thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Özacar; "Ucuz Siyasete Asla Geçit Vermeyiz"
Tarih: 27-09-2022 06:30:00 Güncelleme: 27-09-2022 06:34:00 + -


Gelibolu’da doğalgaz ile ilgili “İlk kazı töreni” adı altında yapılan programda şahsınla ilgili iddialara basın toplantısı ile cevap veren Başkan Özacar, "Bizler sorumluluğumuzun bilinciyle devlet adabına uygun hareket etmesini bilir, haksızlığa da asla tahammül etmeyiz" dedi.


Özacar;

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Cumartesi günü gerçekleştirilen 'Doğalgaz İlk Kazı Töreni'ne katılmaması ile ilgili yapılan iddialar nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Başkan Özacar, Doğalgaz İlk Kazı Töreni'ne katılım sağlamadığı için yapılan çeşitli açıklamalar ve doğalgaz ile ilgili açıklamalarda bulunarak; “Bizler, bir hayli zamandır polemik konusu olan bu konu ile ilgili üstelik defalarca meclis gündeminde bilgilendirme yapmamıza rağmen farklı söylemler, geçmişten bugüne sürdü gitti. Bizler tüm Gelibolu halkını doğru bilgilendirmek, polemiklerin ve yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için böyle bir basın toplantısı düzenlemeyi uygun gördük” dedi.

 

“DOĞALGAZ KONUSU ÜZERİNDEN CİDDİ ANLAMDA POLEMİK YAPILIYOR”

Basın açıklamasında doğalgaz ile ilgili sürecin ilk zamandan bugüne kadar nasıl ilerlediğini anlatan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, doğalgaz konusu üzerinden ciddi anlamda polemiklerin yapıldığını dile getirerek; “Doğalgaz konusu uzun zamandır gündemdeki yerini koruyor ancak bunun üzerinden ciddi anlamda polemik yapılıyor. Bizler göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne sadece ve sadece Gelibolu’ya hizmet etmek anlayışıyla burada bulunduk, tüm davranışlarımızı da tüm çağrılarımızı da Gelibolu’ya hizmet etmek için kim varsa birlikte hareket etme anlayışı üzerine kurduk. Ortak amacımız Gelibolu’ya hizmet etmekse eğer, bizler de bundan keyif alacağımızı herkesle de bilgi alışverişinde bulunacağımızı, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde bulunacağımızı defalarca ilan ettik. Kişi ve kurum ayırmadan herkesten bilgi almayı, herkese bilgi vermeyi, şeffaf olmayı, her şeyimizi toplumla paylaşmayı temel ilkemiz edindik. Bu nedenle olabildiğince sürekli bilgi vermeye çalıştık. Sadece meclis gündeminde bilgilendirme yapmak yeterli olmuyor herhalde. Diğer gündem konuları olunca da izlenmiyor, dolayısıyla doğru bilgilendirmeye ulaşmakta zorlanıyoruz.

İlk doğalgaz süreci 13.07.2017 tarihinde başladı. Bizler de 07.09.2017 tarihli meclis gündeminde Deniz Cankara, İbrahim Erdoğan ve Ahmet Sezgin’den oluşan doğalgaz komisyonu kurulması kararı aldık. 02.11.2017 tarihinde doğalgaz komisyon kararı bize iletilmiş ve biz de meclise vermişiz. 08.03.2018 tarihinde meclis kararı almışız. Daha sonra 03.05.2018 tarihinde EPDK’ya yazı yazmışız. 31.01.2019 tarihinde Aksa’ya yazı yazmışız. Aksa’dan Gelibolu’ya doğalgaz yatırımı bulunmadığına dair yazı almışız. 21.08.2019 tarihinde ilçemize doğalgaz çalışması Aksa A.Ş.’ye tekrar sorulup, 17.09.2019 tarihli cevap yazısında Gelibolu ilçesi hali hazırda lisans alanı dışında olduğu, 2020-2021 yıllarında herhangi bir yatırımın bulunmadığı denilmiştir. Biz de 08.02.2021 tarihinde ilçemizde doğalgaz çalışmalarının ne zaman başlayacağı EPDK’ya sorulmuş olup 11.03.2021 tarihli cevap yazısında lisans genişleme çalışmalarının başlatılabilmesi için son 6 ay içinde alınmış örnek meclis kararı ile Aksa A.Ş.ye başvuru yapılması gerekmektedir denmiş. Bizler de 05.04.2021 tarihli meclis kararı ile istenilen meclis kararı alınmış ve EPDK ve Aksa A.Ş’ye gönderilmiştir. Tüm bu gelişmelerden sonra 29.06.2021 tarihinde protokol imzalandı. Taraflar Aksa A.Ş. ve Gelibolu Belediye Başkanlığı’dır. En son bize 15 Eylül’de ön çalışma yapılacağı söylendi. Dendi ki; Büyük Cami’den Gölcük Caddesi boyunca Piri Reis Meydanı’na, Piri Reis Meydanından Hamzakoy’a, Hamzakoydan da Eğritaş bölgesine kadar çelik boru hattı döşenecek. Plastik boru kapsamında olanlar Refet Angın Caddesi’nden başlayarak Sarmaşıklı bölgesi yapılacak. Tüm bu işlemler 3,5 yılda bitirilecek denildi” dedi.

 

“GELİBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI RESMİ BİR KURUMDUR..”

Doğalgaz ilk kazı töreninin yapılacağını Kaymakam Bekir Abacı’yı ziyaretinde öğrendiğini, yapılan törenle ilgili resmi bir davet almadığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Özacar; “Bu arada başka konular gelişti. Ben 23 Eylül 2022 Cuma günü Kaymakam Bey’le bir şey görüşmek için gittim. Kaymakam Bey dedi ki; yarın vekillerimiz gelecek, burada tören yapılacakmış denildi. Ben de yeni öğrendim dedi. “Hayırlı olsun ama benim bir davetim yok” dedim. AKSA A.Ş’den de gelmedi, herhangi bir yerden de gelmedi. Davet edilmeyen yere icabet etmek doğru değildir dedim. Çünkü bu daha önce başımıza köprüde olduğu gibi, 18 Mart tören alanlarında olduğu gibi birçok yerde farklı uygulamalarla karşılaştık. Gelibolu halkını temsil eden Belediye Başkanlığımızın resmi bir davet olmadıktan sonra katılmayı uygun görmüyorum dedim. Burası bir resmi kurum Türkiye Cumhuriyeti Gelibolu Belediye Başkanlığı resmi bir kurum, mademki böyle bir şey var olması gereken de resmi bir yazıyla bunun ifade edilmesidir. İşin doğrusu da budur. O da buyurun gelin demedi zaten, gayet iyi niyetle yeni öğrendim dedi. Peki dedim. Cuma günü AK Parti İlçe Başkanlığından doğalgaz töreni hakkında duyuru yapılması istendi. Bizler de bu duyuruyu Cuma ve cumartesi olmak üzere iki gün yaptık” dedi.

 

“BİZLER GELİBOLU’YA HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Davetli oldukları her yerde Gelibolu halkı adına temsil etmekten her zaman şeref duyduklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu’ya hizmet etmek için yola çıktıklarını belirterek; “Bize resmi davet olmadığı için katılmayı uygun görmedik. Sonra polemik konusu olmuş, Denmiş ki, hizmet geliyor ama Gelibolu Belediye Başkanı törenlere katılmıyor. Davetli olduğumuz her yerde Gelibolu Belediye Başkanlığı, Gelibolu halkı adına temsil etmekten her zaman şeref duymuştur. Biz pazar günü “davetli olduğumuz” Gelibolu Maratonuna katıldık ve sembolik olarak orada da kendimizi temsil ettik aynı zamanda oraya gelen sayın Kültür Bakanımızı da orada tanışmış olduk ve kendisini de Gelibolu’ya davet ettim. Olması gereken devlet adabında da ne varsa zaten bizler yerine getiriyoruz. Bunun bir örneğini daha vereceğim biliyorsunuz burada İlçe Sağlık Merkezi açılışı oldu. 17 Eylül 2021’de bizler yine bir davet aldık yine orada bulunması gerektiğini, kim olursa olsun bütün bu kaynaklar devlet kaynağı ise eğer şirkette Gelibolu Belediyesi arasında yapılmış bir protokol biz ona göre davranıyoruz. Geçen yıl Aile Sağlık Merkezi açılışına gittik. Gelibolu Belediyesi’ni orada temsil ettik ve orada yapılan başta sayın Vali olmak üzere protokol üyelerinin tamamını Gelibolu Belediyesi ‘ne davet ettik. Onlar da davete icap edip, geldiler. Demek ki davet olduğu yerde hem biz karşılıklı yerine getiriyoruz hem karşılığını görüyoruz. Kapris gibi, farklı bir inatlaşma gibi böyle bir anlayışa sahip değiliz. Bizler Gelibolu’ya hizmet etmek için yola çıktık” dedi.

“BİZ DEVLET ADABINI BİLİRİZ!”

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, açıklamalarının devamında, ortak amaçlarının ülkeye hizmet etmek olduğunu belirterek; “Geçmişte yaşadıklarımı tekrar aktarmak istemiyorum. Köprü ayağında yaşadığımı, 18 Mart tören alanında yaşadığımı, daha sonra köprünün diğer ayağında yaşadıklarımı anlatmak istemiyorum. Bunlar gibi birçok şeyler yaşadım. Bizim kendi şehitliğimizde yaşadığımızı burada tanık olan arkadaşlar var. İsmimin zikredilmemesi, tören alanına sokulmamamız ama bizde Demirel’in bir deyimi vardır. “Devlette küslük olmaz” diye evet böyle bir şey olmaz. Biz resmi bir görevliyiz ve devletin getirdiği sorumluluk ve yükümlülükten kaçınmaz, onları kesinlikle yerine getirir ve şeref duyarız. Buraya davet ediyorlar, icabet ediyoruz. Eğer gitmeyecek olsak özrümüzü de resmi yolla iletiriz. Devletin adabını biliriz biz. Ama bunu polemik konusu yapmak, yalan yanlış beyanlarda bulunmak, haksız, mesnetsiz suçlamalar yapmak aklın alabileceği şeyler değildir. Bunlar doğru değildir. Bizler Gelibolu’ya hizmet için yola çıktık. Herkesin karşılıklı saygı içerisinde iş birliği yapması lazım. Kimse kimsenin burada emir kulu değil ki. Bu ülke kimsenin özel mülkü değil ki, bu ülke hepimizin. Ortak amaç ülkeye hizmet etmekse, hiçbir kaprise, kaygıya meydan vermeden hepimizin ortak çıkarı ülkeye hizmet etmek olmuştur. Ama politika yapacağız diye olup olmayacak şeylerle birtakım olumsuzlukları politik anlayış tavrıyla bunu siyasetin bir ürünü haline getirmek bizlerin anlayacağı bir dil değildir. Bu dili kullananlar bilsinler ki; doğru söylemediklerini doğru ortaya çıkınca da utanacaklarını bilmeliler” dedi.

 

“HEPİMİZİN ORTAK AMACI ÜLKEYE HİZMET ETMEKSE..”

Başkan Özacar, açıklamasında bu davranışların son olmasını dileyerek; “Diliyorum ki bu davranış son olur. Bu tür politikalar hiçbir şey getirmez. Doğru olan, her şeyi doğru söylemektir. Politikacının, siyasetçinin temel görevi de bu olmalıdır. Bu ülke hepimizin. 85 milyon bireyin birlikte hareket ettiği, birlikte nefes aldığı, vatan dediği bu topraklar hepimizin. Dolayısıyla hizmet anlayışımızı birbirimizi kırmadan, rencide etmeden, birbirimize hakaret etmeden sadece doğruları koyarak yapmaktır. Başka türlü anlayış bizi sadece üzmekle kalır. Biz kırgınlık istemiyoruz. Hepimizin ortak amacı bu ülkeye hizmet etmekse bunu ancak birlikte başarabiliriz. Ülkenin geleceği ancak böyle bir anlayışla sakinleşir, daha iyi hizmet alır. Yoksa birbirimizi küçümsemek, saymamak, onu itelemek böyle bir anlayışın bize getireceği hiçbir şey olmaz” dedi.

 




Bu haber 2200 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI