thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Ülke Problemlerine Hızla Çözüm Bulunmalı"

Tarih: 13-05-2019 06:17:06 + -


Siyasi tarihimizin önemli partisi Anavatan Partisi (ANAP) Çanakkale teşkilatında siyaset yapmış isimler, 36. İftarda ANAP eski ilçe başkanı Alaattin Tuncay ev sahipliğinde Lapseki Aydoğan BP İstasyonu Dinlenme Tesisleri Et Lokantası’nda bir araya geldiler.



Siyasi tarihimizin önemli partisi Anavatan Partisi (ANAP) Çanakkale teşkilatında siyaset yapmış isimler, 36. İftarda  ANAP eski ilçe başkanı  Alaattin Tuncay ev sahipliğinde Lapseki Aydoğan BP İstasyonu Dinlenme Tesisleri Et Lokantası’nda bir araya geldiler. ANAP eski ilçe başkanları, il başkanları, belediye başkanları geleneksel  36. İftarda Lapseki’de buluştu. Lapseki Aydoğan BP İstasyonu Dinlenme Tesisleri Et Lokantası’ndaki iftara partililer ve o dönem aktif siyaset yapmış isimler büyük ilgi gösterdi.

 

YILLARIN BERABERLİĞİ

57. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı M.Cumhur Ersümer  iftar sonrasında yaptığı konuşmada  yıllardır bozulmayan birlik beraberliğe vurgu yaparak “Allah bütün partilere siyasi ömürlerinden sonra da böyle dostluk sofraları nasip etsin” dedi. Ersümer, görünen tabloda asıl olanın  siyasi parti şemsiyesi altında olmaktan ziyade dostluk, arkadaşlık, sevgi, saygı olduğunu söyledi.

HIZLA AKAN BİR GÜNDEM VAR

Ersümer gündemin hızla aktığını farklı yorumların ortaya konulduğunu belirterek “Siyaseti konuşurken ekonomiyi de konuşmamız lazım. Türkiye ekonomik ve siyasi yönden sıkıntı içinde. İstanbul seçimlerinin  iptal kararından sonra  Dolar hızla yükseldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Doları  baskılamak için  1 milyar Dolar para bozdurdu.  Evet Türkiye zor günlerden geçiyor. Ekonomiye  baktığımızda bana göre en büyük problem işsizlik. İşsizlik oranı yüzde 15. Çeşitli formüller aranıyor, çözülecek deniyor ama üretmeden, ürettiğinizi ihraç etmeden istihdam  sorununu çözemezsiniz” dedi.

 

KRİZİN VAR OLUP OLMADIĞI TARTIŞILIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı M.Cumhur Ersümer  enflasyon canavarının geri geldiğini ifade ederek şöyle dedi; “Türkiye benim de içinde bulunduğum hükümette 2001 yılında yüzde 14 küçüldü. Tedbirler alındı, uygulamaya geçildi 2002 yılına girerken çoğu sorun çözülmüştü. O durumda hükümet değişikliği oldu, bugün ise hala krizin var olup olmadığı tartışılıyor. Hatta bu iş ciddiye bile alınmış değil. Seçim atmosferinden çıkılıp ekonomik tedbirlerin alınması isteniyor ama olmuyor. Çiftçi, esnaf, işçi, emeklinin yaşamları zorlaşıyor. Gündem ise 23 Haziran seçimi. Emin olun vatandaş 23 Haziran’da  siyasi krizi de ekonomik krizi de çözecek”

BİR YANLIŞ VAR

Konuşmasının sonunda  gündemde farklı şekillerde yorumlanan  İstanbul seçiminin iptal gerekçesine ve alınan karara değinen Ersümer, “Hukuki mi değil mi? Herkes yorum yapıyor. Baro, Davutoğlu, Gül görüşlerini söylüyor. Bir yanlış var. Sandık kurulundan seçim iptal olduysa tümünü iptal etmelisiniz. İtiraz edilmedi demek geçerli hale getirmez” dedi. Ersümer, 1987 yılında ANAP’ın oy oranının  yüzde 40.5 olduğunu 89 yerel seçimlerinde ise yüzde 21.75’e düştüğünü ifade ederek şöyle konuştu: “Bu örneği şimdiki durum anlamında vermiyorum. O dönemde rahmetli Demirel ve İnönü yüzde 21.75 ile iktidar olunmaz muhalefeti  ve merhum liderimiz Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığına aday olması ile  partide çözülme başladı. Bugün ise vatandaşın iktidara ciddi bir uyarı yaptığını hükümetin yöneticilerinin de kabul edeceğini umuyorum. Daha önlerinde 4.5 yıl var. Bir de Kılıçdaroğlu gibi muhalefet lideri var. Gelin birlikte düzeltelim diyor. Ülke problemlerine hızla çözüm bulunmalı” dedi.




Bu haber 2413 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI