thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ersümer; “Türk Ekonomisi Darboğazda’dır”

Tarih: 05-06-2017 08:51:01 Güncelleme: 07-06-2017 14:44:01 + -


Anavatan Partisinin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığını yapan Cumhur Ersümer, Anavatan Partisi Merkez İlçe başkanlınca düzenlenen iftar programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. OHAL, FETÖ soruşturmaları, Uluslar arası ilişkiler ve Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalar da bulunan Ersümer, tüm bu gelişmelerin ekonomiye çok büyük zararlar verdiğini söyledi. Ersümer; Türk Ekonomisinin darboğazda olduğunu iddia etti.


Ersümer; “Türk Ekonomisi Darboğazda’dır”

ANAP Merkez İlçe Başkanlığınca Truva Otelinde düzenlenen İftar Programına ANAP’ın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Cumhur Ersümer, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk mutan, Eceabat belediye Başkanı Adem Ejder, ANAP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. İftarın ardından partililere gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhur Ersümer, son bir yıldır Türkiye’de yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

 

“KORUMAM FETÖ’CÜ ÇIKTI!”

 

Cumhur Ersümer yaşanan 15 Temmuz Askeri darbesi ve sonrası ile ilgili olarak FETÖ hakkında yürütülen çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti. Ersümer yaptığı açıklamalarda korumasının da FETÖ operasyonu kapsamında tutuklandığını açıkladı. Ersümer konuyla ilgili olarak; “geçtiğimiz yıl İftar programımızı Yenice’de gerçekleştirmiştik. Haziran ayından sonra hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz Askeri Darbesi gerçekleşti. Yıllarca devletin içerisinde yuvalanan, yerleştirilmiş tam bir yılan. Asker, savcı, doktor, hâkim, savcı, polis hepsi bir olup ülkenin yönetimini ele geçirmeye kalktılar, Türkiye Devletine saldırdılar. Devletin başına saldırdılar. Ardından operasyonlar düzenlendi birçok insan tutuklandı, mesleklerinden atıldılar. Bunlar arasında benim korumalığımı yapan kişide FETÖ’den tutuklandı. Cumhurbaşkanımızın yaveri, Genel Kurmay Başkanımızın Yaveri FETÖ’cü çıktılar. Bu anlaşılabilir bir durum değildir. Yaşanan bu olayın sonuna kadar gitmemiz gerekiyor. Türkiye cumhuriyet Devletinin de hepimizi ikna edecek şekilde, açıklaması, raporlaması bilgilendirmesi bir konudur. Bu iş nasıl oldu?  Yakalandılar, yargılanıyorlar çıkıp biz örgütüz filan da demiyorlar. Herkes yaptığını inkar ediyor, böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

 

FETÖ DARBE KOMİSYONU KAMUOYUNU TATMİN EDEMEMİŞTİR

 

FETÖ yargılamalarının sonucunu görmek istediklerini açıklayan Ersümer, TBMM’de açılan ve geçtiğimiz günlerde sonuçlarını açıklayan Darbe Komisyonuna da ağır eleştirilerde bulundu. Ersümer; “bir araştırma komisyonu kuruldu, bu komisyon mutlaka hepimizi tatmin edecek açıklamalarda bulunacak, kimlerin bunları nerelere yerleştirdiğini, kimlerin ne suç işlediğini göreceğiz sanıyorduk. Biz bunları beklerken alelacele bir rapor yayınladı. Muhalefet ciddi eleştirilerde bulundu ama esasında kamuoyunun en çok merak ettiği şey; yıllarca Ergenekon, Balyoz diyerek Türk silahlı Kuvvetlerinin belini kıramaya çalışan bu örgütle ilgili bir şey yok. Bu işler nasıl gerçekleşti?  Bu mağduriyetler nasıl giderilecek anlamak mümkün değil. FETÖ’nün siyasi ayağından bahsediliyor. Kim bu siyasiler? Bizde merak ediyoruz, gerçekten de olmaması mümkün olmayan bu siyasi ayak ortaya çıkmadan bu işin bizi tatmin edecek şekilde aydınlandığını kimse söyleyemez. Kimler korunuyor kollanıyor yaşayıp göreceğiz” dedi.

OHAL BİR İHTİYAÇ HÜKÜMET KHK’LAR İLE ÜLKEYİ YÖNETMEKTEN VAZGEÇMELİ!

 

FETÖ Askeri Darbe girişimi sonrasında yürürlüğe giren Olağan Üstü Hal ve bu süreçte çıkartılan Kanun hükmünde Kararnamelere ihtiyaç olduğunu belirten Cumhur Ersümer; “Darbe nedeniyle OHAL ilan edildi, bu kapsamda KHK’lar yürürlüğe girdi. Doğrudur bunlar bir ihtiyaçtır ama bir referandum yapıldı, OHAL yürürlükteyken oldu. Şu anki hükümetimiz ‘Ben OHAL ile ancak ülkeyi yönetebiliyorum’ diyor. Eğer bir hükümet bunu diyorsa tabi ki bu yabancı yatırımcıyı da kaçırır. Turizm sektörü battı batacak, turist neredeyse hiç gelmiyor. Hükümetin bir an önce ülkeyi KHK’lar ile yönetmekten vazgeçmesi lazım. Bu yönetim tarzına Fransa’yı örnek gösteriyorlar ama Fransa’nın tuzu kuru. AB Parlamenterler Meclisi Türkiye’yi yeniden denetim altına aldı. Çünkü Türkiye’de OHAL var, İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü gerektiği gibi gerçekleşmiyor dediler. Free House’da ise Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını söylediler. Hükümet bu rapora kızıyor, denetime neden alındık diye kızıyorlar. Bizlerde kızıyoruz. AB’nin biraz da şunları görmesi lazım; Türkiye 3,5 milyon Suriyeliye kucak açtı, IŞİD, FETÖ, PKK gibi 3 terör örgütü ile aynı anda mücadele ediyor, bunları kabul etmeleri lazım. Ama yine de hükümetin bir an önce KHK’lar ile ülkeyi yönetmekten vazgeçmesi gerekiyor” dedi.

BARIŞMASINI BİLMİYORSANIZ KAVGA DA ETMEYECEKSİNİZ. ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER BİRAN ÖNCE DÜZELTİLMELİ

 

Hükümetin uyguladığı dış politika ile Türkiye’nin yalnızlığa mahkûm edildiğine dikkat çeken cumhur Ersümer, uluslar arası ilişkilerin bir an önce düzeltilmesi ve dış politika da doğru adımların atılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Referandum öncesinde Türkiye’nin Almanya ve Hollanda ile kavgalı olduğuna dikkat çeken Ersümer; “Almanya ile ciddi bir sürtüşme halindeyiz, Rusya ile ciddi bir kavga ettik şimdi yeni yeni işleri yoluna koyduk. ABD ile ilişkilerimiz artık anlatılmayacak derecede kötü durumda. Halkımız bile artık ABD’yi hasım olarak kabul ediyor. Tüm kamuoyu yoklamalarında ABD baş düşmanımız. YPG’ye silah sağlanmasını hiç söylemeyeyim. FETÖ ABD’de minderi sermiş oturuyor. Arkadan Reza Sarraf’ın dosyasında Türkiye’de bulunan birçok işadamı ve siyasetçi sayfa sayfa yayınlanıyor. Tüm bu ilişkilerin bir an önce düzeltilmesi lazım. Her ülke ile kavgalı bir ülke gibi görünmesi hepimizin zararınadır. Ekonomi uluslar arası ilişkilerin ayrı düşünülmesi mümkün değildir. Türkiye’nin ekonomisi zaten referandum esnasında ciddi bir darbe yedi. Referandum esnasında uygulanan ekonomik tedbirler hiç de öyle gönlümüzü memnun edecek, Türk Halkını memnun edecek paketler değildi” dedi.

BAŞKANLIĞA KARŞI DEĞİLİM AMA YASAMA, YÜRÜTME YARGI TEK ELDE OLMAMALI

 

Referandum sonuçlarına da değinen Cumhur Ersümer ülkenin ikiye bölündüğünü hatırlatarak; “Ülkenin bir yarısı Başkanlık sistemi istedi, diğer yarısı hayır geçmeyelim dedi. Bu Hayır ve Evet’i iyi okumak lazım. Ben daha öncede Başkanlık sistemine karşı olmadığımı ifade etmiştim. Başkanlık sistemi gelsin ama nasıl gelsin? Siyasi Partiler ve seçim yasaları değişsin, baraj düşürülsün, milletvekilleri ön seçimle seçilsin demiştik. Bu şartlarda olmalı demiştik. Başkanlık sistemi Tek Adam rejimidir eleştirileri yapılıyor. Bunları yaparlarsa tek adamlık olmaz demiştik. Yargı, yürütme ve yasama ayrı olur, kuvvetler ayrılığı sağlanır demiştik. Şimdi eğer başkan olacak kişi tekrar milletvekili listelerini kendisi yapacaksa, siyasi partiler ve seçim yasası değişmeyecekse; yargı erklerini kendisi atayacak, yürütmenin başı olacak üstüne milletvekillerini de kendisi seçerse Yasama, Yürütme ve Yargı tek elde toplanır. Şimdi iki sene sonra ne olacak? Cumhurbaşkanımız iki sene sonra başkanımız olacak, dua ediyorum da Allah mahcup etmesin! Bu kadar yetkiyi bir faninin elinde toplanıp; hakka hukuka adalete uygun olarak kullanılabilmesi insanüstü bir şeydir. Allah mahcup etmesin diyorum” dedi.

 

TÜRKİYE EKONOMİSİ DARBOĞAZDA’DIR!

 

Son bir yılda yaşanan her şeyin ülke ekonomisine çok ciddi zarar verdiğine dikkat çeken Cumhur Ersümer, "Ülke ekonomisi hiç iyi bir noktaya gitmiyor. Bakın kısaca özet geçeyim; Enflasyon yıllar sonra çift haneli rakamlara ulaştı. Ülkenin potansiyel büyümesi neredeyse yarı yarı ya düşmüş durumda. Türk Lirası dünyada en fazla değer kaybeden para birimi. Cari açık uzun yıllardır olmayan bir şekilde yüzde 4’ün üzerinde. Faizler yükselirken; kur ve enflasyon da frenlenemiyor. Bunlar birbirine zıt uygulamalardır. İşsizlik yüzde 13’lere fırladı, milyonlarca gencimiz işsiz. Bütçe ilk üç ayda 15 milyar açık vermiş durumda. Netice itibariyle bu görünümdeki bir ekonomi darboğazdadır. Üzülerek ifade ediyorum ki; Türkiye ekonomisi darboğazdadır. Eğer hükümetimiz acil tedbirler almazsa; ‘2019 da seçim var vatandaşlar bize oy vermezse’ diye düşünülürse; referandum öncesindeki gibi af yasaları çıkartılırsa, ödemeleri ertelerlerse, vatandaşın gönlüne sıcak gelecek ama ekonomiye zarar verecek işleri yapmış olurlar. O zamanda işimiz çok daha zor olur. O nedenle hükümetin bir an önce ekonomik tedbirleri almasını ve Türk ekonomisinin hızlıca bu darboğazdan çıkartılmasını bekliyor, arzu ediyoruz” dedi.

 

“ÇANAKKALE 19415 KÖPRÜ’SÜNÜN GELECEĞİNİ PLANLAMALIYIZ”

 

Cumhur Ersümer konuşmasının son kısmında ise sözü Çanakkale 1915 Köprüsüne getirdi. Köprü’nün Çanakkale ve ülke için çok büyük bir yatırım olduğunu vurgulayan Ersümer; “Çanakkale de bu yıl göğsümüzü kabartan bir gelişme oldu. Çanakkale Köprüsünün temelleri atıldı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemli bir yatırım. Çanakkale Köprüsünü Osmangazi Köprüsünü bütün olarak düşünmemiz gerekir. Çanakkale Köprüsü bir koridorun içerisinde ve biz nasıl genişletiriz bu koridoru? Bu durumdan nasıl daha fazla fayda sağlarız bunları şimdiden konuşmamız, planlamamız lazım. Osmangazi Köprüsü ile Çanakkale Köprüsünü bir bütün olarak düşünüp, bu Ege açılımının ne tür katkıları olacağını planlamalı, bu konularda talepkar olmamız lazım” dedi.

 




Bu haber 4990 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI