thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Yakınlara TOKİ Kurası..! Danışman.. İl Başkanları Kapıştı!
Tarih: 30-01-2023 08:17:04 Güncelleme: 30-01-2023 08:19:04 + -


Çanakkale’de dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ projesinden, AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’nın yakınlarına kuralarda konut çıktığı iddiaları üzerinde tartışma büyüyor. Metin Ümit Ural’ın ortaya attı iddialara ilave yapan DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca ile AK Parti İl Başkanı Naim Makas arasında sert tartışmalar yaşandı.


Yakınlara TOKİ Kurası..! Danışman.. İl Başkanları Kapıştı!

Geçtiğimiz aylarda CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın sorduğu, sonrasında da DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca’nın gündeme getirdiği “TOKİ Kuralarında AK Partililere konut çıktı” iddiaları bir kez daha gündeme geldi. Kapanan konunun bir kez daha gündeme gelmesinin sebebi ise MÜSİAD Genel Kuruluna katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın TOKİ kuraları ile ilgili açıklamaları oldu.

 

Cuma günü gerçekleşen MÜSİAD genel kurulunda Bülent Turan; “TOKİ tarafından Cevatpaşa Mahallesinde yapılacak 509 konutluk projenin ihalesinin yapıldı. Önümüzdeki hafta yer teslimini yapacağız. Ayrıca 1290 konutluk diğer TOKİ projesinin kura çekimi de 1 Şubat da yapılacak” demişti. Turan’ın TOKİ Konutları Kura çekimleri ile ilgili iddiaları bir kez daha gündeme taşıdı. Ural ve Karaca’nın iddialarına göre; AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve Turan’ın Danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’nın önceki kuralarda yakınlarına konut çıktı..!

 

CHP’Lİ URAL’IN İDDİA VE SORULARINA YANIT VERİLMEDİ!

CHP’nin eski İl Başkanı Metin Ümit Ural TOKİ Konut kuraları ile ilgili olarak AK Parti İl Başkanı Naim Makas’a; “TOKİ Projesinin teknik sorumluları arasında ( Mimar – Mühendis ) yakınlarınız bulunuyor mu? Yine adı geçen proje de çekilen kuralarda anneniz, babanız veya 1. derece yakın akrabanıza üyelik hakkı çıkmış mıdır?” sorularını yöneltmiş ancak AK Parti’den bir yanıt gelmemişti.

 

DEVA PARTİ İL BAŞKANI KARACA “AKRABALARINIZA MI, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE Mİ?”

Metin Ümit Ural’dan kısa süre aynı iddiaları gündeme getiren bir başka isim ise DEVA Partisi İl Başkanı Av. Berkan Karaca oldu. Karaca yaptığı açıklamada AK Partili Bülent Turan’a seslenerek; “2020 yılında yapılan TOKİ kura çekilişinde olduğu gibi yine Danışmanınızın ve İl Başkanınızın aileleri, akrabaları veya size yakın fakat ihtiyaç sahibi olmayan kişiler mi bu haktan faydalanacak? Vatandaşlarımız ekonomik kriz ile boğuşurken, yüksek enflasyon ile mücadele ederken, yine yüksek kira talepleri karşısında çaresizken ihtiyaç sahibi olmayan bu kişilere kura çekilişinde konut çıkmasından hiç rahatsız olmadınız mı? Vicdanınız sızlamadı mı?” diye sormuştu.

 

MAKAS “DAVA AÇACAĞIM” DEDİ.. DANIŞMAN KONUSUNA GİRMEDİ

Bülent Turan’ın TOKİ kuraları ile ilgili açıklaması sonrasında siyasette yaşanan gelişmeler üzerine AK Parti İl Başkanına soru yönelten bir basın mensubuna Naim Makas; “Üzerimize atılmak istenen çamur karşısında her vatandaşın internet ortamında kolaylıkla ulaşabileceği TOKİ kura sonuçlarını inceledim. Söz konusu Hikmet Makas isimli kişi Biga’nın Yolindi Köyünden bir vatandaşımız çıktı. Kendisi ne yakın nede uzak bir akrabam olmadığı gibi tanımamda. Zaten uzun yıllardır Çanakkaleli olsak ta bizim ailemizin kökeninin Erzurum olduğunu herkes bilir. Devletin aradığı şartları taşıyan, üzerine kayıtlı evi bulunmadığı için de ihtiyaç sahibi olduğu anlaşılan bu vatandaşımıza evi şimdiden hayırlı olsun ve iyi günlerde oturmak nasip olsun. Öte yandan ileri sürdükleri gibi TOKİ projesinin teknik sorumluları arasında ( Mimar – Mühendis ) yakınlarım olduğu iddiası da gerçek dışıdır. Kaldı ki gerekli yasal şartları taşıyan herkes TOKİ’de başvurabilir, görevde alabilir. Bir soyisim benzerliğinden yalan ve iftiralara sarılıp, buradan siyaset üretmeye çalışılmasını etik ve ahlaki bulmuyorum. Siyasi acziyetlerini algı operasyonlarıyla telafi etmeye çalışanlarla adalet önünde hesaplaşacağız. Bugüne kadar siyasi terbiyemiz gereği sustum ancak yarın ilk işim mahkemeye başvurarak haklarında dava açmak olacak” diyerek yanıtladı. Makas kendisine yöneltilen iddiaları yalanlarken Turan’ın danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’nın aile üyelerine TOKİ Kuralarından konut çıkıp çıkmadığı iddialarına ise yanıt vermedi.

 

KARACA; “MEŞHUR SANIŞMANIN BASIN SÖZCÜSÜ.. BEKLİYORUM SENİ..”

AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ın dava açacağını ifade etmesi ise üzerine DEVA Partisi İl Başkanı yeni bir açıklama yayınlayarak şu açıklamalarda bulundu; “Meşhur danışmanın basın sözcüsü Naim Makas; BENİ DAVA AÇMAKLA TEHDİT ETMİŞSİN. DANIŞMANIN annesine TOKİ’den ev çıktığı da mı yalan? Kendisi ihtiyaç sahibi mi? Ben Sayın Turan’a TOKİ kurası öncesi cevaplaması için sorular sordum. Kendisi de her zaman ki gibi soruları cevaplamak yerine hakaretle cevap verdi. Çünkü hakaret etmeden siyaset yapamaz. Hiç üstüme alınmıyorum, vatandaşımız kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Kendi partiniz içindeki insanlar da bu ve benzeri durumlardan çok rahatsız. Ben hukukçuyum burada bir suç unsuru yok, vekiline sor sana anlatır. Basın sözcüsü sen çizimini yap, bu işlere de çok karışma. Ayrıca benim işyerim adliye, PAZARTESİ BEKLİYORUM SENİ.”




Bu haber 3324 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI