thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Gökhan’ın Samimiyet ve Nezaketten Yoksun Tavrını Kınıyoruz”
Tarih: 03-09-2022 12:42:28 Güncelleme: 03-09-2022 12:45:28 + -


Geçtiğimiz yıllarda AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nu mecliste azarlayan ve “Ahlaklı olun” diyerek hakaret eden Çanakkale belediye Başkanı, Eylül ayı meclis toplantısında yine aynı şeyi yaptı. Kent konseyi üzerindeki tartışmalarda AK Partili Esra Yüksel’in eleştirileri karşısında sinirlenen Gökhan, kadın siyasetçiye gösterdiği tavır AK Partililerin tepkisini çekti.


“Gökhan’ın Samimiyet ve Nezaketten Yoksun Tavrını Kınıyoruz”

2017 yılında Belediye meclis toplantısında CHP içişlerine girdiği gerekçesi ile AK Partili Tülay Ömercioğlu’nu önce azarlayan, sonrasında konuşturmadığı gibi de “Ahlaklı olun” diyerek hakaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yine aynı konuda AK Partililerin tepkisini çekti.

 

5 yıl önce AK Parti Belediye Meclisi grup başkanvekili Tülay Ömercioğlu, Belediye Meclis toplantısında CHP'nin delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlükleri hatırlatmıştı. Seçimlerde sandık görevlisinin 3 kez oy kullanması nedeniyle seçimin iptal edildiğini hatırlatan AK Partili üye, Ülgür Gökhan’ın sert tepkisine maruz kalmıştı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kadın meclis üyesine "Kendi işinize bakın. Size ne? Bakın iş başka yere gidecek. Size ne? Karışmayın. Bu nasıl belediye meclisi yahu? Kesin! Mikrofonu kapattırmayın bana! Kesin! Ahlaklı olun! Konuyu kapatın.. Arkadaşlar mikrofonu kapatın.. Otur yerine.. Çıkarken bağırma!" diye hem bağırmış hem de hakaret etmişti.

 

“BENİ TACİZ ETTİ.. YİNE OLSA YİNE YAPARIM..”

5 yıl önce hakkında soruşturma başlatılan Ülgür Gökhan’ın tavrı ve hakareti ulusal basında da gündem olmuştu. “Ahlaklı olun” sözlerini hakaret olarak kabul etmeyen Ülgür Gökhan o dönem bazı basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise; Ömercioğlu’nun kendisini taciz ettiğini gerekirse aynı şeyi yine yapacağını ifade etmesi tepki çekmişti. Gökhan o dönem yaptığı açıklamada kendisini şöyle savunmuştu; "Özeleştiri falan yapmam, kendisine bir hakarette bulunmadım. Tülay Ömercioğlu beni taciz etti"..

 

ERDOĞAN 18 MART TÖRENLERİNDE KONUŞMASINI YASAKLAMIŞTI!

Ömercioğlu’na “Ahlaklı olun” diyerek hakaret eden ve AK Partili meclis üyelerini azarlayan, mikrofonlarını kapattıran Ülgür Gökhan, Erdoğan’ın da hışmına uğramıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onu Çanakkale'de konuşturmayacağım" demişti. Erdoğan şunları söylemişti; “Bakın şimdi Çanakkale'nin Belediye Başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Hani bunların kadınlara saygısı vardı? Seçilmiş bir meclis üyesini sesini kes, çık konuşma... Sen bunu nasıl dersin? Sen bunu mu yaptın? 18 Mart geliyor. Ben şimdiden talimatı verdim. Bu belediye başkanını 18 Mart'ta Çanakkale törenlerinde konuşturmayacaksınız. Oradaki düzenlemenin faili hükümettir. Havalimanına gelip karşılama bizi. Önce demokrasi terbiyesini bilmen lazım! Kalkıp da orada bir hanımefendiye sen bu şekilde saygısızlık yaparsan, onu salondan kovarsan, kusura bakma biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız.”

 

MECLİSTE ESRA YÜKSEL İLE TARTIŞTI

5 yıl önce yaşananlar kısmen birçok meclis toplantısında tekrar tekrar yaşandı. AK Partili Esra Yüksel ile Ülgür Gökhan zaman zaman sözlü olarak atışsalar da tartışmaları hakaret düzeyine varmıyordu. ancak Eylül ayı meclis toplantısında Kent Konseyi üzerindeki tartışmalarda Ülgür Gökhan yine öfkesine yenik düştü.

 

“MECLİSTE HAKARET VE TEHDİT.. SONRASINDA “HOŞGÖRÜ PARKI” AÇMAK..”

Esra Yüksel ile ağız dalaşına giren Ülgür Gökhan zaman zaman sesini yükselterek Yüksel’in konuşmasını engellerken; Kadın siyasetçiye yaklaşımı AK Partililerin tepkisini çekti. İl Başkanı Naim Makas yayınladığı açıklamasında; “CHP'li Belediye Başkanı Gökhan'ın, Belediye Meclisi üyemiz ve Grup Başkanvekilimiz Esra Hanım’a yönelik takındığı samimiyet ve nezaketten yoksun bu tavrını kınıyoruz. Halkçıyım deyip şehri yağmurlarda sele teslim edenler, Atatürkçüyüm deyip HDP'ye salon tahsis edenler; meclis toplantısındaki hakaret ve tehdit dolu söylemleri sonrası "hoşgörü parkı" adını verdikleri alanın açılışını yaparak güzelleme yapmaya devam ediyor. AK Parti grubu olarak, CHP'li yerel yönetimin çözüm bulamadığı/adım atmakta çok geç kaldığı birçok soruna, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu'nun kıymetli destekleriyle çözüm ürettik, bu emeklere karşılık CHP'li yerel yönetimin teşekkür etmesi yerine, bu durumdan rahatsızlık duymasını hayretle karşılıyoruz. Şehrimiz sorunlarının tartışıldığı Merkez Belediye Meclisi'nde yaşanan bu üzücü ve samimiyetten uzak manzarayı, hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz” tepkisini gösterdi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 3177 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI