thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ünlü Yüzücüler “Kulaçlarını Barışa” Atacaklar

Tarih: 23-06-2015 10:14:50 + -


Dünyaca ünlü rekortmen yüzücüler Chris Fydler ve Adam Walker, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin düzenlediği anasponsorluğunu Wilusa Travel’in üstlendiği Çanakkale Savaşlarının 100.yıldönümü için düzenlenecek olan “Kulaçlarla Barışa” yüzme etkinliği için Çanakkale’ye geliyorlar.


Ünlü Yüzücüler “Kulaçlarını Barışa” Atacaklar

Çanakkale Savaşları’nın 100.yılı nedeniyle, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından, başta Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere olmak üzere diğer Milli Olimpiyat Komiteleri ve ilgili federasyonların işbirliği, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesinin destekleriyle 1 Ağustos 2015 tarihinde “Gelibolu 1915 Yüzme Etkinliği” gerçekleştiliyor.

 

Çanakkale’nin yerli Turizm şirketlerinden olan Wilusa Travel’in girişimleri ve anasponsorluğuyla gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde Truva Otelde Milli Olimpiyat Komitesi yetkilileri ve Wilusa Turizm Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Çelik organizasyonla ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştirdiler.

 

ANZAK KOYUNA 100 ADET BARIŞ ÇELENGİ BIRAKILACAK

 

 

Wilusa Travel Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Çelik toplantıda yaptığı konuşmada; “Çanakkale, dünya tarihinin en kanlı çarpışmalarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşı’nın 100.yıldönümünde dünyaya barış öesajı verilecek uluslar arası yüzme etkinliğine ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Anzak Koyu’ndaki kitabelerde olduğu gibi Yeni Zelanda ve Avustralya’da bulunan savaş anıtlarında da yer alan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında söylediği evrensel barışa örnek sözlerinden yola çıkarak, “Dostluk ve Barış” temalı bir anma etkinliği olarak “Gelibolu 1915 Yüzme Etkinliği” düzenliyoruz. Katkılarından dolayı Milli Olimpiyat Komitesine, Valiliğimize ve Çanakkale Belediye Başkanlığı ile Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına teşekkü ediyoruz” dedi.

 

SPORCULARA ÖZEL ANI MADALYASI VERİLECEK

 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Nihat Usta ise yaptığı konuşmada etkinliğin 1 Ağustos 2015 tarihinde Anzak Koyu açıklarından 1915 metre uzaklıktan başlayacağını ve etkinliği dünyaca ünlü sporcuların yanı sıra 1000’in üzerinde yüzücünün katılacağını açıkladı. Nihat Usta açıklamalarında şunları söyledi; “Yerli ve yabancı sporcuların katılımlarıyla, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 11.00 da ‘Kulaçlar Barışa’ temasıyla düzenlenecek yüzme etkinliği Gelibolu Yarımdası’nda Anzak Koyundan 1915 metre açıkta bir gemiden atlanarak başlayacak ve parkuru bitiren tüm yüzücülere, derecelendirme yapılmaksızın seri numaralı özel anı madalyası verilecektir. Starttan hemen önce ise denize 100 adet barış çelengi bırakacağız” dedi.

 

REKORTMEN YÜZÜLER WALKER VE FYDLER’DA KATILIYOR

 

Nihat Usta ‘Kulaçlar Barışa’ etkinliği için tüm Okyanusları yüzen dünyadaki 6 yüzücüden bir tanesi olan rekortmen yüzücü Adam Walker’ı Olimpiyat Komitesi olarak davet ettiklerini, Olimpiyat Rekortmeni Avustralyalı yüzücü Chris Fydler’in ise kendi isteği ile yarışmalara katılmak için başvuru yaptığı açıkladı. Öte yandan düzenlenlenecek etkinliklerde görev almak üzere 150’den fazla ÇOMÜ BESYO öğrencisinin gönüllü olarak başvurduğu ve etkinliklerde görev alacağı belirtildi. Çanakkale Belediye Başkanlığının da etkinlik sonrasında sporcularında katılımlarıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceği açıklandı.

İŞADAMLARI İLGİ GÖSTERMEDİ

 

Anasponsorluğunu Wilusa Travel’in yaptığı etkinlikte Çanakkaleli işadamlarının yeterince ilgi göstermediğini ve sponsor bulmakta zorlandıklarını açıklayan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Nihat Usta; “Çanakkale’nin 100.yıldönümü için gerçekleştirilen böylesi anlamlı ve Çanakkale’nin adını tüm dünya’da duyurulacak etkinliğe Çanakkaleli firmalardan daha fazla sahip çıkarak sponsor olmalarını beklerdik. Maalesef görüşmelerimizden istediğimiz sonuçları alamadık. Wilusa Travel zaten anasponsorluğumuzu üstlenirken diğer iki sponsor ise Carrefour ve Coca Cola firmalarıdır. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına da katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

 

BAŞVURULAR 30 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI

 

“Kulaçlar Barışa” yüzme etkinliğine 2014-2015 döneminde Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği 800 metrelik bir yarışa veya 1500 metreden uzun mesafeli herhangi bir açık su yarışına katılıp bitirmiş olanlar ile 2015 Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı seçmelerine katılıp bitirenler katılabilecekler. Etkinlik ile ilgili olarak başvurular 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatılırken; http://gelibolu.olimpiyatkomitesi.org.tr/ adresinden de kayıtlar yapılabicek. Evrakların son teslim tarihi ise 6 Temmuz 2015 olarak açıklandı. Etkinliğe katılacak olan yüzücülerin listesi ise 10 Temmuz 2015 tarihinde saat 17.00’dan itibaren açıklanacak.

 





Bu haber 3089 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI