thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Özür Kabul Etmiyoruz “İstifalarını İstiyoruz”

Tarih: 14-03-2017 06:56:58 Güncelleme: 14-03-2017 09:39:58 + -


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Truva Roman Federasyonu Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak’a destek ziyaretinde bulundu. Gökhan ziyarette Çanakkale’de ırkçı söylemlere yer olmadığını söyledi; “Bu kentin kurucu unsurları Roman Vatandaşlarımızdır. Kenti Roman vatandaşlarımız kurdu” dedi. Hacı Ramazan Işıldak ise yaptığı açıklamada; “Kimseden özür beklemiyoruz, tam tersine Danışman Yavuzhan Ahıskalı ve Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan’ın istifalarını istiyoruz” dedi.


Özür Kabul Etmiyoruz “İstifalarını İstiyoruz”

Sosyal Medya’da yaptığı paylaşımlarla Çanakkale siyasetinin gündemine oturan Truva Roman Federasyonu Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın danışanlığını yapan Yavuzhan Ahıskalı ve kendisine ‘Çingene’ diyerek hakaret eden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan’ın istifa etmelerini istedi. Kimseden özür beklemediklerini ifade eden Hacı Ramazan Işıldak, yaşanan olayları İzmir’de düzenlenen Roman Buluşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği yemekte de birebir olarak anlattığını sözlerine ekledi.

 

 “BAŞBAKANIMIZ BİNALI YILDIRIM’A YAŞANANLARI ANLATTIM”

 

Yaşanan gelişmeler üzerine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bugün Truva Roman Federasyonu Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak’ı ziyaret ederek destek verdi. Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Hacı Ramazan Işıldak; “Bu polemik de siyasi kimlik gözetmeksizin kentin belediye başkanı olarak Roman Vatandaşlarının yanında olan Belediye Başkanımıza destek ve moral ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Çanakkale halkına da çok teşekkür ediyorum. Günlerdir destek mesajları geliyor, telefon açarak moral veriyorlar. Sizler bu kentin asli unsurlarısınız, Çanakkale evlatlarısınız diyenler, ‘Bizde Çingene’yiz, hepimiz Çingene’yiz’ diyerek bayrak açmışlardır. Herkese teşekkür ediyorum.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Fatih Şahin, iki gün önceki İzmir’de Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın toplantısında bana ‘teşkilatımız adına sizden bu arkadaşlarımız adına özür diliyorum’ dedi. Bende kendilerine özürlerinin kabul edilmediğini ilettim” dedi.

 

“ÖZÜRLERİ KABAHATLERİNDEN BÜYÜK! NE BİR AÇIKLAMA NE BİR ÖZÜR VAR!”

 

İzmir’deki Roman Buluşmasında Başbakan Binali Yıldırım ile de bir süre konuşma imkanı bulduğu ve yaşananları Başbakan’a da aktardığını açıklayan Hacı Ramazan Işıldak; “Burası Çanakkale. Çanakkale’yi bilen ve Çanakkaleli kardeşlerimiz ve arkadaşlarımızın yönetmesini istiyoruz. Onların özürlerinin kabul edilebilmesi için Bülent Turan’ın danışmanı Yavuzhan Ahıskalı ve halen o koltukta oturan Mefail Ceyhan’ın istifalarını istiyoruz. Özrü kabahatlerinden büyük derler ya; hiç umurlarında değil; ne muhatap oldular, ne bir basın açıklaması yaptılar, ne Roman Halkından özür dilediler.  Çingene diyorlar ya; Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı Roman Açılımında ‘Roman kardeşlerime ikinci sınıf muamele eden, Çingene diyerek hitap eden kişiler ayaklarımın altındadır’ demiştir.”

 

“ÖZÜR BEKLEMİYOR; İSTİFALARINI İSTİYORUZ!”

 

“Cumhurbaşkanımız Çingene ifadesine ceza getirmiştir, hak mahrumiyeti getirmiştir” açıklamasında bulunan Hacı Ramazan Işıldak; açıklamalarının devamında şunları söyledi; “Ama hala Sayın Cumhurbaşkanımız Çanakkale Teşkilatının zihniyetini değiştirememiş. Çanakkale teşkilatının komple değişmesi gerekiyor. Buraya gelip özür dileseler de kabul etmiyoruz. Mefail Ceyhan ve Yavuzhan Ahıskalı istifa edecekler. Çanakkale bizimdir, kimseye de Çanakkale’yi teslim etmeye niyetimiz yoktur” dedi.

“TÜM KURUMLARA ÇANAKKALE DIŞINDAN İNSAN GETİRDİLER”

 

“Çanakkaleli çocuklarımız her alanda her işte başarılıdır. Ama bakıyoruz sanki Çanakkale çocukları başarısızmış gibi, kendi adamlarını yerleştirebilmek için kendileri İstanbul’dan geldiklerinden dolayı; yarın bura işleri bitince çekip gidecekleri için; çünkü bizim başka gidecek yerimiz yok Çanakkale’de kalacağız. Bu sebeple Çanakkale’nin çocuklarını tercih edeceklerine tüm kurum ve kuruluşlara İstanbul’dan insanlar getiriyorlar. Hatta isimde veriyorum; GESTAŞ’ı komple İstanbullu doldurdular. Birilerinin artık bunlara dur demesi lazım. Buradan Vali beye de sesleniyorum; Milletvekillerimize de sesleniyorum; Çanakkale çocuklarının hakkını yemesinler. Çanakkale çocuklarının hayallerini yıkmasınlar, çocuklarımıza umut satmasınlar” dedi.

 

“ROMAN VATANDAŞLARIMZI BU KENTİN KURUCU UNSURLARIDIR!”

 

Başkan Ülgür Gökhan destek ziyaretinde yaptığı konuşmada; Roman Vatandaşların Çanakkale’nin Kurucu Unsurları olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Bu kentte birçok çeşitli kültürde insanlar yaşıyor. Karınca kararınca kente katkıda bulunurlar ama hiçbir zaman ırkçı söylemlere yer olmamıştır. Biz bu kente ‘Barışın Kenti’ diyorsak hiçbir toplumun kökenine bakmadan hepsini biz kardeş, hemşeri olarak görürüz. Çünkü burası şehitler diyarıdır. Kardeşçe koyun koyuna yatanlar karşıda, bizde burada kardeşçe yaşamak zorundayız. Böyle küçültücü sıfatlar toplumu yaralar. Bunlar ırkçı sözlerdir, insanlık suçudur. Çanakkale’nin kurucu unsurları da bu mahallenin sakinleridir. Fatih Camii bu mahallededir, bu mahalle kalenin tam dibinde kurulmuştur. Bu mahalle sakinlerinin dedeleri bu kalenin inşaatında çalışmış, buraya yerleşmişlerdir. Bu mahallenin insanları bu kente emek vermişlerdir. Geçmişte yaptıkları hamaliye işi olmasa bu kentin limanına gemiler bile yanaşmazdı” dedi.

 

“KÜÇÜK DÜŞÜRMEK YERİNE GELİN ELLERİNDEN TUTALIM”

 

“Bu mahallenin sakinlerine öncelikle saygı duymamız gerekir” açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Roman Vatandaşların yaşam şartlarının geliştirilebilmesi için parti gözetmeksizin çalışma yapılması gerektiğini söyleyerek İktidar Partisi vekillerine seslendi. Gökhan; “Roman vatandaşlarımız zaten yaşam şartları çağdaş bir yaşam şartlarının da altında olduğu için; bu insanları küçük düşürmek yerine ellerinden tutup yukarı çıkartmamız lazım. Yıllarca bunun mücadelesini vermeye çalıştım. Maalesef iyi bir yere getiremedik. Atatürk Mahallesinde bir şeyler yaptık. Diğer mahallelerde iyileştirme yapmamız gerekir. Burada iktidar partisinin ilgilileri şu veya bu nedenle kırıcı, dökücü; muhtarı değil bu lafı kullanırsan mahalle insanını rencide edersin.”

 

2000 DEĞİL 2 TANE ROMAN VATANDAŞIMIN OYU BİLE DEĞERLİDİR

 

“ Rencide edeceğine gel elinden tutalım. Birisi Bülent Turan’ın danışmanı, diğeri Gençlik Kolları başkanı gelip bu mahallelinin dertlerine derman olmalılar. Bu tür sözler ayıptır, insan haklarına aykırıdır. İkinci bir husus da; 2000 tane değil 2 tane bile roman vatandaşımın oyu değerlidir. Çünkü onlarda düşüncelerini sandığa yansıtırlar. Biz muhtarımla çok seçimde geçirdik, hiçbir zaman baskı unsuru da olmadı. Ki kendisi karşımızdaki partiden Milletvekili aday adayı da oldu ama hiçbir zaman biz ilişkilerimiz bozmadık. Seçim biter biz birlikte yaşamaya devam ederiz. Muhtemelen bu yaşananları düzelteceklerdir. Özür dileyeceklerdir, özür dilemeleri gerekir Roman vatandaşlarımızdan” dedi.

 



HABER VİDEOSU





Bu haber 12785 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI