thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yeni Patron Herkesi Yendi...

Tarih: 28-12-2015 10:06:53 + -


Yıllarca CHP Merkez İlçe Başkanlığı yapan ve her seçimde CHP oylarını merkezde katlayarak artıran Nejat Önder, İl Başkanlığı adaylığı süresince Değişim grubu olarak adlandırılan isimlerin kampanyalarına rağmen kongrede ipi göğüslemeyi başararak Dr.Celal Karakaş’dan sonra CHP’de ikinci ihtilalı gerçekleştirdi.


Yeni Patron Herkesi Yendi...

1 Kasım erken seçimleri nedeniyle mecburen ara verilen CHP kongre süreci dün yapılan İl Başkanlığı kongresinde Nejat Önder’in il başkanı seçilmesiyle tamamlanmış oldu. Dr.Celal Karakaş’ın CHP Merkez İlçe başkanlığına adaylığını açıklamasıyla Değişim Grubu olarak adlandırılan aralarında Belediye Başkanları, ilçe yöneticileri, eski ve yeni milletvekillerinin delegeler üzerindeki baskı uygulanıyor, delegelerin kararına ipotek konuluyor tepkileri parti içerisinde sürekli konuşuluyordu. CHP Merkez İlçe Başkanlığı sürecinde açıklamalarda bulunan Dr.Celal Karakaş’da sık sık bu konuyu gündeme getirerek; “Biz sadece bir seçim yapıyoruz, kavga çıkartmaya gerek yok. Rakiplerimizde arkadaşımız” uyarılarında bulunuyordu.

 

Bu şartlar altında geçen CHP Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde Değişim Grubu ilk yenilgilerini alırken; CHP Merkez İlçe Başkanlığı koltuğuna Dr. Celal Karakaş oturmuştu.  Merkez ilçe kongresinin ardından CHP İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Nejat Önder’de değişim grubuyla mücadele etmek zorunda kaldı. Öyle ki Çan’da düzenlenen CHP İlçe Başkanları toplantısında Merkez İlçe Başkanı Dr.Celal Karakaş davet edilmeyerek dışlanmış, CHP’li hiçbir belediye başkanı, ilçe başkanları ve yönetimleri hatta eski-yeni milletvekilleri bile Dr.Celal Karakaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmamıştı. Kongreye günler kala başta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olmak üzere eski-yeni milletvekilleri ilçeleri tek tek ziyaret ederek delegelerle bir araya gelirken, Nejat Önder ve ekibi ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyordu.

 

Nejat Önder’in delegelere verdiği tek söz ise; “Hangi seçim olursa olsun, Başkanlık da dâhil sandık herkesin önüne konulacak” sözü oldu. Bu sözlerden ve CHP Merkez İlçe Başkanlığı süresince yaptığı çalışmalara inanan delegeler tüm baskılara rağmen az bir farkla da olsa Nejat Önder’i İl Başkanlığına taşıdılar. Nejat Önder seçim zaferinden sonra yaptığı ilk açıklamada ise; “Kaybedeni olmayan bir kongreydi. Partimize yakışır bir şölen havasında geçen bir kongreydi. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu saatten sonra yolumuza bakacağız. Seçim konuşmamda da belirttiğim gibi; sözlerimin arkasında olacağım. bir olacağız, beraber olacağız, güç olacağız; kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak” ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 4583 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI