thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Planlanmış Bir Karalama Operasyonuyla Karşı Karşıyayız”
Tarih: 04-02-2023 09:38:51 Güncelleme: 04-02-2023 09:39:51 + -


Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in tutuklanması İYİ Parti’de şok etkisi yarattı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün basın açıklaması yaparak; Savcılığın ve mahkemenin yetkisiz olduğunu, basında çıkan iddiaların hiç birinin iddianamede yer almadığını açıkladı. Ergün yargı kararının siyasi olduğunu, yürütülen soruşturmanın ise FETÖ Yöntemlerini hatırlattığına dikkat çekti.


“Planlanmış Bir Karalama Operasyonuyla Karşı Karşıyayız”

31 Ocak 2023 günü sabah erken saatlerinde evinden gözaltına alınan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı ile 4 kişi gözaltına alınmıştı. 3 gün süren gözaltı süresinin bitmesine yakın adliyeye sevk edilen Ünal Çetin, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İçişleri Bakanlığı da aldığı karar ile Çetin hakkında Tedbiren Görevden Uzaklaştırma kararı alındığını açıkladı.

 

“HUKUKİ DEĞİL; TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR..”

Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında mahkemenin tutuklama kararı vermesinin ardından İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ile parti yöneticileri, meclis üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Ergün; “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; bugün burada hukuki bir değerlendirmede bulunamayacağım. Yaşanan süreci hukuki değil, tamamen siyasi bir karar olarak görüyor ve yorumluyorum. Çünkü 20 yıllık iktidarı süresince bağımsız yargı erkine mahsus enstrümanları şahsi siyasi amaçları doğrultusunda kullanmayı, yargı erki üzerinde baskı uygulamayı ve hukuk üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren Ak Parti iktidarının, milli egemenliği ve hukukun en temel ilkelerini yok sayan müstebit girişimlerinin en yeni bir uygulamasıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

“İKTİDARIN DESPOTLUĞUNUN EN GÜNCEL ÖRNEĞİ..”

Yargı ve hukuku kullanarak iktidarın rakiplerini safdışı bırakmaya çalıştığına dikkat çeken Ergün; “Hukuk ile rakip siyasi hareket ve şahısları tasfiye etmeyi, korkutmayı veya sindirmeyi amaçlayan ve bu surette hukuk devletinin temellerine dinamit koymaktan çekinmeyen iktidarın despotluğunun en güncel örneklerinden biridir Ünal Çetin soruşturması. Çanakkale’de gün geçtikçe eriyen, halkın teveccühünü kaybeden, artık milletvekili çıkaramayacak hale gelen Ak Parti iktidarı ve Çanakkale’deki aktörleri, Gökçeada Belediye Başkanımız sayın Ünal Çetin hakkında hukuk dışı bir soruşturma başlatmışlardır. Sayın Çetin’e doğrudan siyasi bir operasyon yapılmış ve bu operasyon üzerinden Partimiz ve Çanakkale’deki teşkilatımız yıpratılmak istenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“KARAR HUKUKSUZ ÇÜNKÜ SORUŞTURMAYI GÖKÇEADA SAVCILIĞI YAPMALIYDI”

Ünal Çetin hakkında operasyon başlatan Çanakkale cumhuriyet Savcılığı ve tutuklama kararı alan mahkemenin hukuken yetkisiz olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Ergün; “Yapılan bu soruşturma göstermiştir ki; esasen Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmesi gereken soruşturma, yetkisiz olan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yasaya aykırı bir şekilde yürütülmüş ve bu suretle de yetkisiz savcılık ve hâkimlik kararlarıyla arzu edilen sonuç temin edilmeye çalışılmıştır. Sayın Belediye Başkanımız Ünal Çetin, dedikoduya bağlı olarak tutuklanmıştır! Soruşturma dosyasında hiçbir somut delil yoktur. Üstelik tutuklamayı gerektirecek şartlar da gerçekleşmemiştir. Sayın Başkanımızın kaçma şüphesi yoktur ve ortada bir delil olmadığından delilleri karartma ihtimali de yoktur” dedi.

 

“DELİL OLMADIĞI HALDE, BASINI DA KULLANARAK..”

Ünal Çetin’in gözaltına alınması ile ilgili basında çıkan haberlerin eş zamanlı olduğunu, haberlerde iddia edilen hiçbir ifadenin savcılığın dosyasında yer almadığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Ergün; “Gökçeada halkının oylarıyla seçilmiş ve davet edildiği takdirde Savcılığa gecikmeksizin gidebilecek olan Belediye Başkanımız; 31 Mart 2023 günü sabah saat 06.45’de evine baskın yapılarak gözaltına alınmıştır. Ellerinde herhangi bir delil olmadığı için boştan yere 4 gün gözaltında tutulmuş, bu süreçte dosya sözde delillerle doldurulmaya çalışılmış ve Başkanımız gözaltı süresinin son saatlerinde ancak sorguya alınmıştır. Sayın Belediye Başkanımızın göz altına alınmasını müteakiben eş zamanlı olarak ve organize bir şekilde iktidara yakın medya kuruluşları ve de sosyal medya aparatları ile yürütülen, kamuoyu nezdinde Belediye Başkanımızı mahkûm etmeye yönelik psikolojik harekat, sadece Anayasamızı ihlal etmekle kalmamakta, aynı zamanda Türk Milleti’nin iradesiyle göreve gelen seçilmiş bir siyasetçiyi ilgili dosya henüz kovuşturma aşamasına dahi intikal etmemişken kamu vicdanında mahkum etmek amacına hizmet etmektedir” dedi.

 

“HUKUKİ DEĞİL; SİYASİ BİR KARALAMA OPERASYONU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Genel Başkan Yardımcısı Ergün açıklamasının devamında; “Sadece bu durum bile sayın Çetin ile ilgili yürütülen soruşturmanın, hukuki değil siyasi bir soruşturma olduğunu göstermektedir. Gökçeadalı ve Çanakkaleli vatandaşlarımız bilsinler ki, medyada dile getirilen iftira içerikli yayınların hiçbiri ama hiçbiri dosya kapsamında mevcut değildir! Görüyorsunuz ki; tamamen yetkisiz bir savcılık eliyle, usul ve hukuk kurallarına tamamen zıt olarak, yargı erki ve medya organları araç olarak kullanılmak suretiyle planlanmış bir karalama operasyonuyla karşı karşıyayız” dedi.

“DELİL UYDURMA.. MEDYA ELİYLE KARALAMA.. FETÖ TAKTİĞİDİR..”

FETÖ Operasyonlarına atıf yapan Genel Başkan Yardımcısı Ergün, Ünal Çetin’in de yargılanmasının benzer özellikler taşıdığına dikkat çekerek; “Biz bu yöntemleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bir yerlerden hatırlıyoruz! Belediye Başkanımızın olayında olduğu gibi; önce isimsiz ve imzasız ihbarlarla bir suç uydurup, kişiyi gözaltına alıp daha sonra delil uydurmaya çalışmak ve aynı zamanda medya eliyle karalama kampanyası başlatmak yıllardır alışageldiğimiz bir FETÖ taktiğidir. Yaşanan hadise, FETÖ taktiklerini kullanarak siyasi rakibini bertaraf etmeye çalışmaktan ibarettir! Seçimlerin yapılmasına az bir süre kala Belediye Başkanımızın tutuklanmasına kadar giden bu sürecin zamanlaması da son derece manidardır. Bütün bu olanlar dikkate alındığında, iktidar partisinin her türlü otoriter imkan ve vesait ile siyasi rakiplerini baskı altına almak, siyaseten bertaraf etmek ve özellikle Çanakkale’de siyasalın sınırlarını kendi lehine şekillendirmek saikiyle hareket ettiği aşikar hale gelmiştir. Burada sormak istiyoruz. Gizlilik kararı olmadığı halde, Belediye Başkanımızın avukatlarından bile evrak saklanmasının amacı nedir” dedi.

 

“BEDELİ NE OLURSA OLSUN İSTİBDAD VE ZULME KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

İYİ Parti yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün sonuna kadar Ünal Çetin’e sahip çıkacaklarını ifade ederek; “Gökçeadalıların iradesini mahkûm eden bu soruşturma Çanakkale’de ilk değildir. Millet İttifakı belediyelerine karşı yakın tarihte başkaca benzer uygulamalar da yapılmıştır. Biz İYİ Partililer olarak, tıpkı Gökçeadalılar ve bütün Çanakkaleliler gibi, seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ünal Çetin’in yanındayız, kendisinin masum olduğundan şüphemiz yoktur. Bilinmelidir ki Gökçeadalıların siyasi iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Belediye Başkanımız Sayın Ünal Çetin’in gözaltına alınması ve tutuklanması ile yaratılmak istenen atmosfer; muhataplarına sınırları iktidar partisi tarafından çizilen bir siyaset yapma tarzının cebredildiği, korku ve baskı üreten otoriter araçlar ile şekillendirilen distopik bir atmosferdir. Ne var ki, İYİ Parti, kurulduğu günden bu yana Türk siyasetinde ahlak, doğruluk ve cesaret timsali olarak pek çok yıkıcı faaliyetin muhatabı olmuş; buna benzer her türlü gayri hukuki ve gayri ahlaki girişimden güçlenerek çıkmasını bilmiştir. İYİ Parti, Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in öncülüğünde Türk siyasi tarihinin en muazzam politik mücadelesini bir iktidar yürüyüşüne dönüştürmeyi başarmıştır. Bu vesileyle bir kez daha belirmek gerekir ki; iktidar partisinin gayri hukuki yöntemler ile İYİ Parti’yi tahakküm altına alma girişimleri beyhudedir. İYİ Parti, bedeli ne olursa olsun istibdata ve zulme karşı mücadelesini sürdürecek, Türk Milleti’ni hak etmiş olduğu hür ve adil günlere taşıma gayesiyle bir an bile usanmadan mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

 

“DEDİKODUYA BAĞLI BİR TUTUKLAMADIR”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Metin Ergün; “Dosya diye bir şey yok. Sayın Belediye Başkanımız dedikoduya bağlı olarak tutuklanmıştır. Dosyasında bir delil yoktur, sadece bir dedikodudan ibaret bir hadiseyi tutuklama aracı haline getirmişlerdir” dedi.

 

RIDVAN UZ; “BU HADİSE TAMAMEN BİR OPERASYONDUR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ise Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında yürütülen soruşturma ve tutuklama kararı ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu; “Bu süreci hepimiz yakından takip ettik. Gözaltı sürecinin başlaması ile birlikte Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ile Metin başkanımızla birlikte istişare mekanizması geliştirdik. Hem yerel hem de genel medyaya açıklamalarda bulunduk. Biz Belediye Başkanımızın arkasındayız çünkü başkanımızı yakından tanıyoruz. Bunun hukuki bir süreç olmadığını biliyoruz. Daha önce Küçükkuyu ve Çan ilçelerinde Millet İttifakı üyesi belediye başkanlarına yapılmış hamlelerin devamı olarak gördüğümüzü belirterek bir açıklama yaptık. Hemen akabinde İl Başkanlığımızda açıklama yayınladı. İYİ Parti Çanakkale İl ve İlçe başkanlarımızda açıklama yayınladılar. İYİ Parti ailesi tek bir yumruk halinde; Genel Merkezimiz dahil olmak üzere Belediye Başkanımızın arkasında durmuştur. Aynı zamanda Yerel Yönetimler Başkanlığımızda bizzat başkanımız tarafından Genel Merkezimizden bir avukat, daha önce savcılık yapmış bir başka avukat arkadaşımız yakından takip etmek suretiyle, Çanakkale’de kıymetli iki avukat arkadaşımız ile birlikte Parti yönetiminde iki avukat arkadaşımız da birlikte süreci yakından takip ettik. Hukukçu arkadaşlarımız ve hepimizin ortak kanaati şudur; basında çıkan hiçbir iftira ve yalan dosyanın içinde yer almıyor. Sadece bir dedikodu gerçekmiş gibi yaparak dosya hazırlanmış. Tamamen iftiradan oluşan bir suçlama. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum; bu tamamen bir operasyondur,  bu operasyon cesurlar hareketinin hiçbir ferdini korkutamaz. Bu hadise Çanakkale’de İYİ Parti ailesi olarak bizlerin daha da kenetlenmesine sebep olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.




Bu haber 2516 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI