thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Siyaset Yasağı Geldi..! Siyaset Yaparlarsa…

Tarih: 29-07-2019 07:29:58 Güncelleme: 29-07-2019 07:59:58 + -


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları ile Afyon'da yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Liyakat söylemi üzerinde özellikle duran Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına hitaben "Yardımcılarınız, müdürleriniz ‘ben de siyaset yapacağım’ diyorsa onları kapının önüne bırakabilirsiniz. Hiç endişe etmeyin. Belediye başkanı burada tek siyasetçidir" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay'ın siyaset yapmasının da yolunu kapadı!


Siyaset Yasağı Geldi..! Siyaset Yaparlarsa…

CHP'nin yerel yönetim politikalarını belirlemek amacıyla Afyon Karahisar’ın Sandıklı ilçesinde gerçekleştireceği çalıştay başladı. Martın Sonu Güzel Oldu sloganının önce çıktığı çalıştay CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un konuşması ile başladı. Çalıştayda yerel yönetimin beş yılının akıl birliği ile belirleneceğini söyleyen Seyit Torun, bu tarz çalıştayların bundan sonra farklı belediyeler öncülüğünde gerçekleştirileceğini açıkladı.

 

BAŞKAN YARDIMCILARINA VE MÜDÜRLERE SİYASET YASAĞI

Çalıştay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması ile devam etti. Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda CHP’nin 7 maddelik yerel yönetimler ilkesini de açıkladı. Kılıçdaroğlu, ilkeler arasında Belediye Başkanlarının ve müdürlerine siyaset yapma yasağı getirmesi dikkat çekti. Israrla siyaset yapmak isteyen başkan yardımcısı veya müdür olması halinde ise; belediye başkanlarına ilgili kişileri kapının önüne koyun talimatı verdi!

 

"SİYASET YAPACAĞIM DİYENLERİ KAPININ ÖNÜNE KOYACAKSINIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Belediye Başkan yardımcıları ve müdürlerine siyaset yapma yasağı getiren ilke hakkında söyledikleri ise şöyle; "Belediyede siyaset yapacak kişi sadece belediye başkanıdır” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:  Her arkadaşıma söyledim bir kez daha söylüyorum; Belediyede siyaset yapacak kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz ‘ben de siyaset yapacağım’ diyorsa onları kapının önüne bırakabilirsiniz. Hiç endişe etmeyin. Belediye başkanı burada tek siyasetçidir. Neden liyakat diyorum? Sizin yardımcılarınız işin ehli uzmanlardır. Onların yapacağı her hareket sizin lehinize yada aleyhinize yazılacaktır. Onun yapacağı her başarısızlık sizin başarısızlığınız olacak ama onun başarısı da sizin başarınız olacak."

 

"RAHATLIKLA GÖREVDEN ALABİLİRSİNİZ"

"Hem liyakat diyoruz işi ehline verelim diyoruz hem de o gelecek ‘ben o işi değil de belediyede ben başka bir şey yapacağım’. Niçin ‘e ben önümüzdeki dönem milletvekilliğine hazırlanacağım.’ Buna müsaade etmeyeceksiniz. Belediyede yapacağınız her atama liyakatli olacak verdiğiniz her görevi yapacak ve gelip size talimat verecek. Verdiğiniz talimatı yapmıyorsa rahatlıkla görevden alabilirsiniz. Partinin Genel Başkanı olarak söylüyorum ‘falan milletvekili aradı onun akrabasıymış’ hiç dinlemeyeceksiniz. ‘Genel Başkanın akrabası’ hiç dinlemeyeceksiniz kapının önüne koyacaksınız" ifadelerini kullandı.

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu talimatı sonrasında Çanakkale'de son zamanlarda yaptıkları siyasetle öne çıkan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın iki yardımcısı Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay'a gözlerin çevrilmesine sebep oldu. Kılıçdaroğlu'nun bu talimatı sonrası iki başkan yardımcısı Ünüvar ve Mutluay'ın siyaset yaparlarsa Ülgür Gökhan'ın nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor.




Bu haber 6309 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI