thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"Cezalarla Bizi Engelleyeceklerini Sanıyorlar"
Tarih: 15-12-2022 11:56:57 Güncelleme: 15-12-2022 11:57:57 + -


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk oldu. İBB Başkanı Erkem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyaset yasağını değerlendiren Erkek; “Cezalarla bizi engelleyeceklerini sanıyorlar” dedi.



Erkem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının yanı sıra aynı süre boyunca siyaset yasağı getirilmesi Türkiye’nin bir numaralı gündemi haline geldi. CHP’nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına konuk olarak süreci değerlendirdi.

 

CHP’ Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptığı değerlendirmede; “Bütün hukukçular bilir ki burada hakaret kastı yok. Hakaret kastı olsa 6 Mayıs akşamı o hakareti yapardı. Böyle bir dosyada nasıl ceza verebiliyorsunuz? Böyle bir dosyanın olması bile bir garabet. Türkiye'de 3 tane çok değerli ceza hukuku profesörünün raporu var dosyada. Bu 3 hoca aynı zamanda şuandaki Türk Ceza Kanunu'nu hazırlayan ekip. Bu hocalarımız böyle bir olayda suç oluşmaz diyorlar. Yargı çok siyasallaştı, sorun sistemde” dedi.

 

"MİLLETİMİZİN BU TEHLİKEYİ GÖRMESİ LAZIM"

CHP’li Muharrem Erkek yaşanan olaylara dikkat çekerek vatandaşlara da çağrıda bulundu; “Artık tamamen kontrol çıkmış durumdalar. Akıllarını yitirmişler. Fatih Sultan Mehmet'ten bir söz söyleyeyim. 'Aklı öldürürsen ahlak ölür, akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür' diyor. Bunu yapmaya hakkınız var mı? Sorun otoriter tek adam sistemleri, kutuplaşmadan, ayrıştırmadan, çatışmadan besleniyor. Milletimizin bu tehlikeyi görmesi lazım. Korkuları o kadar büyük ki böyle cezalarla bizi engelleyeceklerini sanıyorlar. Bu davanın sosyal medyada adı ahmak davası. Şu yapılanlar gerçekten büyük ahmaklık.”

 

"HİÇBİRİMİZE BİR MİLİM DAHİ GERİ ADIM ATTIRAMAZLAR"

İktidarın açtığı davalarla muhalefeti sindirmek istediğine dikkat çeken Erkek; “Halk demokrasisine, iradesine sahip çıkıyor. Tüm muhalefetin üstünde çok ciddi baskı kurarak sonuç almaya çalışıyorlar. Bizler hakkında soruşturmalar, fezlekeler var. Genel başkanımız hakkında davalar var. Belediye başkanlarımız, il başkanlarımız hakkında soruşturmalar var. Korktukça daha da otoriterleşiyorlar, daha da hata yapıyorlar. Üyemizden genel başkanımıza kadar hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramazlar. Çünkü bu mücadele demokrasi mücadelesi, adalet mücadelesi” dedi.

 

“BUNLARIN HEPSİNİN HESABINI SORACAĞIZ”

Yaşanan hukuksuzluk ve adaletsizliklerin hesabının sorulacağını belirten Erkek; “Savunmaların hazırlanması için 3 saat süre verildi. Öbür tarafta 6 yaşındaki bir çocuğa yıllarca nitelikli istismarda bulunuyorlar. 14 yaşında gidiyor dosya kapatılıyor. En son 2 yıl önce savcılığa her şeyi anlatıyor. Hala bir tutuklu yok. İddianame daha yeni düzenlendi. Mayıs’a duruşma günü verdiler, tepkiler gelince Ocak'a çektiler. 2 yıl sonra iddianame hazırlanıyor, aylar sonraya duruşma günü veriliyor. Öbür tarafta Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarına son savunmalarını hazırlamaları için 3 saat veriliyor. Bu ülkeye hiç kimsenin bu kadar kötülük yapmaya hakkı yok. Bunların hepsinin hesabını soracağız” dedi.




Bu haber 1654 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI