thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirmesi Yapıldı

Tarih: 28-12-2023 08:33:55 Güncelleme: 28-12-2023 08:34:55 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde KOBİ’lere Yeşil Sanayi Destek Programına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirmesi Yapıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde KOBİ’lere Yeşil Sanayi Destek Programına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, KOSGEB Çanakkale İl Müdürü Barış Aluralile Genel Sekreter Sema Sandal ve firma yetkilileri hazır bulundu.

 

Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu,“Yeşil sanayi, günümüzde giderek artan bir öneme sahip olup, çevre dostu üretim yöntemleri ve sürdürülebilir iş modelleri üzerine odaklanmaktadır. KOSGEB'in bu alandaki destek programları, işletmelerin yeşil teknolojiye geçişini teşvik etmek, enerji verimliliğini artırmak ve çevresel etkileri azaltmak amacıyla tasarlanmıştır. Proje kapsamında 250 Milyon ABD Doları fon KOSGEB tarafından devreye alınan “Yeşil Sanayi Destek Programı” ile 175 Milyon ABD Doları TÜBİTAK 1832 – Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı ile işletmelere kullandırılacaktır” bilgisini verdi.

“ÜYELERİMİZİN REKABET GÜCÜ ARTACAK”

Murat Aydoğdu KOBİ’lerde yaşanacak dönüşüm ile üreticilerin dünya ile rekabet gücünü artacağına dikkat çekerek; “KOSGEB tarafından bu kapsamda “Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi ve Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrıları” hazırlanmıştır. Proje dahilinde geri ödemeler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksit ile yapılacak. Geri ödemeli desteklerde ödeme aşamasında teminat mektubu istenecektir. Programın son başvuru tarihi 30 Kasım 2024’dür. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin bu tür fırsatları değerlendirmesi ve yeşil sanayiye geçiş yapması konusunda elimizden gelen tüm desteği sağlamaya hazırız. KOSGEB'in bu destek programları, üyelerimizin rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemelerine yardımcı olacaktır. Yeşil sanayiye geçiş, üyelerimiz için önemli bir fırsat sunmaktadır” dedi. Bilgilendirme toplantısı, soru-cevap bölümü ile tamamlandı.




Bu haber 847 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI