thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



HDP İl Kongresine Hazırlanıyor

Tarih: 26-12-2014 18:07:18 + -


HDP Çanakkale il yönetimi ilk kongresini yapmaya hazırlanıyor. Çanakkale’de ilk kez gerçekleştirilecek olan İl Kongresi 28 Aralık Pazar günü yapılacak ve HDP Milletvekili Hasip Kaplan’da kongreye katılarak Çanakkale il yönetimine destek verecek.


HDP İl Kongresine Hazırlanıyor

HDP Çanakkale İl Başkanlığı 28 Aralık Pazar günü ilk kez yapılacak olan İl Kongresi için yaptıkları açıklamada; “HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın katılımıyla gerçekleştireceğimiz Çanakkale İl Örgütümüzün 1. Olağan Kongresi, 28 Aralık Pazar günü saat 14.00' te Köprübaşı Bizim Düğün Salonu'nda yapılacaktır. Kongremizi tüm coşkusuyla, halkların, kimlik ve kültürlerin, inançların şenlik ve şöleni havasında, Yeni Yaşamın nüvelerini atmaya devam ederek gerçekleştireceğiz” denildi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak tüm Türkiye’ye yeni bir yaşam önerdiklerini belirten HDP İl Yönetimi açıklamalarında; “Yıpranan kardeşliğin ve insanlığın eşit temeller üzerinde ve demokratik bir ortamda yeniden tesis edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Çağrımız; Türkiye’deki bütün halkların ve inançların birlikte, birbirine benzemek zorunda kalmadan, özgürce, demokratik bir yaşam inşa etmesi içindir. Bu çağrı aynı zamanda, bugün Ortadoğu’ da, sınırlarımızda, Irak ve Suriye’ de, Şengal’ de, Kobane Kantonu’nda yaşanmakta olan IŞİD barbarlığı ile insanlık dışı bir ortama sürüklenen halklar ve inançlar için de geçerlidir. İddiamız, yeni bir toplum sözleşmesi başta olmak üzere, demokratik değişime öncülük etmektir. Hedefimiz yurttaşın hak ve hukukunu esas alan demokratik bir halk iktidarını inşa etmektir” denildi.

 

“DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER DARALIYOR, KÜÇÜLÜYOR”

 

HDP il yönetimi yaptıkları açıklamanın devamında devletin ve hükümetin merkezileştiğini, aşırı güçlendiği bugünkü sistemde demokrasi ve özgürlüklerin daraldığı ve küçüldüğünü ifade ederek; “İktidarı elinde tutanlar gücüne güç, servetine servet katarken, vatandaşın özgürlükleri her geçen gün kısıtlanıyor, cebindeki para her geçen gün biraz daha azalıyor. Bu gidişat artık değişmelidir. Toplumun ve yurttaşların büyüdüğü, devletin ve iktidar alanının küçüldüğü bir demokratik düzene geçiş artık kaçınılmazdır. Biliyoruz ki, kimliklere düşman olmayan bir devlet hepimizin fazlasıyla hakkıdır. Çok kültürlü, çok dilli, çok inançlı bir toplum olarak hepimize eşit davranan adil bir düzen bizim için temel bir haktır. Herkesin anadilini her yerde özgürce öğrenebildiği ve kullanabildiği, kültürünü geliştirebildiği; herkesin inancını ve ibadetini kendi kabulüne göre korkmadan yapabildiği veya yapmadığı; herkesin kendi kimliği ve kültürüyle yönetime dâhil olabildiği bir sistem hepimizin ortak özlemidir. Kongremize barışa, eşitlik, özgürlük ve dayanışmaya, insanca ve kardeşçe yaşama gönül veren, yüreği bizlerle çarpan ve heyecanlanan tüm dostlarımız davetlidir” denildi.

 

ROBOSKİ ANMASI DÜZENLENECEK

 

HDP İl Yönetimi olarak yapılacak il kongresi öncesinde Roboski'de savaş uçaklarının bombalaması sonucunda hayatını kaybeden 19' u çocuk 34 vatandaşın hayatlarını kaybedişinin yıldönümünde yürüyüş düzenleyecekler. 28 Aralık Pazar günü saat 12.00'de Golf Çay Bahçesi önünden başlayacak olan yürüyüş İskele Meydanı'nda son bulacak ve burada bir basın açıklaması yapılacak. İl Kongresi için Çanakkale’ye gelecek olan HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın da yürüyüşe katılacağı belirtildi.

 




Bu haber 4313 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI