thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Boğaz Köprüsünde Raylı Sistem Bilmecesi!

Tarih: 26-02-2016 05:27:06 Güncelleme: 26-02-2016 19:37:06 + -


Çanakkale Valisi Hamza Erkal, yerel basın mensupları ile birlikte bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 18 Mart törenleri, Terzioğlu Vakfı’nın durumu, Göçmen sorunu gibi konuların yanı sıra Çanakkale Boğaz Köprüsü ile ilgili gelişmeleri de anlattı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “Köprü Üzerinde Raylı Sistem konusunda henüz karar vermedik” şeklindeki açıklamaları hatırlatılan Vali Hamza Erkal; “Ölçümler yapıldı ama kesin karar verilmediğini bende biliyorum” dedi.


Çanakkale Boğaz Köprüsünde Raylı Sistem Bilmecesi!

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vali Hamza Erkal, Çanakkale'nin içinde bulunulan süreçte ön plana çıkması gereken "Çanakkale ruhu" ve barışın esintilerini yollayabilecek bir şehir olduğuna dikkat çekti. Vali Erkal; "Çünkü biliyoruz ki Çanakkale deyince herkesin aklına ilk gelen burada, bu memleketin evlatlarının dini, milliyeti ne olursa olsun bu vatan için şehit düştükleri, burada savaş verdikleri bir bölge. O nedenle bu ruh, şu anda ihtiyaç duyduğumuz bir ruh. Buradan çıkacak esintilerin tüm Türkiye'ye barış getirebileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

 

TÖRENLER ALAN BAŞKANLIĞI UHDESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Çanakkale Savaşlarının 100.yıldönümünde yapılan törenlerle Çanakkale’nin insanların gönlünde çok daha fazla yer bulduğunu dile getiren Vali Hamza Erkal, bu yıl yapılacak törenlerin hazırlıklarına değindi.  Vali Erkal, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü için tasarladıkları projelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada; törenler için bu sene Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığının uhdesinde gerçekleştirileceğini belirterek; “Gelibolu Yarımadası'ndaki törenler tamamen Alan Başkanlığının, Çanakkale'deki törenler ise bizim koordinasyonumuzda yürüyecek. 101. yıla özel projelerimiz var ama maliyet itibarıyla bunları karşılayamadığımız sürece gerçekleştirme şansımız çok az. Görüştüğümüz birkaç firma var. Oralardan belki kaynağını alabilirsek gerçekleştireceğiz. Alamazsak kendi imkânlarımızla yapmaya çalışacağız” dedi.

 

TÖRENLERDE HOLOGRAM TEKNOLOJİSİ KULLANILACAK

 

Törenler için hazırlanan projelerden bir tanesinin de savaşın canlandırılacağı hologram bir yapı olduğunu açıklayan Vali Hamza Erkal; “Hologram teknolojisi ile insanlara bir gösteri hazırlıyoruz. O yıl ki savaş görüntülerinden oluşan. Bunu, müzik eşliğinde Çanakkale Savaşları'nı anlatabilecek bir kompozisyonda planlıyoruz. Bir diğer projemiz ise belki de benim için en önemlisi, teknolojik gözlüklerle artık sanki olayın içindeymişsiniz gibi çekilen filmler veya savaşın canlandırıldığı sahnelerin görülebileceği mekan oluşturmaya çalışacağız. İnsanlar, buraya gelip savaşı canlıymış, içindeymiş gibi hissedecek" diye konuştu.

 

TÖRENLER ÇANAKKALE HALKINA LED EKRANLARLA İZLETTİRİLECEK

 

Mümkün olduğunca çok sayıda ziyaretçiyi törenler için Çanakkale'den Gelibolu Yarımadası'na götüreceklerini anlatan Vali Hamza Erkal, kent merkezine de büyük bir LED ekran monte ederek kordon boyunda etkinlikleri izlemesini sağlamaya çalışacaklarını kaydetti. Vali Erkal, “Geçtiğimiz yıl Çanakkale halkının törenlere katılımı konusunda sıkıntılar olduğu dile getiriliyor. Biz insanlarımızın törenlere katılması konusunda elimizden geleni yapacağız. Bunun için Çanakkale Kordonda LED ekranlar kurarak halkımızın törenleri anı anına izlemesini de sağlamayı planlıyoruz” dedi.

YASADIŞI GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINI BÜYÜK ORANDA ENGELLEDİK

 

Çanakkale Valiliği görevine başladığı güne kıyasla yasadışı göçmen kaçakçılığı konusunda alınan tedbirler doğrultusunda geçişlerin büyük oranda azaldığına dikkat çeken Vali Hamza Erkal; “Daha önce çok yoğun bir göç trafiği vardı. Bu göç trafiği ile insanlar denizde boğuluyorlardı. Midilli Adası'nın çok yakın olması, kıyılarımızın engebeli ve uzun olması bazı handikaplarımız. Ama biz yine büyük bir gayretle özellikle Çanakkale Jandarma Komutanlığı ve Bursa'dan gelen takviye ile şuan Türkiye'nin en başarılı ili arasındayız. Ve son 2-3 haftadır neredeyse sıfıra indirdik. Sıfır olma şansı yok ama yine karşılaştırmalı olarak baktığımızda çok iyi konumda olduğumuzu görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

TERZİOĞLU VAKFI ŞUAN DENETİMDE.. GEREKENİ YAPACAĞIZ

 

Terzioğlu Vakfı’nın içinde bulunduğu durum ile ilgili soruya ise Vali Hamza Erkal; “Vakıf şu an için denetimde. Müfettiş çağırdık, vakfı incelettiriyoruz. Müfettiş henüz çalışmalarını tamamlamadı. Ama çalışmalarının sonuna doğru geldiğini biliyorum. Bununla ilgili olarak iki tane Vali Yardımcısı arkadaşımı görevlendirdik. Şu anda mütevelli heyetinde onlar var. Müfettişin denetimlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Bittikten sonra da gereken adımları atacağız. Elimizde vakfın durumu ile ilgili net ortada bir şey olsun ki; bizlerde yol haritasını ona göre çizelim. 46 Milyon liralık yurt yapımı var ortada. Bizi en çok sıkıntıya sokanda bu durum. Alınan krediler, ödenmesi gereken kredi taksitleri. Bunlarla ilgili ne yapmamız gerektiği ile ilgili bir denetimden sonra karar vereceğiz” dedi.

 

VAKIF ARAZİLERİ SATILMAYACAK

 

Kendisine; ‘Vakıf arazileri satılacak mı?’ yönünde çok soru sorulduğunu açıklayan Vali Hamza Erkal; “Şunu da açıklamak istiyorum; herkes arsa satışı yapılacak mı diye soruyor. Arsa satma ile ilgili olarak belirteyim ki; arsa satma yoluna gitmeyeceğiz. Biz daha çok vakfa ait mevcut kirada daireler var; o dairlerin kiraları da son derece düşük. Mümkünse onları satacağız ve o yönde bir yol yürüyeceğiz” dedi.

 

ÇANAKKALE BOĞAZ KÖPRÜSÜNDE RAYLI SİSTEM BİLMECESİ

 

Çanakkale Boğaz Köprüsü üzerinde Raylı Sistem olacağı ve Bandırma’dan başlayacak olan demiryolunun boğaz köprüsü ile Trakya’ya bağlanacağı ve bu hattın İstanbul’a kadar ulaşacağına dair siyasilerin açıklamaları hafızalarda yer alırken, Vali Hamza Erkal’in basın toplantısında ortaya yeni bir detay çıktı.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalarda; Çanakkale’de yapılması planlanan köprü ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde “Köprü üzerinde raylı sistemin olup olmaması konusunda çalışmalar sürüyor. Getirisi götürüsünü hesap edip sonra karar vereceğiz" sözlerinin hatırlatılması ve köprüde raylı sistem olup olmayacağı konusu üzerine Vali Hamza Erkal şu açıklamalarda bulundu; “Bende ilk geldiğimde burada Köprü ile ilgili olarak bana bilgi verildiğinde çoğunlukla raylı sisteminde olduğu belirtiliyordu. Sayın Bakanımızı dinlerken sizlerde fark etmişsiniz, ben daha önceden de öğrendim. Bu köprüye raylı sistemin eklenip eklenmeyeceği ile ilgili net bir karara varabilmiş değiller. Onun için öncelikle köprünün ihale edilmesi, yapı itibari ile raylı sistemi kaldırır mı? Kaldıramaz mı gibi ölçümlemeler yapıldığını söylediler ama raylı sistem ile ilgili olarak kesin bir karar vermiş değiller. Ama köprünün yapılacağı kesin” dedi.

 




Bu haber 5067 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI