thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Çanakkale Halkı 24 Saatte Kimin Çark Ettiğini Biliyor”
Tarih: 23-05-2016 12:46:25 Güncelleme: 23-05-2016 12:46:25 + -


CHP İl Başkanı Nejat Önder, düzenlediği basın toplantısında son günlerde açıklamalarıyla CHP’yi PKK’ya destek vermekle eleştiren AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a resimlerde yanıt verdi. Nejat Önder basın mensuplarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan gibi AK Parti’nin ileri gelenlerinin PKK ve Barzani ile çekilmiş resimleri göstererek “PKK ile kimler içli dışlı olduğunu sanırım Sayın Bülent Turan unutmuş” dedi.


“Çanakkale Halkı 24 Saatte Kimin Çark Ettiğini Biliyor”

Dokunulmazlık oylaması öncesi ve sonrasında CHP’nin tutumunu PKK’ya destek vermek olarak niteleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın ithamlarına CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, AK Parti bakanlarının ve Başbakanlığı döneminde Barzani ile birlikte resim çektiren Recep Tayyip Erdoğan’ın görselleriyle yanıt verdi.

 

“TURAN’IN ADAYLIĞI AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA GÜVENSİZLİKTİR”

 

Nejat Önder yaptığı açıklamada; “2001 Yılında Merkez İlçe Başkanlığı’na seçilmemle birlikte parti ayrımı yapmaksızın siyasi rakiplerimizin açıklamalarını, demeçlerini gün be gün takip ettim. Bu süreçte Siyasi gündemin en gergin olduğu dönemlerde dahi AKP’li olsun MHP’li olsun siyasi rakiplerimizle Çanakkale'ye yakışır bir üslup ve düsturla 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar geldik. 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde bildiğiniz gibi Çanakkale'nin siyasi kültürüne uzak, Çanakkale ruhunun Çanakkale siyasetine etkisini algılayamamış, bir isim Bülent Turan Çanakkale Milletvekilliği için aday olmamasına rağmen zorlama bir kararla aday gösterildi. Bu karar aynı zamanda AKP Genel Merkezi'nin Çanakkale Teşkilatına güvenmediğinin de göstergesidir. Bülent Turan'ın Çanakkale siyasetine girmesiyle Çanakkale siyasetinde daha önce var olmayan "algı operasyonları", "mesnetsiz ve gerçek dışı söylemler", "çamur at izi kalsın" anlayışı maalesef Çanakkale siyaset hayatında vücut bulmuştur.

 

“Sayın Turan son açıklamalarında Cumhuriyet'in kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ni terör örgütü PKK ile yan yana göstermek gibi beyhude bir çabaya girişmiştir. Bülent Turan, şanlı Cumhuriyet Halk Partisi'ne dil uzatmadan önce kendi partisinin ihanet ve kan dolu kısa ama kirli geçmişiyle yüzleşmek zorundadır. Bu bağlamda Çanakkale Halkına bu fotoğrafları göstermek istiyorum. İşte görüyorsunuz bizzat Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle Yalçın Akdoğan ve Sırrı Süreyya Önder'in taşeronluğunda bebek katili terörist başı muhattap alınmıştır. Bu muhattaplığın getirdiği sonuç ortadadır.”

 

“MAALESEF ANALA HALA AĞLIYOR”

 

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak her fırsatta sürecin millet meclisinde şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getirdik. Ancak milletin iradesini değil İmralı’nın iradesini muhattap alan iktidar, bebek katilinin mektuplarının meydanlarda okutulmasına göz yumdu. Çözüm süreci devam ettiği sırada Valilere talimat verip PKK ya dokundurtmayanlar şimdi milletvekillerine dokunarak terörle mücadele edeceklermiş.”

 

“Bugün, mücadele ediyoruz dedikleriyle Dolmabahçe'de müzakere etmediler mi? Oslo da pazarlık etmediler mi? Bebek katilinin görüşleri doğrultusunda sürece yön vermediler mi? Habur’da davullu zurnalı karşılama yapmadılar mı? Şehirlerimize mayınlar, bombalar döşenirken ‘’uçan kuştan haberimiz var’’ diye nara atanlar neden şehitlerimizin gelmesine göz yumdular?  Şimdi kalkmışlar utanmadan CHP, terörü destekliyor algısını yaratıyorlar havuz medyası aracılığıyla. El İnsaf diyorum. Bunu yapmaya çalışanlar alçaktır, namussuzdur.”

 

SİZİN BU YAPTIĞINIZA HALK TABİRİYLE ‘’YAVUZ HIRSIZ’’ DERLER

 

 

“Sayın Cumhurbaşkanı bir konuşmasında ‘’Terör yandaşları vatandaşlıktan atılmalı’’ demişti. Eğer bu uygulama devreye girerse AKP’nin kurmay kadrosuna sesleniyorum şimdiden Fransa’dan siyasi sığınma hakkı talep etmeli. Şehidimizin cenazesini bile akıllarınca siyasi şovlarına alet ediyorlar. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bir saldırı gerçekleştirildi. Şimdi soruyorum şehitlerimize ‘’kelle’’ dendiğinde neredeydiniz be cahiller be hainler...”

“AKP milletvekili Galip Ensarioğlu YPG'lilerin taziyelerine katıldığında neredeydiniz? AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ‘’PKK Terör Örgütü değildir’’ dediğinde neredeydiniz?

Bir kez daha söylüyorum CHP ‘’Ama, fakat, lakin’’ demeden her türlü terörün karşısındadır.

Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yanadır. Bu vesileyle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyorum.Şimdi de kalkmışlar dokunulmazlıklar kökten kalkıyormuş gibi beylik laflar ediyorlar. Halbuki konu sadece mevcut fezlekelerin yürürlüğe sokulması, CHP dokunulmazlıkların kalkmasına karşıymış gibi bir algı oluşturmaya çalıştılar beceremediler. Beceremeyecekler de. Çünkü böyle bir gerçeklik yok.”

 

“AK PARTİ DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA SAMİMİ OLSAYDI..”

 

AK Parti’nin milletvekilliği dokunulmazlıkları konusunda samimi olmadığını belirten Nejat Önder; “AKP zaten bu konuda samimi olsaydı 276 milletvekilinin imzasıyla da fezlekeleri işleme koyabilirdi ancak dediğim gibi amaçları farklıydı. Yine geçtiğimiz günlerde Sayın Turan'ın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hakarete varan söylemlerini okudum. Çanakkale Halkı, kimin 24 saat içinde çark ettiğini çok iyi biliyor Sayın Turan, Çanakkale Halkı bunları yutmaz. Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verilen tahliye kararını önce sevinçle karşılayıp, sonra Saraydan gelen icazet doğrultusunda kınamak zorunda kalan, kendi iradesini beyan edemeyen siz değil misiniz?”

 

“Kendi iradesini ortaya koymaktan yoksun bir Milletvekilinin Çanakkale Halkının iradesini meclise yansıtmasını elbette beklemiyoruz. Sayın Turan'ın iradesi sarayla paraleldir, Çanakkale'yle değil. Bülent Turan'a tüm hatalarına ve ayıplarına rağmen büyüğü olarak Çanakkale Halkının şahitliğinde açık çağrı yapıyorum. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti'nin özsözüdür bu bağlamda bizim Çanakkale olarak Türkiye siyasetine örnek teşkil etmemiz, bir vizyon ortaya koymamız, seviye getirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Gelin aslı astarı olamayan mesnetsiz beyanatlardan kaçının gündemi gerçek dışı olaylarla işgal etmeyin. Çanakkale'de kaos ve kamplaşmayla bir yere varamazsınız. Ortamı seviyesizleştirmek ve germek Çanakkale'de prim yapmaz burayı başka yerlerle karıştırmayın.

 

“İZMİRLİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI OLAMAZ DEDİĞİ BAŞBAKAN OLDU”

 

“Son olarak dün biliyorsunuz Ankara’da formalite icabı bir kongre yapıldı. Sarayın emirleri usül ve prosedür yönünden yerine getirilmiş oldu. Binali Yıldırım şu anda 2014 Yerel Seçimlerini kaybettiğine seviniyordur, eminim. O kadar garip bir süreç yaşıyoruz ki İzmir Halkı’nın ‘’İzmir’i Yönetemez’’ dediği Binali Yıldırım’a Saray al ülkeyi yönet dedi. Hemen şu görseli de gösterelim ve İzmir'in başarılı Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kulaklarını çınlatalım. İnanıyorum ki İzmir Halkı'nın Binali Yıldırım'a verdiği cevabı ilk seçimde tüm Türkiye verecektir” dedi.

 




HABER VİDEOSU





Bu haber 6809 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI