thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Olumsuz Hava Şartları Etkisini Sürdürüyor!

Tarih: 09-01-2017 13:44:53 + -


Çanakkale'de 4 gündür aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Belediyeler başta olmak üzere Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri ulaşımın güvenli ve kesintisiz sağlanması konusunda aralıksız çalışmaya devam ediyorlar.


Olumsuz Hava Şartları Etkisini Sürdürüyor!

Çanakkale'de 4 gündür aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İl genelinde 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, Çanakkale-Bursa, Çanakkale-İzmir karayollarında ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

 

Çanakkale ve ilçelerinde 4 gündür aralıklarla süren kar yağışı, vatandaşlara tam bir esaret hayatı yaşatıyor. Havanın sıfırın altında 7 dereceye kadar düştüğü kentte, kar yağışı aralıklarla sürüyor. Olumuz hava şartları dışarı çıkan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kent merkezinde belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda küreme çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor. Buna rağmen il genelinde 10 köy yolu ulaşıma kapandı.

 

GÖKÇEADA FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

 

Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle boğaz hattında adalara ulaşımı sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, Kabatepe'den saat 15.00 seferinin yapılamadığını, Gökçeada'dan ise saat 17.00'de yapılacak seferin iptal edildiğini duyurdu. Çanakkale Boğazı'ndaki Gelibolu-Lapseki karşılıklı feribot seferlerinin her saat başı yapılacağı belirtildi.

SOKAK HAYVANLARI İHMAL EDİLMİYOR

 

Belediye bünyelerinde kurulan Acil Durum Koordinasyon Merkezinde kar yağışı ve buna bağlı olarak sürdürülen çalışmalar sürekli olarak kontrol ediliyor. Oluşturulan ekipler hafta sonu boyunca çalışmalarını sürdürdü. Öte yandan sokak hayvanları da ihmal edilmiyor. Başta Çanakkale Belediyesi olmak üzere Biga, Çan, Gelibolu ilçe belediyelerinde de soğuk havalardan etkilenen sokak hayvanları için pek çok noktaya aralıklarla kuru mama bırakılıyor. Çanakkale Belediye Başkanlığı soğuk hava şartlarından etkilenen hayvanlar için Belediye’ye ait Evcil Hayvan, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde misafir edilmelerine ve gerekli bakımlarının yapılmasına destek sağlıyor.

 




Bu haber 11146 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI