thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Yerel Seçime Çanakkale Barosu Olarak Hazırız”

Tarih: 13-03-2024 11:02:23 Güncelleme: 13-03-2024 11:03:23 + -


Çanakkale Barosu bünyesinde 22 Mart 2023 tarihinde kurulan ve 100’ü aşkın avukat ile Çanakkale il genelinde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini takip eden Seçim Hukuku Komisyonu yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekti. Geçtiğimiz yılki seçimlerde birçok olumsuzlukları önlediğini belirten Komisyon yaptığı açıklamada; “Her partiye, tarafsız, adil ve eşit mesafede durduğumuz komisyon Hukuk Destek çalışmalarımız, 31 Mart 2024 Türkiye Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde de Çanakkale Barosu Se


“Yerel Seçime Çanakkale Barosu Olarak Hazırız”

Çanakkale Barosu bünyesinde 2023 yılı mart ayında kurulan Seçim Hukuku Komisyonu yaklaşan yerel seçimlerde de Çanakkale il genelinde görev alacaklarını duyurdular. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde sandıklarda ve oy sayımlarında görev aldıklarını hatırlatan komisyon; seçim sürecinde birçok olumsuz durum yaşandığını açıkladı. Yapılan açıklamada; ““Komisyon çalışmalarımız sırasında; her şeyi ile şeffaf ve her adımı Türk Mevzuatında açık bir biçimde tanımlı olan Seçim süreci işleyişinde bilgi eksikliğinden olduğunu ümit ederek müdahale etmek zorunda olduğumuz çoğu olumsuz durumla karşılaştığımızı üzülerek belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

 

“SEÇİM SÜRECİNDE BİRÇOK OLUMSUZ DURUMA MÜDAHALE ETTİK”

31 Mart yerel seçimlerde de görev alacaklarını ve siyasi partilere karşı tarafsız ve objektif olarak yaklaşacaklarının altını çizen komisyon başkanlığı; “Bu olumsuzluklar yine sahadaki gönüllü meslektaşlarımız, onlara sıcağı sıcağına mevzuat bilgisi ve hazır tutanak ileterek durumun tespitini sağlayan bilgi-destek masamız sayesinde giderilmeye çalışılmıştır. Zaman zaman sahayı bizzat gözlemleyerek destekleyen; Bunun haricinde Bilgi-Destek Masamızda aktif bulunarak masaya gelen problemlerin çözümünde inisiyatif kullanan ve çalışmalarımızda büyük ilerleme gerçekleştirmemizi sağlayan Çanakkale Baro Başkanımız Sayın Av. Hande Keskin’in katkıları ile bu olumsuzluklar başka illerde örneği görülmemiş bir biçimde minimalize edilebilmiştir” denildi.

 

“SİYASİ PARTİLERİMİZE TARAFSIZ, ADİL VE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Çanakkale Barosu Seçim Hukuku Komisyonu başkanlığı yayınladığı açıklamanın devamında; “Önceki seçimde yürütmüş olduğumuz çalışmaları görmüş olan Siyasi Parti yetkili ve görevlilerinin bu seçimde de çalışmalarımızı aynı hassasiyetle yürüteceğimiz konusunda komisyonumuza güven duymalarını umuyoruz. Her partiye, tarafsız, adil ve eşit mesafede durduğumuz komisyon Hukuk Destek çalışmalarımız, 31 Mart 2024 Türkiye Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde de Çanakkale Barosu Seçim Hukuku ve Güvenliği Komisyonu olarak devam edecektir. Bu yılki hedefimiz, geçen sene ilk çalışmasını yürütmüş olan komisyonumuzun adını daha da duyurarak, seçmen vatandaşlarımızın ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan Siyasi Partilerimizin çalışmalarımıza olan güvenlerini arttırmak ve bizlere Seçim günü daha hızlı ulaşabilmeleri adına sesimizi daha çok duyurmak olacaktır. İçinde bulunduğumuz ayın sonunda gerçekleşecek olan Türkiye Mahalli İdareler Genel Seçimine Komisyon ve Baro olarak hazır olduğumuzu belirterek Seçimlerin Tüm Türkiye adına adil olarak gerçekleşmesi temennisiyle barış, huzur ve adalet getirmesi dileklerimizi bu duyurumuz vasıtasıyla yinelemek isteriz” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 566 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI