thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Maalesef Siyasette Rakiplerinizin Yerini; Hasımlarınız Alıyor..”

Tarih: 20-02-2024 08:03:50 Güncelleme: 20-02-2024 08:14:50 + -


Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanlığı görevinden alınan İYİ Parti Ünal Çetin, bir başka siyasi partiden aday olacağı iddialarını yalanladı. Herhangi bir siyasi partiden aday olmayacağı gibi bağımsız aday olmayı da düşünmediğini ifade eden Ünal Çetin; “Aktif siyaset tercihim ya da parti içindeki siyasetim yine Türk milliyetçiliği merkezli ve eksenli olacaktır” açıklamasında bulundu.


“Maalesef Siyasette Rakiplerinizin Yerini; Hasımlarınız Alıyor..”

Gökçeada Belediye Başkanı iken hakkında açılan soruşturma kapsamında görevden alınan İYİ Partili Ünal Çetin’in bir başka siyasi partiden aday olacağı iddia ediliyordu. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz düzenlediği basın açıklamasında Genel Başkan Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda Gökçeada’da İYİ Parti olarak aday çıkartmayacaklarını, Ünal Çetin’in bağımsız yada başka bir partiden aday olması halinde ise destekleyeceklerini açıklamıştı.

 

RIDVAN UZ’UN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz’ın açıklamaların yanıt veren Ünal Çetin; “Mensubu olduğum İYİ Parti’nin Milletvekili Sayın Rıdvan Uz; Yaşadığım hukuki dosya ve dosya içeriğinde şahsınız  ile alakalı detayları açıklamayı daha uygun zamana bırakarak; İYİ Parti Milletvekili Sayın Rıdvan Uz ve sayın il Başkanı Selahattin Yıldızlar bir gün olsun ziyaret etmek bir hal hatır sormak gibi basit bir insani  davranış bile göstermekten imtina ederken, sebebini anlamakta zorluk çektiğim, halen İYİ Parti üyesi olmama rağmen, İYİ Parti’nin Gökçeada’da aday çıkarmayıp, şahsımı bağımsız veya başka partiden aday olmamla alakalı görücüye çıkarmasının ardından basın açıklamamdır” tepkisini gösterdi.

 

“SİYASİ HAYATIMA; ÜLKEMİZLE KURDUĞUMUZ HAYALLER YÖN VERDİ”

Başka bir partiden aday olacağı konuşulan İYİ Partili Ünal Çetin ise yaptığı yazılı basın açıklaması ile herhangi bir siyasi partiden aday olmayacağı gibi bağımsız aday da olmayacağını açıkladı. Ünal Çetin yaptığı açıklamasında; “Üniversite yıllarımdan bugüne kadar siyasi hayatıma, merkezinde Türkiye'ye dair ideallerimiz ve ülkemizle ilgili kurduğumuz hayaller yön verdi. Türk milliyetçiliğini esas alan ideallerimiz ve ülkücülüğümüz siyasi tercihlerimizi de belirleyen en önemli dinamikti bizim için, bundan sonra da siyasi hayatımın merkezindeki ölçümüz, mizanımız her zaman Türk milliyetçiliği olacaktır. Gençlik ideallerimizi siyasete de taşıma, siyaseti gençlik ideallerimiz ile belirlemek politik jargonla ifade edecek olursak reel-politiğin gerçeklerine hiç şüphesiz uymadı ve bunu defalarca test etme imkânı bulduk” dedi.

 

“GÖKÇEADA'YA ZARAR VERECEK BİR TEK İMZA BİLE ATMADIM..”

Ünal Çetin açıklamalarının devamında; “Lakin reel-politik denen ve kapısını biraz araladığınızda içine iyiden ve iyilikten başka her şeyin girdiği o fiili durumu kabullenmek zorunda da hiç hissetmedim kendimi. Varsın reel-politiğin icapları ideallerimiz ve hayallerimiz ile çalışsın ve varsın bize dünyanın bütün nimetlerini sunacak olsun, ölçümü, her zaman ideallerimizden yana saf tutmak ve el bağlamak oldu. Gökçeada Belediye Başkanlığını süresince de hizmet anlayışım merkezinde sadece Gökçeada ve Gökçeadalılar vardı ve bu hizmetimin çerçevesini ve kurallarını da mensubu bulunduğum Türk milliyetçisi sıfatının icapları belirledi. Gökçeada'ya zarar verecek bir tek imza bile atmadım, çünkü etrafını denizlerimizin çevirdiği bu toprak parçasını vatan, yağmurunu rahmet, güneşini nimet, denizini ve doğasını cennet olarak gördüm ve öylece hizmet ettim. Evet, Belediye Başkanlığım bir siyasi partinin amblemi altında sürdürdüğüm bir vazifeydi ama bir gün bile partizanlık yapmadım. Gökçeada'nın tarihine ve demografik yapısına hep saygı duydum, Zeytinli Köy'den Staros Zuni, Ada merkezinden Sotir Amca, Çınarlı mahallesinden kardeşim Niko ile Ahmet, Mehmet, Hasan ve Hüseyin, Gökçeada Belediye Başkanı olarak benim için sadece Gökçeadalılardı” açıklamasında bulundu.

 

“GENEL BAŞKANA O YA DA BU SEBEPLE YAKIN OLMANIN..”

İsim vermeden Rıdvan Uz’a yönelik eleştirilerde bulunan Ünal Çetin; “Siyaset anlayışım ve siyaset etme anlayışım da yine aynıydı. Bir siyasi partinin içinde vazife görmenin, bazı vazifelere talip olmanın liyakat, bilgi, saygınlık ve tecrübe ile mümkün olması gerektiğini düşündüm daima. Hemşericilik ve benzeri mikro milliyetçiliklerinin ülkenin siyasetine ve STK'ların yönetimine hâkim ya da belirleyici unsurlardan birisi olmasını hep yadırgadım. Siyasi seyri sülukta Ankara'da, Genel Merkez'de bulunmanın, Genel Başkana o ya da bu sebeple yakın olmanın, parti divanında bulunmanın ve parti divanındakilere yakın olmanın, hasılı liyakat, bilgi, saygınlık ve tecrübenin haricinde başka saiklerle seyri sülukunu tahkim etmenin, kuvvetlendirmenin ve belirlemenin reel-politika icapları denilen bir kötülüğün ve şark kurnazlığının neticesi olduğunu defalarca gördüm” ifadelerini kullandı.

 

“AKTİF SİYASET TERCİHİM; YİNE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ MERKEZLİ VE EKSENLİ OLACAKTIR”

Siyasi yaşamıyla ilgili olarak aldığı kararı da kamuoyuna açıklayan Ünal Çetin; “Siyasi bir mücadelenin içindeyseniz eğer karşınızda rakiplerimiz olması lazım gelirken maalesef üzülerek ifade etmek isterim ki, ülkemizde 'rakiplerimizin yerini 'hasımlarımız' ya da 'hasımlarınız' almakta ve bahse konu rekabet, sadece karşınızdaki siyasi partilerden değil kendi partiniz içinden bile düşmanlığa, komplo kurmaya, iftira etmeye varabilmekte. Bunları tecrübe ederken ve bu tecrübeyi bedel ödeyerek atlatırken idealistler olarak geriye yara almayan bazı dayanaklarınız kalıyor, yani siyasi idealleriniz. Ülkeyle ilgili hayaller ayakta tutuyor sizi... Ve tabii sınırlı sayıda dostunuz... Dolayısıyla pek çok şeyi tekrar tekrar düşünmeye fırsatınız oluyor. Böyle bir dönemi yaşamış ve atlatmış birisi olarak, bu dönemde gerek bağımsız gerekse herhangi bir partinin adayı olarak belediye başkanlığına aday olmadığım' ifade etmek istiyorum. Yaklaşık bir yıldır da zamanımı daha çok okumaya ve düşünmeye ve dostlarla ülkeye dair, ülkenin geleceğine dair fikir alışverişlerine ayırıyorum. Aktif siyaset tercihim ya da parti içindeki siyasetim yine Türk milliyetçiliği merkezli ve eksenli olacaktır” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1544 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI