thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Vatandaş İttifakı Tabanda Yapar!

Tarih: 12-10-2018 13:37:03 + -


CHP İl Yönetimi İYİ Parti’nin yeni İl yönetimini ziyaret ederek “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu. Ziyarette yerel de ittifak olup olmayacağı sorusuna iki il başkanın da yanıtı “İttifakı tabanda vatandaş yapacaktır” oldu.


Vatandaş İttifakı Tabanda Yapar!

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan başkanlığındaki heyet geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İl Başkanlığına atanan Selahattin Yıldızlar ve yönetimine ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulundular. Ziyarette konuşan İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Her iki siyasi partinin mensuplarının da çok çalışması gereken bir döneme giriyoruz. Birliktelik anlamında olmasa da yapacağımız çalışmalarla yereldeki iktidarı kazanmak zorundayız. Genel Başkanımızın teveccühleri ile yönetim kurulumuzu oluşturduk ve seçim çalışmalarımıza başladık” dedi.

 

“VATANDAŞ İKTİDAR PARTİSİNDEN ÇİLE ÇEKİYOR”

İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları ziyaretlerde vatandaşın AK Parti iktidarından büyük rahatsızlıklar duyduklarını fakat baskılar nedeniyle bunu dillendiremediklerini ifade etti. Yıldızlar; “Bu süreçte altından kalkamayacağımız hiçbir şey olmadığına inanıyoruz. Her vatandaşımızın elini sıkacağız, tüm belediyeleri de kazanmak için çalışacağız. Bizler geçen hafta Çanakkale il genelindeki STK ve dernekleri ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde gördük ki; halkımız İktidar partisinden çok çile çekiyorlar. Onlardan kurtulmak içinde bizlerle birlikte olacaklarını ilettiler. Baskı süreci var, bu baskıları hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Tekrar ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“MERAL AKŞENER’E YAPILANLARI KINIYORUZ”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ise; Selahattin Yıldızlar ve yönetimini tebrik ederek; “Öncelikle yönetimini ve Başkanlığını kutluyorum. Geçtiğimiz günlerde Türk siyasetinde hiç görmeye alışık olmadığımız şeyler yaşandı. Sayın Meral Akşener hanımefendinin evinin önünde yaşananları kınıyoruz. Bu tür davranışları asla kabullenemeyiz, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Demokrasilerde siyasi partiler olmazsa olmazdır. İktidarların görevi de siyasi partilerin kendilerini rahat ve özgür bir şekilde ifade etmelerini ve siyasi çalışmalarını sağlamakla görevlidir. Maalesef iktidar özellikle kendisine rakip gördüğü her siyasi partinin çalışmalarını engellemek için yapılan her türlü eylemlere hoş görüyle bakıyor. Sayın Meral Akşener’e bu yapılan ilk davranış değil. Bildiğimiz gibi geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’de de Sayın Akşener’in yapacağı toplantı baskılar sonucu engellenmişti. Seçim döneminde de benzer olaylarla karşılaştık. Şimdi de evinin önünde yapılan davranış ve eylemlerin karşılığını mevcut iktidar vermemiştir” dedi.

 

“AKP VE MHP’YE AİT BELEDİYELERİ KAZANMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

CHP İl Başkanı Güneşhan konuşmasının devamında siyasi partilerin Çanakkale’de ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini ifade etti. CHP ve İYİ Parti’nin ortak hedeflerinin Çanakkale’deki AK Parti ve MHP’ye ait belediyeleri kazanmak olduğunu belirten Güneşhan; “İYİ Parti ile Genel seçimlerde ittifak yapmıştık.  Gayet güzel ve uyumlu çalışmalar yaptık. Hiçbir sıkıntımızda olmadı. Halkımızda çalışmaların sonucunu takdir etmiştir. Seçim sonrasında da ilişkilerimiz devam etmiştir, bundan sonra da devam edecektir. Elbette kendileri yerel seçimlerde kendi kurumsal kimlikleri ile aday çıkartacaklardır. Bizlerde adaylarımızla yarışacağız. Ortak hedefimiz yerel yönetimlerde AKP ve MHP’ye ait olan Belediye Başkanlıklarını CHP olarak, İYİ Parti olarak kazanmak için çalışma yapacağız. Bu noktada Çanakkale’de huzur içerisinde, barış ve sevgi içerisinde bir yaşam sürebilmemiz için siyasi partilerin ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz buna hazırız, bundan sonraki süreçte de İYİ Parti ve diğer siyasi partilerle sık sık bir araya geleceğiz. Çünkü bizim öncelikli görevimiz Çanakkale’dir” dedi.

 

“TABANDA İTTİFAKI VATANDAŞ YAPACAKTIR”

AK Parti ve MHP’nin “Kombin İttifak Modeli” ile yerel seçimlere hazırlanma önerilerinin olduğunu hatırlatılması ve İYİ Parti ile CHP’nin Çanakkale’de ittifak yapıp yapmayacağı soru ile ilgili iki başkanda ortam mesaj verdiler. İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “Genel merkezimizin böyle bir talimatı yoktur. İş birliği konusunda bir talimat almadık ama Genel Merkezimizin talimatı konusunda hareket edeceğiz. Zaten vatandaşlar tabanda ittifak yapacaklardır” dedi.

 

İsmet Güneşhan ise; mevcut yasal duruma dikkat çekerek; “Yasalar böyle bir ittifaka uygun değil. Onlarda kendi aralarında anlaşmış değiller. AK Parti tüm adaylar benim olsun, daha sonra ayrılsınlar şeklinde önerileri var. MHP’nin buna ikna olacağına inanmıyorum. Biz buraya Sayın İl Başkanı ve Yönetimini tebrik etmek ve hayırlı olsun demek için geldik. Yerel seçimler ve genel seçimler farklıdır. Zaten tabanda o birliktelikler sağlanacaktır. Çıkartılacak olan adaylar halk tarafından kabul görüyorsa hemen sandıkta sonucunu gösteriyor. Ama İl Genel Meclisinde partiler söz konusu olduğu için partisinin adayını destekleyeceklerdir. Bizim için önemli olan siyasi partilerin özgür ve rahatça siyaset yapabilmeleridir” dedi.




Bu haber 1663 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI