thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Çanakkalespor’u Bir Makam Olarak Görmedik”

Tarih: 15-01-2015 16:32:39 + -


Dün akşam yaşanan Çanakkalespor’da ki depremin artçıları bugünde devam ediyor. Yönetim kurulu olarak adaylıktan çekildiklerini ve yönetimden istifa ettiklerini deklare ederek genel kurulu terk eden Turgay Kılıç ve ekibi yaşanan olayları basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdular. Yapılan açıklamasında Genel Kurulda yaşanan olayları; “Duygusal egolar doğrultusunda müdahale edilmek istendi; Çanakkale’ye hizmet etmeyip farklı düşünce de olanlar varsa, biz yokuz demiştik. Sözümüzü tuttuk” dedi.


“Çanakkalespor’u Bir Makam Olarak Görmedik”

Çanakkalespor yönetiminden istifa eden Başkan Turgay Kılıç ve yönetim kurulu dün akşam saatlerinde genel kurulunu gerçekleştirerek resmi olarak göreve başlama heyecanı duyuyorlardı. Fakat genel kurulda hiç beklemedikleri olaylar sonrasında Çanakkalespor yönetiminden çekildiklerini ve genel kurulda aday olmayacaklarını açıklayarak Çanakkale Kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattılar.

 

Çanakkalespor yönetimini üstlenerek Çanakkale’ye sportif alanda hizmet etmeye gayret gösteren Turgay Kılıç ve arkadaşları yaptıkları çalışmaları ve sonrasında genel kurulda yaşanan olayları kamuoyu ile paylaşmak için basın açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Bilindiği üzere Çanakkale İli içerisinde büyük bir heyecan ve yatırım ile faaliyetlerine başlayan “Çanakkalespor Futbol Kulübü ”nün, gelişimi, tesisleşmesi, ileriki yıllarda profesyonel liglerde yarışması ve Çanakkaleli çocukları eğiterek Türk ve dünya futboluna kazandırması için ben ve arkadaşlarım ciddi bir mesai harcayarak 6 aydır çalışmaktayız.”

 

“Bu süreç şöyle başlamıştır: Çanakkale Ticaret Odası Başkanımız ile Özel İdare Genel Sekreterimizin daveti üzerine Çanakkalespor Futbol Kulübünü ileriye taşıyacak olan, Yönetim Kurulunu oluşturduk. Çanakkale’nin tüm dinamiklerini bir araya getirerek, herkesin ortak akılda buluştuğu isimleri, ego, siyaset veya iş kolu gözetmeksizin listemize fikir alış verişi yaparak yazdık. Listemizdeki tüm arkadaşlarımızda tek hedefte birleşerek Çanakkalespor’un büyümesi ve Çanakkale iline ait olması hususunda üzerlerine düşenleri yaptılar. Ligin İlk yarısı tamamlandığı bu günlerde, yapılanları sıralamak gerekirse;

 

“3 AY İÇERİSİNDE YAPTIKLARIMIZ HEYECANIMIZIN GÖSTERGESİDİR”

 

 - Tesisleşme hususunda ciddi planlamalar ve girişimlerde bulunuldu. Stat projemizde epeyce yol kat ettik. Sosyal Tesisimiz için alan yarattık.

 -  Takımın ileride oynayacağı profesyonel liglerde temsil edecek olan oyuncu portföyü oluşturuldu.

 - Takıma Milli oyuncumuz Serkan Rençber’i sportif direktör olarak getirerek, teknik heyet ve oyuncular hususunda takımla yönetim arasında köprü oluşturduk.

 - Türkiye Futbol Federasyonunun Amatör Takımlarında Akademi Liglerinde oynayabileceği kararından sonra Alt yapı çalışmalarımıza hız verdik.

 - Uzun yıllardır boş tribünlere oynana Amatör müsabakalara yüzlerce seyirciyi çekebilecek heyecanlı bir takım yaparak şehrimize renk kattık.

 - Maç eksiğine rağmen namaglup ve en çok gol atan en az gol yiyen hedefli bir takım olduk.

 - Basın birimini oluşturarak, siz değerli basın kuruluşları aracılığıyla ve sosyal medya platformlarında, takımımızın tüm başarısını Çanakkale halkıyla paylaştık, heyecanımıza ve gururumuza hemşerilerimizi de ortak ettik.”

 

“Üç ay içerisinde yaptıklarımız, heyecanımızın ve isteğimizin göstergesidir. Ancak Çanakkale kamuoyu ve değerli basını şunu bilmelidir ki biz bunları, yönetimdeki görevlerimizi resmileşmeden sevda ile yaptık.”

 

“Görevlerimizin resmileşeceği kongre günü geldiğinde, bu işleri fedakârca yürüten ve çıkar gözetmeksizin beraberce hareket ettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerinin yazılı olduğu tek liste ile kongreye gittik. Kongreye gitmeden önce de Listedeki tüm arkadaşlarımın ortak kararı ile Çanakkalespor’a hizmet edebilecek, maddi manevi daha fazla katkı sağlayabilecek bir liste var ise olumlu yönde haklarımızı bırakarak, çekilebileceğimizi her platformda da söyledik.”

 

“DUYGUSAL EGOLAR DOĞRULTUSUNDA MÜDAHALE EDİLMEK İSTENDİ”

 

“Açıklamamızın da başında söylediğimiz gibi siyaset makam koltuk gözetmeksizin görev yapmaya hazır olan Yönetim Kurulu Adaylarımıza, maalesef ve üzülerek belirtiyorum ki; duygusal egolar doğrultusunda müdahale edilmek istendi. Kongre anında ne için oy kullanmaya geldiğini bilmeyen, alkollü, talimat alarak geldiklerini söyleyen 70 kadar delege Listemizdeki bir ismi istemediklerini beyan eden davranışlarda bulundu. Bu tutarsız tutumun neticesinde; bu takım, bir şirketin veya birilerinin takımı değil, Çanakkale’nin takımı olacak şartı ile devir alacağımız Çanakkalespor Futbol Kulübü kongresinden liste olarak çekildik.

Bazı kişilerin kişisel egosu dolayısıyla resmi bir kurumun ve STK başkanının konuya müdahil olup, bir kurumun çalışanlarını yönlendirmesi ve o kurumda çalışanların neye ne için oy attığını bilmemesi Çanakkale’de ‘Küçük olsun, bizim olsun’ zihniyetinin bir göstergesi olarak algılamaktayız. Bu düşüncenin de şehre zarar getireceğinin bilinci içerisindeyiz. Bizleri yola çıkarıp, ardından da bu tarz siyasi ve ego tatmini içerisine girenleri de kınıyoruz.”

 

“Çanakkale’ye ilk etapta söz verdiğimiz gibi Şirket varsa siyaset varsa, talimatla hareket edenler, egosu olanlar, amacı Çanakkale’ye hizmet olmayıp farklı düşünce de olanlar varsa, biz yokuz demiştik. Çanakkale Kamu Oyuna karşı sözümüzü tutmanın haklı gururu içerisindeyiz. Listede olan ve yola beraber çıktığımız hiçbir arkadaşımızı yolda bırakmadık. Bırakmayız da. Tüm arkadaşlarımız Çanakkale sevdalısı iş adamlarıdır. Çanakkalespor’u bir makam olarak görmedik. Listede ki tüm arkadaşlarımız Çanakkale’nin adının geçtiği her yerde olacak ve olmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

 

  




Bu haber 2969 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI