thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Önder’den Turan’a Yanıt: “Eleştirmeden Önce Hesap Verin”

Tarih: 22-01-2016 13:18:54 + -


Çanakkale CHP İl Başkanı Nejat Önder gündeme dair yaptığı basın açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Grup Başkanvekiline hitaben şunları söyledi; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak eleştiriye açığız ama siz eleştirmeden önce 17-25’in hesabını verin” çağrısında bulundu.


Önder’den Turan’a Yanıt: “Eleştirmeden Önce Hesap Verin”

CHP İl Başkanı Nejat Önder yaptığı yazılı basın açıklamasıyla gündeme dair düşüncelerini paylaştı. İl Başkanı Önder yaptığı basın açıklamasında son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek; “Çok merak ediyorum. Bugün hezeyan içinde olanlar, Habur’da teröristler ‘’şölen’’ havasında karşılanırken, Apo’nun mektupları meydanlarda okutulurken, PKK ile protokol yapılırken, Şehirlere silah yığınağı yapılırken, Valilere, ‘’Görmeyin Duymayın’’ diye telkinde bulunulurken, Dolmabahçe’de al gülüm ver gülüm pazarlıklar yapılırken, Eşkıya elinde silah yol kesip kimlik kontrolü yaparken, MİT tırlarıyla terör örgütlerine silah taşınırken, İmralı ile mektuplaşma heyetleri kurulurken bu işin sonunun nereye varacağını düşünüyordunuz?”

 

“Güneydoğu’dan oy devşiririm ümidiyle bu tavizleri verenler, HDP’nin barajı aşmasıyla çözüm sürecini buzdolabına kaldıranlar değil mi? Cumhuriyet Halk Partisi ısrarla çözüm sürecinin TBMM’den kopuk götürülmemesi konusunda ki görüşlerini ifade ederken kulaklarını tıkayanlar şimdi ülkenin içine düştüğü kaostan nasıl olurda ana muhalefeti sorumlu tutar? Bu akla ziyan bir durumdur” dedi.

 

“ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ AMA SİZ ÖNCE..”

 

İl Başkanı Nejat Önder, basın açıklamasının devamında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a da yanıt verdi. İl Başkanı Önder, Bülent Turan’a hitaben yaptığı açıklamalarında; “Tabi bir başka konu bildiğiniz gibi 16-17 Ocak tarihlerinde 35. Olağan Kurultayımızı gerçekleştirdik. Hemen ardından AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın kurultayımız hakkındaki açıklamalarını basından takip ettim. Sayın Turan’ın açıklamalarında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hoş olmayan ve siyasi nezaketten uzak bir üslupla ağır ithamlarla eleştirdiğini gördüm.”

 

“SİZ MAĞDUR DEĞİLSİNİZ, MAĞDUR OLANLAR..”

 

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak eleştiriye açık bir partiyiz bu kültürümüzde var. Ancak bu demek değil ki asılsız eleştirilere sessiz kalacağız. Genel Başkanımızı eleştirmeden önce 17-25’in hesabını verin. Bunu sadece paralel yapıyla mı açıklayacaksınız? Bu millet, sizin kendinize hayali düşman yaratıp onunla boğuşan bir ‘’mağdur’’ gibi görüntü vermenizden bıktı. Mağdur siz değilsiniz, Mağdur sigortasız çalıştırılan işçiler, Mağdur mazotundan ÖTV’yi kaldırmadığınız çiftçi, Mağdur uluslararası ilişkilerimizi bozduğunuz için zarar gören turizmci, Mağdur soğuktan çadırda ölen vatandaşlarımız, Mağdur devletin güvenlik zafiyeti nedeniyle gündelik yaşamını aksatan vatandaşlarımız, Mağdur şehitlerimizin, faili meçhullerin aileleridir. Sayın Turan’ı bu tür siyasi ahlaktan uzak açıklamalarını bırakıp Çanakkale’mizi ilçeleriyle birlikte daha yaşanılabilir bir kent olması amacıyla çalışmaya davet ediyorum” dedi.

 




Bu haber 4117 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI