belde misafirlerine hem kendileri hem de araçları için rahat ve güvenli alanlar oluşturacağız. Kepez Beldesi genelinde otopark ihtiyacını karşılayacak daha büyük kapasiteli yeni otopark alanlarının projelendirilmesi için çalışacak ve gerekli arazi tespitlerini yapacağız. Otopark ihtiyacı ve öneriler konusunda düzenli toplantılar ve anketlerle Kepez halkının görüşlerini alarak, yeni otopark alanlarının konumunu ve özelliklerini belirleyeceğiz” dedi.

“KEPEZ YENİ BİR KENT MEYDANINA KAVUŞACAK..”

Kepez’in artık daha modern ve işlevsel bir Kent Meydanına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Kepez Beldesi'ne modern ve işlevsel bir kent meydanı kazandıracağız. Yeni kent meydanı, milli bayramlar ve özel günlerde tüm halkın bir araya gelip milli değerleri kutlayabileceği bir merkez olacak. Meydanda düzenlenecek etkinlikler için uygun sahne ve alanlar sağlayarak, Kepez Halkına yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirecek özel etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Meydanda yer alan yeme içme alanlarını modern ve çağdaş bir şekilde yeniden düzenleyerek, halkın kaliteli bir ortamda vakit geçirebileceği mekanlar oluşturacağız. Geleneksel lezzetlerin ve yöresel tatların sunulacağı restoranlar ve kafelerle meydana canlılık katacağız. Çocuk amfi alanını eğitici ve öğretici etkinliklere uygun hale getirerek, çocukların sosyal ve entelektüel gelişimine katkı sağlayacak eğlenceli ve güvenli bir şekilde zaman geçirebilecekleri bir ortam sağlayacağız. Meydanda bulunan tehlike arz eden ölüme sebebiyet veren elektrik trafo hattını kaldıracağız. Meydanın aydınlatma ve ışıklandırmasını Kepez'e uygun modern ve estetik bir şekilde düzenleyerek, güvenli bir ortam oluşturacak ve meydanın özellikle yaz aylarında gece kullanımını artıracak şekilde tasarlayacağız.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÜVENLİ PARKLAR,  SPORA TEŞVİK EDİCİ ALANLAR YAPACAĞIZ”

Kepez’de yaşayan aileler kadar çocukların da kendileri için önemli olduğunun altını çizen Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Her şey çocuklarımız için. Mevcut park alanları ile paslı, boyasız ve eskimiş park malzemelerini yenileyecek ve oyun parklarında çocukların sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldıracağız.Parklara modern kamera sistemleri ekleyerek, güvenliği artıracağız ve ailelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir ortam sağlayacağız. Parklarda çocukların aktivite yapmasını ve sporu teşvik edecek modern oyun aletleri, spor sahaları ve egzersiz alanları oluşturarak fiziksel aktivitelerini destekleyecek böylelikle enerjilerini pozitif ve sağlıklı bir şekilde harcayabilecekleri aynı zamanda da sosyalleşebilecekleri bir ortamlar sağlayacağız. Parklarda engelli çocukların erişebilirliğini ve katılımını artırmak için  özel oyun aletleri ve etkinlikler sunarak, onların da eğlenceli ve güvenli bir şekilde vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlayacağız, parklardan eşit şekilde yararlanmalarına destek vereceğiz.

KEPEZ BALIKÇI BARINAĞI.. SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ

Balıkçı barınağının içler acısı bir halde olduğuna dikkat çeken Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Her yağmurda afet niteliğinde zarara uğrayan mağdur Balıkçılarımızın hakkettikleri modern  imkanlarla donatılmış ve projelendirilmiş yeni yerlerine taşınması hızlandıracak adımlar atılmasında destek olacağız. Taşınma sürecinde lojistik destek sunacak, balıkçılarımızın yeni barınakta rahat ve güvenli bir şekilde çalışmalarını sağlayacağız. Kepez Çayının taşkın riskini azaltacak, doğa koşullarına uygun ve tarım alanlarının sulanmasını kolaylaştıracak şekilde ıslah edilmesi sağlayacağız” dedi.

Sokak hayvanları için de bir Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi projeleri olduğunu açıklayan Didem Güner; “Kepez Beldesi sınırları içinde belirlenecek uygun bir alanda sokak hayvanlarının rehabilitasyon ve bakım merkezi kurarak, onların sağlıklı bir şekilde ıslah edilmesini, kısırlaştırılmasını ve bakımlarının yapılmasını sağlayacağız. Bu Merkezde veteriner hekimler ve uzman teknik ekipler gözetiminde hayvanların tedavisi, kısırlaştırılması ve bakımı gerçekleştirilecek. Rehabilitasyon merkezinde hayvanların özgürce ve mümkün olduğunca kafessiz ortamlarda barınmalarını sağlayacak ve onların stres altında kalmadan iyileşmelerine olanak tanıyacağız. Hayvanların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak, oyun ve egzersiz alanları oluşturarak, onların mutlu ve sağlıklı bir şekilde sahiplendirilmeleri için çeşitli organizasyonlar düzenleyeceğiz. Rehabilitasyon ve bakım merkezimizde gönüllü ve sivil toplum örgütleri ile koordineli çalışmalar yaparak, sokak hayvanlarının korunması ve bakımı konusunda t destek sağlayacağız.

GÜVENLİ GELECEK İÇİN DEPREME DAYANIKLI VE BİLİNÇLİ KENT: KEPEZ

Kepez Beldesi'ni depreme dayanıklı hale getirmek ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak için kapsamlı bir plan oluşturulması gerektiğini söyleyen Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Mevcut binaların depreme karşı dayanıklılığını artırmak için uzman ekipler tarafından gerekli ölçümler ile zemin etütlerini yapılacak ve gerekli güçlendirme çalışmalarının başlatılması sağlanacaktır. Yeni yapılacak binaların deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmesi için bir birim oluşturulacak ve imar planları konusunda uzman yetkililer tarafından kontrol edilerek onaylanacaktır. Yeni imar planlarının depreme dayanıklı yapılar için uygun olmasını sağlayarak, gelecek nesillerin güvenliğini garanti altına alacağız. Kepez Halkını deprem riskleri ve acil durum planları konusunda bilgilendirecek ve farkındalık oluşturacak bilinçlendirme kampanyaları düzenlenecektir. Aynı şekilde bu bilgilendirmeler tüm Belediye çalışanlarına da verilecektir. Bunun yanında, belirli aralıklarla Belediye çalışanları ile birlikte tatbikatlar düzenlenerek afet anlarında Kepez halkının bilinçli bir ekip ile zor zamanları atlatmasına destek olacağız. Kepez Beldesi genelinde deprem sonrası toplanma alanlarının belirlenmesi ve halkın bilgilendirilmesi için etkili kampanyalar düzenleyeceğiz. Toplanma alanları, acil durum planlarına göre stratejik olarak seçilecek ve halkın kolayca ulaşabileceği ve görebileceği noktalarda işaretlemeler yapılacaktır.

MODERN VE ERİŞİLEBİLİR PAZAR YERLERİ

Kepezli vatandaşların ihtiyacı olan Pazaryerlerinin yenilenmesi gerektiğini belirten Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner; “Mevcut Pazar yerlerimizi modernize ederek, sağlıksız koşulları sonlandıracak ve yaşlı ve engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği bir ortam sağlayacağız. Engelli bireylerin ve yaşlıların rahatlıkla dolaşabileceği rampalar, asansörler ve diğer erişilebilirlik önlemleri konusunda iyileştirmeler yapacağız. Yeniden düzenlenecek Pazar yerlerimiz, hava ve iklim şartlarına uygun olacak ve ulaşımı kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri önceliklerimiz arasına alacağız. Bu adımlarla, Pazar yerlerimizi modern ve erişilebilir hale getirerek, Kepez halkının daha sağlıklı ve konforlu alışveriş deneyimleri yaşamasını sağlayacak ve pazar esnafımızın da uygun ve sağlıklı koşullarda kazanç elde etmelerini desteklemiş olacağız. Modern ve etkileşimli Pazar Yeri. Düz zeminde kurulacak Pazar yerinin üstü kapalı olurken, çatıda yer alacak kafe alanları hem dinlenme hem de istihdam alanları oluşturacak” dedi.

Kepez Belediye Başkan adayı Didem Güner’in diğer projeleri arasında; Aşevi ve Toplumsal Dayanışma Merkezi, Turizm ve Kültürel Etkinlikler, Karavan Turizmi için Altyapı Oluşturulması,  Toplumsal Refah Ve Çevresel Duyarlılığı sağlamaya yönelik projeler, Yaşlı ve Bakım Evlerinin Açılması, Kadın Kooperatifleri ve Kadın Emek Destek Programı, Gençlik ve Çocuk Meclislerinin Kurulması, Çevresel Duyarlılık ve Kaynakların Etkin Kullanımına yönelik projeler, Kepez App Uygulaması gibi birçok sosyal, kültürel ve vatandaşın ekonomisine katkı sunacak projeler yer alıyor.




Bu haber 1474 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI