thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Haksız Yere 11 Ay Hapis Yattı!

Tarih: 20-01-2020 06:30:38 Güncelleme: 20-01-2020 07:25:38 + -


AK Parti Gökçeada İlçe Başkanlığı yaptı. Son görevi İl Başkan Yardımcılığıydı. Feto'cu almakla suçlandı. İstifası istendi. 11 Ay Hapis yattı. Dav geçtiğimiz hafta sonuçlandı. Beraat !


Haksız Yere 11 Ay  Hapis Yattı!

Gökçeada AK Parti Delege seçimlerinde haklarında "Silahlı Terör Örgütüne Üye olma" suçlaması bulunan Tahir Sargut ve Nurettin Şen'in olduğu listenin kazanması büyük tartışma çıkartmıştı. İki şüpheli ve eşlerinin yargılandığı 2.Ağır Ceza Mahkemesi haklarında yeteri delil bulunamadığı gerekçesi ile beraat kararı verdi.

 

FETÖ/PDY yönelik operasyonlar kapsamında 19 Temmuz 2017 günü Gökçeada'da operasyon düzenlenmişti. Terörle mücadele ekipleri aralarında dönemin AK Parti İl Başkan yardımcısı iken görevden alınan Tahir Sargut ve eşi Gülay Sargut'un da aralarında bulunduğu 12 kişi yakalanarak gözaltına alınmışlardı. Tahir Sargut ve eşinin yanı sıra düzenlenen operasyonlarda Nurettin Şen ve eşi Ayşe Şen de gözaltına alınan isimler idi.

 

MAHKEME HAKLARINDA BERAAT KARARI VERDİ!

14 Ocak 2020 tarihinde 2.Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada haklarında FETÖ Terör Örgütü üyeliği suçlaması olan Nurettin Şen ve eşi Ayşe Şen ile Tahir Sargut ve eşi Gülay Sargut hakkında beraat kararı verildi.

 

2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme heyeti sanıklar hakkında verdiği beraat kararı gerekçesinde şu ifadelere yer verdi; "Her ne kadar sanıklar Tahir Sargut, Gülay Sargut, Nurettin Şen ve Ayşe Şen'in hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan kamu davası açılmış ise de; sanıklar üzerine atılı suçu işlediklerine dair cezalandırılmalarına yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilmediğinde müsnet suçtan CMK 223/2-e maddesi gereğince sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verilmiştir" denildi. Mahkeme yargılama giderlerinin de sanıklara geri ödenmesine karar verdi.




Bu haber 6200 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI