thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Sahte Mehdi” Kaçak Kazıda Yakalandı!
Tarih: 22-11-2023 07:01:58 Güncelleme: 22-11-2023 07:10:58 + -


Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde sözde Mehdilik yapan Mustafa Ç. 20 müridi ile birlikte define ararken Jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.


“Sahte Mehdi” Kaçak Kazıda Yakalandı!

İstanbul Fatihte Mehdiliğini ilan eden ancak bölgedeki tarikat ve cemaatler tarafından dolandırıcı olmakla suçlanan Mustafa Ç. isimli şahıs aylar önce Bayramiç'in Külcüler köyüne yerleşti. Beraberinde 250 kadar müridi ile geçtiğimiz 2 hafta önce "Mehdi'ye Bağlılık" töreni bile yapan sözde Mehdi Mustafa Ç. 2 yıllığına kiraladığı kaplıca tesislerinde yaşıyordu. 

 

Bölgedeki köylülerin büyük rahatsızlık duyduğu sahte Mehdi Mustafa Ç. hakkında birçok kez şikayet yapıldığı ancak yetkililerin bir işlem yapmadığı öğrenildi. Jandarma ekipleri vatandaşların dini duygularını istismar etme suçundan değil; tam tersine kaçak kazı yapmak suçundan işlem yaptı. Edinilen bilgiye göre; sahte Mehdi Mustafa Ç beraberinde 20 müridi ile Kocalar köyü mevkinde kaçak kazı yaparken görüldü. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

 

Hızlıca olay yerine hareket eden jandarma ekipleri, 21 kişiyi izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakaladı. Şüpheliler; M.Ç., C.A., C.K., A.K., M.R.B., M.B.K., M.A., İ.A., H.E., D.A., A.S.S., M.E.Ö., M.Ş., M.D., K.S., H.H., H.Y., Y.Ö., İ.K., R.K. ve M.Ç. hakkında "2863 Sayılı Kanuna Muhalefet", "Suça Azmettirme", "Hakkı Olmayan Yere Tecavüz" ve "İzinsiz Kazı Yapmak" Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığında mevcutlu olarak hazır edilmek üzere gözaltına alındı.

 

AHİT SANDIĞI ARIYORLARMIŞ!

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgu işlemleri sırasında, bir şüphelinin 'mehdi' olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Diğer şüphelileri kazı alanına yönlendiren şüpheli M.Ç., kazdıkları alanda 'ahit sandığı' olduğunu belirtti.

 

"MELEKLER TARAFINDAN BİLDİRİLDİ"

Hadislerde bahsedilen mehdi olduğunu iddia eden şüpheli Mustafa Ç., ahit sandığının yerinin kendisine melekler tarafından bildirildiğini belirterek, "Ben hadislerde bahsedilen Ebul Kasım Muhammed Mustafa ismi ile Hazreti Peygamberin bahsettiği mehdiyim. Melekler Mehdiye gizli olan şeylerin yolunu gösterecek ve tabutu sekineyi çıkaracaktır hadisi ile 17 Kasım 2023 günü saat: 22.00 sıralarında meleklerin bana tabutu sekinenin yerini göstermesi üzerine bende konaklamakta bulunduğum Hilal Doğa Oteli ve Koç Termal Tesislerinde konaklayan arkadaşlarıma bu hususu bildirdim. Bu çok ehemmiyetli bir konu olduğu için Devletin en üst kademesini uyarmak için ismini veremeyeceğim bazı arkadaşlarımı Ankara' da Devletin üst kademeleri ile iletişime geçmeleri ve oraya gitmeleri için bilgilendirdim. Tabutu sekinenin çıkarılması için Devletin en üst kademelerine arkadaşlarımı göndermemde ki amacım önemli eserleri muhafaza ederek Devlet için koruma ve güvence altına almalarıydı" diye konuştu.

 

"BU OLAY BASINA ÇIKARSA BAŞIMIZ BELAYA GİRER"

Öte yandan, kazı yaptıkları bölgenin basında yer almaması gerektiğini, yoksa herkesinin başının belaya gireceğini belirten sahte Mehdi, "19 Kasım 2023 günü hatırladığım kadarıyla saat: 13:30 sıralarında, kazı alanındaki kazı yapan arkadaşlarım bana ulaşarak kazı yaptığımız yere Jandarma ekiplerinin geldiğini bana bildirmesi üzerine bende konaklamakta olduğum tesislerden yaklaşık on kadar arkadaşım ile Evciler köyü Koca Kıran mevkiindeki kazı alanı bölgesine gittim. Kazı alanı bölgesinde Jandarma ekipleri kazı yapan arkadaşlarımı ve kazı alanını kamera kaydına aldığını görmem üzerine, Jandarma ekiplerine bu bölgede çekim yapmamaları gerektiğini, devletin üst kademelerine konu hakkında bilgi vermek üzere arkadaşlarımızın gittiğini, buranın basında çıkmaması gerektiğini, basında çıkarsa hepimizin başının belaya gireceğini, millet olarak beka probleminin olmaması gerektiğini bildirdim" ifadelerini kullandı.




Bu haber 9716 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI