thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Umurbey Belediyesinin İş Güzarlığı!

Tarih: 23-12-2017 16:20:07 + -


Aylardır devam eden Çanakkale ve Kepez Belediyesi arasında yaşanan şehir içi ulaşım problemi nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önüne otobüs durağı bile konulamamıştı. Kar yağışı ile birlikte harekete geçen AK Parti hastane önüne Umurbey Belediyesine ait otobüs getirdi. Otobüsün hastane önüne getirilmesine ise Kepez Belediye Başkanı Mutan tepki gösterdi.


Umurbey Belediyesinin İş Güzarlığı!

Şehiriçi ulaşım konusunda mahkemelik olan CHP’li Kepez ve Çanakkale Belediyeleri nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önüne otobüs durağı bile konmasını engellemişti. Çanakkale Belediyesi hastane önüne Kepez Belediyesinin durakları gelene kadar geçici durak koymak istemiş fakat Başkan Mutan buna müsaade etmemişti. İhalesi tamamlanan ve imalatına başlanan otobüs durağı yerine konamadan dün gece başlayan kar nedeniyle vatandaşlar mağdur olmuştu.

 

Vatandaşların mağduriyeti AK Parti tarafından siyasi şova dönüştü. CHP’li iki belediyenin tartışması üzerine konulamayan durağın yerine bugün akşam saatlerinde AK Parti’den basın mensuplarına telefon açılarak Devlet Hastanesi önüne davet edildiler. Hastane önüne vatandaşları korumak amacıyla, otobüsler gelene kadar durak olarak Umurbey Belediyesinin bir otobüsünün tahsis edildiği vatandaşların soğukta beklemek yerine otobüsün içerisinde bekleyebilecekleri açıklandı.

“BAŞKANINIZIN YÜREĞİ OLSA BURAYA GELİRDİ”

 

AK Parti’nin bu girişimi ve Umurbey Belediyesinden otobüs geldiğini öğrenen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise hastane önüne gelerek duruma tepki gösterdi. Yaşanan tartışmalara kısa sürede polis ekipleri de gelerek müdahalede bulundu. Umurbey’den gelen otobüste ilk başlarda pankart yokken; daha sonra “Yapılana kadar durak” yazılı pankart asılmasını Ömer Faruk Mutan siyasi şov olarak niteledi.

Umurbey Belediyesi çalışanlarının bir tek otobüs başında olduğu olay yerinde Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “İl Trafik Komisyonunun aldığı bir karar var. Şehirlerarası yolcu otobüslerinin belli saatler dışında burada bulunması yasaktır. Eğer trafik Şube ekipleri gereğini yapmazsa biz bunu zabıta ekipleri ile buradan kaldırtırız. Buna kanunen hakkımız var. Belediye başkanınız yüreği olsa buraya zaten gelirdi. Bu otobüsü buradan çekin hemen, çekmezseniz gereğini biz yaparız. Çoluğu çocuğu buraya yollamış, kendisi gelememiş. Siyasi şov yapmaya çalışıyorsunuz. Umurbey’den buraya bu otobüsün koltuk sayısı kadar hasta taşıyor musunuz?” dedi.

 

“SİYASİ ŞOV DEĞİL İNSANLIK NAMINA BURADAYIZ”

 

Umurbey belediyesi çalışanları ise; otobüsü çekmeyeceklerini belediyenin yetkisi olmadığını iddia ederken; amaçlarının siyasi şov değil “insanlık namına buradayız” dediler. Devreye giren polis ekipleri ise Kepez Belediyesinin buna yasalar gereği yetkisi olduğunu belirttiler. Yaşanan tartışmalar sonrasında Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri otobüsü çekmesi için kepçe getirirken, daha sonra bir Kepez Belediye Zabıtası otobüsü çalıştırarak götürdü. Otobüse ve şoförüne ceza kesileceği öğrenildi.

 




Bu haber 12471 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI