thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bülent Turan'a Gökhan'dan Belgeli Yanıt

Tarih: 09-08-2019 16:24:22 Güncelleme: 09-08-2019 19:48:22 + -


AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan geçtiğimiz günlerde 'Su ve Vicdan Nöbeti" eylemi ile Kazdağları'ndaki ağaç katliamı ve siyanürlü altın madenciliğinin protesto edilmesi üzerine bir dizi açıklamalarda bulunmuştu. Turan'ın iddiaları arasında Altın Madenciliği Firmasına Belediye İtfaiye müdürlüğünce izin verildiği yönündeydi.


Bülent Turan'a Gökhan'dan Belgeli Yanıt

Kirazlı-Balaban'da altın madenciliği için kesilen ağaç katliamı ve siyanürlü altın madenciliği yapılmasını engellemek için başlatılan eylemler sürerken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medya hesabı üzerinden bir takım iddialarda bulunmuştu.

 

"İTFAİYE RUHSATI VERDİ DİYOR AMA YANILIYOR, BİRŞEY VERMEDİK"

Bülent Turan'ın Çanakkale Belediyesi İtfaiye müdürlüğünce altıncı firmaya olur izni verdiği iddialarına da yanıt veren Gökhan; "Eylemlere öncülük yapan Çanakkale Belediyesi, neden itfaiye ruhsatı olumlu verdi deniyor. Bununla ilgili inceleme yaptık. Evet, 2013 yılında bir yazışma olmuş. Madenciler ile bizim itfaiye bir muhataplık kurmuş. ‘Ruhsat alanı için İl Özel İdaresi tarafından verilecek iş yeri açma ve işletme ruhsatı başvurusunda, Çanakkale İtfaiye Müdürlüğünce verilen itfaiye raporu bulunması gerekiyor' diye bir yazı göndermiş. Biz de dilekçeye 11 Nisan 2013'te yanıt veriyoruz. Yanıtta; ‘İlgili yazınıza istinaden ruhsat alanında 11 Nisan 2013 tarihinde yapılan incelemede, ruhsat alanında herhangi bir faaliyet ve yapılanmanın olmadığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Ruhsat alanında faaliyete başlamadan önce tarafımıza tekrar başvuru yapılması durumunda İtfaiye Müdürlüğümüzce yapılacak incelemeler neticesinde raporun hazırlanması sağlanacaktır. Mevcut alanda faaliyet ve yapılanma olmadığı için, yangın açısından herhangi bir sakınca görülmemektedir' deniyor. Yani deniliyor ki, sen hele bir kur, sonra gelip bakarız deniyor. Müracaat edilmiş, sen hele bir yapını yap, gelip biz de nedir ne değildir diye inceleme yaparız deniliyor. İşte burada kasıtlı yanlış bir bilgi veriliyor” diyerek yanıt verdi.

 




Bu haber 10401 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI