thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ak Parti AKFA Kararına İtiraz Ediyor

Tarih: 14-11-2014 10:35:32 + -


Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan AK-FA konusunda basın açıklamasında bulundu. Meclis’te görüşülen AKFA dosyası için “Evet” oyu kullanan meclis üyesi Ersin Aycibin için parti disiplin kuruluna verildiğini açıkladı. Kutlu açıklamalarının devamında ise; “CHP’nin kendi içinde ki çekişmelerini adeta ip cambazlığı yaparak AK Parti’ye mal edilmeye” çalışıldığını vurgulayarak meclis kararına itiraz edeceklerini açıkladı.


Ak Parti AKFA Kararına İtiraz Ediyor

Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 5 Kasım 2014 tarihli, Belediye Meclis oturumunda görüşülen AKFA Dosyası olarak bilinen İmar Plan Tadilatına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, alınan komisyon kararından hiçbir Ak Partili üyenin yer almadığına dikkat çekerek; “Öncelikle bahsi geçen parseller ile ilgili (AK-FA) plan tadilatı için toplanan imar komisyonuna yeni plan tadilatı talepleri iletilmiş ve konut alanı talebi kaldırılarak (turizm + ticaret) alanı emsal:1 talebinde bulunulduğu ve CHP’nin dört komisyon üyesinin de yeni getirilen talebi oy birliği ile kabul ettiği öğrenilmiştir. Şunu özelikle belirtiyorum ki geçen ay ki imar komisyonunda partimizden hiçbir mensup bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu dosya bizzat CHP’li üyelerin kabul oyuyla meclis gündemine gelmiştir” dedi.

 

AYCİBİN İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Ak Parti grubunda AKFA dosyasının detaylı olarak incelendiği ve değerlendirildiğini söyleyen Kutlu, dosya için evet oyu kullanılmayacağı kararı aldıklarını belirtti. Muzaffer Kutlu grup kararına uymayarak oylamada “Evet” oyu veren Ersin Aycibin hakkında parti içerisinde soruşturma açıldığını söyledi; “Dosya meclis gündemine geldiği son şekli ile oylanacak olur ise oylama sonucu kabul edilmesi durumunda itiraz etmemiz gerektiği hususunda karara varılmış olup bu dosya için evet oyu kullanılmayacağı karara bağlanmıştır. Evet, oyu kullanan meclis üyemiz için de gerekli soruşturma başlatılmıştır.”

 

“AVM PROJESİNE EVET DEMEDİK, DEMEYECEĞİZ”

 

Ak Parti grubu olarak kişiye özel imar uygulamalarına evet demeyeceklerini belirten Kutlu açıklamalarına şöyle devam etti; “Grup toplantımızda da genel kanaat olarak bu şekilde bir ticaret alanı olan imar dosyasının geçmesinin mümkün olmadığını değerlendirdik. Biz AK Parti olarak bugüne kadar hiçbir ticaret alanı adı altında AVM projesine evet demedik bundan sonra da o bölge de kişilerin çıkarlarına uygun, rant kapısı olacak, 4’üncü bir AVM’ye ve kişiye özel keyfi imar uygulamalarına kesinlikle evet demeyeceğiz.”

 

“İP CAMBAZLIĞI PARTİMİZE MAL EDİLEMEZ”

 

“Ama görüyoruz ki bazı basın yayın organları bu bölgenin meclisten ticaret alanı olarak geçmesinin sanki AK Parti’nin sayesinde olduğunu iddia ederek, CHP grubunun vermiş olduğu evet oylarını görmezden gelmişlerdir. Bizler bu karara AK parti Grubu olarak itiraz edeceğiz ve yeniden komisyona havale edilmesini talep edeceğiz. İşte o zaman ak koyun kara koyun belli olacak.  Amaç çözüm ise biz varız. Konu parsel (AK-FA) yıllardır çürümeye yüz tutmuş binalar, içler acısı virane bir yerleşim, Çanakkalelilerin içine giremediği gibi yanından geçerken bile artık yeter dediği bu noktada çözüme gidilmesi gerektiği ortadadır.  CHP’nin kendi içinde ki çekişmelerini adeta ip cambazlığı yaparak AK Parti’ye mal etmeye çalışmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

 




Bu haber 3663 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI