thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


CHP’nin Gökçeada Adayı Tartışma Yarattı
Tarih: 15-02-2024 06:31:50 Güncelleme: 15-02-2024 06:32:50 + -


CHP’nin Gökçeada Belediye Başkan adayı Bülent Ecevit Atalay’ın tekrar aday gösterilmesi ada da tartışma yarattı. Atalay’ın eşinin AK Parti Gökçeada Kadın Kolları Başkanlığı yapmış olması tartışmaların en büyük sebebi olarak gösteriliyor.


CHP’nin Gökçeada Adayı Tartışma Yarattı

CHP Parti Meclisi ocak ayında yaptığı aday açıklamasında Gökçeada Belediye Başkan adaylığı için Bülent Ecevit Atalay’ın adını açıklamıştı. Ancak bir süre sonra Atalay’ın ismi geri çekildi. İddialara göre; Gökçeada CHP İlçe Örgütü Bülent Ecevit Atalay’ın adaylığının açıklanması sonrasında Genel Merkeze ulaşarak adayın geri çekilmesi için bastırdı. Genel Merkez’de bu talep üzerine Atalay’ın adaylığını geri çektiği iddia ediliyordu.

 

1 AY ÖNCE ADI GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Yaşanan süreci CHP Gökçeada İlçe Başkanı Süleyman Çebi; “Bazı basın yayın organlarında Gökçeada CHP adayını geri çekildi şeklinde yer alan haberlerden dolayı açıklama yapma gereği duyulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi Gökçeada Adayının belirlenmesi ile ilgili çalışmaları devam etmektedir. Belirlenen net bir aday ya da eğilim yoklaması kararı yoktur. İlçemizde Cumhuriyet Halk Partisi aday adayları çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” ifadeleri ile değerlendirmişti.

1 AY SONRA YENİDEN AÇIKLANDI!

Yaşanan sürecin ardından Bülent Ecevit Atalay ikinci kez CHP’nin Gökçeada Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Bu gelişmeler sonrasında CHP’nin Gökçeada seçmenleri arasında tepkiyle karşılandığı belirtildi. Öte yandan İlçe Başkanı Süleyman Çebi ise; “Adayımız saha çalışmalarına başladı. Adayımız, kazanacak adaydır” ifadelerini kullandı.

 

TEPKİLERİN SEBEBİ; “EŞİ AK PARTİ KADIN KOLLARINDAYDI..”

Gökçeada CHP adayı olarak Bülent Ecevit Atalay’ın aday gösterilmesine gösterilen tepkilerin ardında ise eşi Zühre Aycan Atalay’ın AK Parti Gökçeada Kadın Kolları başkanı olarak uzun yıllar görev almasıydı. 2019 yılına kadar AK Parti Kadın Kolları başkanı olan Zühre Aycan Atalay’ın ise halen AK Parti üyesi olup olmadığı bilinmiyor.

 

CHP Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay’ın eşinin Gökçeada AK Parti Kadın Kolları başkanı olduğu dönemde birçok AK Parti etkinliğine katıldığı da bilindiği gibi sosyal medya paylaşımlarında da görülüyor.

AMCA ÇOCUĞU MHP VE AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANIYDI!

CHP Gökçeada Belediye Başkan adayı Bülent Ecevit Atalay’ın bir başka akrabası ise halen AK Parti’de yer alan bir isim. 2007 yılında MHP’nin Gökçeada Belediye başkanın istifa etmesiyle Belediye Meclis üyesi olan MHP’li Yücel Atalay belediye başkanı koltuğuna oturmuştu.

 

2007-2014 yılları arasında Gökçeada Belediye Başkanı olarak görev yapan Yücel Atalay MHP ile başladığı siyaset hayatını AK Parti olarak noktaladı. 2019 seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmuş ancak AK Parti Yücel Atalay’ı aday göstermemişti.




Bu haber 3641 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI