thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kentsel Yenileme Çalışmaları 2016 Sonunda Başlıyor

Tarih: 17-10-2015 06:59:20 Güncelleme: 17-10-2015 07:44:20 + -


Kentsel Dönüşüm kapsamında olan Sosyal konutlarda hak sahipleri ile Çanakkale Belediyesi arasında bu akşam son toplantı gerçekleştirildi. 2016 yılının Aralık ayında başlayacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmaları 2018 yılında tamamlanarak inşa edilecek olan dairelerin hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.


Kentsel Yenileme Çalışmaları 2016 Sonunda Başlıyor

Deprem riski altında bulunan İsmetpaşa Mahallesi Sosyal Konutlarında yapılacak olan Kentsel Yenileme çalışmaları için 2013 yılından bu yana Çanakkale Belediyesi ile hak sahipleri arasında yapılan toplantıların sonuncusu gerçekleştirildi. Çataltepeliler Düğün salonunda gerçekleşen toplantıya 866 hak sahibi ve yakınları katılırken toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Özkan Vural katıldı.

 

83.440 metrekare alan üzerinde iki adadan oluşacak kentsel yenileme çalışmalarında; 32 bin metrekare yeşil alan, 37 bin metrekare açık alandan oluşacak bölgede 21 bin metrekarelik bir alış veriş merkezi ve 1500 araç kapasiteli otopark alanlarından oluşacak. 83.440 metrekarelik alanın sadece yüzde 20’lik kısmında konut inşa edileceğini açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hak sahiplerinden ekstra para talep edilmeyeceğini vurguladı.

 

HAK SAHİPLERİNDEN EKSTRA ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

 

Hak sahipleri ile yapılan görüşmeler neticesinde İlkesel kararlar oluşturulduğunu açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Hak sahiplerinin çekincelerini gidermek amacıyla Kentsel Yenileme çalışmalarında İlkesel kararlar aldık. Hangi hak sahibinin kaç metrekarelik konutu varsa bunlara kömürlük ve balkonları da dahil olmak üzere hesaplanacak ve yeni teslim edilecek konutlarda bu ölçülerde teslim edilecek. Bunlar içinde ekstra para talep edilmeyecek. Hiç kimsenin mağdur edilmemesi için herkesin talebini, isteklerini karşılayacağız” dedi.

 

“AZINLIK YÜZÜNDEN ÇOĞUNLUĞU MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

 

Siyasi görüşlerinden dolayı projeye karşı çıkmak isteyecekler olabileceğini hatırlatan Ülgür Gökhan; “Kentsel yenileme çalışmalarına başlattığımızda zaman zaman sizlere gelerek haklarının ellerinizden alınacağına dair sizleri paniğe sevk eden bir takım kimseler olduğunu biliyoruz. Bunlara inanmayıp bizlere güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kimse merak etmesin herkesin hakkını göz ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde gördüğüm kadarıyla projeyi yüzde 80’nin üzerinde benimsemiş sahip çıkmışsınız. Kimi hak sahipleri de bunlar her ne kadar azınlıkta olsa da bu projeye karşı çıkıyorlar. Onları da anlayışla karşılıyoruz ama bu bölge deprem riski altında ve bu çalışmayı yapmak zorundayız. Azınlığın çekinceleri veya siyasi düşünceleri nedeniyle yüzde 80’lik kesimi mağdur etmeyeceğiz; gerekirse kanuni süreci başlatacağız” açıklamasında bulundu.

GÖRÜŞMELER KAMERAYA KAYIT EDİLECEK

 

Toplantıda görüşmelerin 6 aylık bir süre içerisinde sonlandırılacağını açıklayan Ülgür Gökhan; “Biliyorsunuz 2003 yılından bu yana bu çalışmayı yürütüyoruz. Zaman zaman toplantılar yaparak bir araya geldik ve bugün de artık son toplantımızı yapıyoruz. 19 Ekim 2015 itibariyle görüşmelere başlayacağız. İsmetpaşa Mahallesi Muhtarlığında masalarımızı hazırladık, personelimizi eğittik. Mahalle muhtarlığında sizlerle görüşmeleri başlatacağız. Hak sahipleri ile yapılacak her görüşme kameralar ile kayıt edilecek, ayrıca görüşmeler tutanak altına alınacak. Böylece şeffaf bir şekilde görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Yarın çıkacak itirazlarda da bu tutanaklar ve kamera kayıtları delil olarak kullanılabilecek. Günde 10 hak sahibi ile görüşme yapmayı planlıyoruz, bu görüşmelerin altı ay gibi bir süre içerisinde tamamlanacağını ön görüyoruz. Sizlerden ricam en ufak istek, görüş ve önerilerinizi mutlaka sizlerle görüşecek personelimize aktarmanızdır. Bunları tek tek dikkate alacağız ve istek ve görüşlerinizi karşılamaya çalışacağız” dedi. Toplantı hak sahiplerinin soru ve önerilerini de değerlendirildikten sonra sona erdi.

 





Bu haber 5163 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI