thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AKP'den Serdar Soydan'a Kıyak!

Tarih: 06-11-2014 09:45:45 Güncelleme: 06-11-2014 09:47:45 + -


Çanakkale CHP Milletvekili Serdar Soydan'ın uzun zamandandır Belediye Meclisinden geçmesini istediği AKFA dosyası Ak Partili meclis üyelerinin çekimser oy kullanması sonucu meclisten geçti.


AKP'den Serdar Soydan'a Kıyak!

İki yıldan bu yana Çanakkale Belediye Meclisinde gündem yaratan Akfa Dosyası, Çanakkale Belediyesi İmar Komisyonundan Ak Parti Belediye Meclis üyelerinin çekimser kalması sonucunda geçti. Bilindiği gibi kamuoyunda da oldukça tepki çeken Akfa Fabrikasının arazisinin üzerine Otel ve Konut yapım projesinn ortakları arasında Çanakkale CHP Milletvekili Serdar Soydan'da bulunuyordu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile siyasi bir mücadele içinde olan Serdar Soydan'ın Akfa Fabrikası'nın arazisinde otel ve konut projesi geçtiğimiz aylarda dördüncü kez meclis imar komisyonunun önüne gelmiş; İmar komisyonu bu projeyi red etmişti. 

 

DAHA ÖNCE HAYIR DİYORDUNUZ, ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?

 

Aradan çokda fazla uzun bir süre geçmeden tekrar İmar Komisyonu önüne gelen AKFA Dosyası bu sefer İmar komisyonunun aldığı olumlu karar ile Belediye meclis üyelerinin onayına sunuldu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada meclis üyelerini daha önceki oylamalarda "Hayır" oyu kullandıklarını hatırlatarak; "1/5000 Nazım imar planındaki maddeler aynen olduğu gibi yerinde duruyor. Ayrıca üçüncü madde de belirtildiği gibi "Emsal değeri 0,30'u geçemez" hükmü de değişmemiştir. Daha önce komisyon hayır oyu kullanmıştı, şimdi ne değişti de oyunu değişti bilemiyorum. Yanlız bilinmesini isterim ki; Çanakkale kıyı ve sahil bandının yeşil alan olarak kalmasını istiyor. Ben oyumu hayır olarak kullanacağım, sizi de bir önceki kararlarınızı hatırlatarak uyarıyorum" dedi.

"ÇEKİMSER KALIN" TALİMATI MUZAFFER KUTLU'DAN

 

Tüm tartışmalardan sonra oylamaya geçilirken; Ak Parti meclis üyelerinin oylamada çekimser kaldığı görüldü. Belediye Meclis üyelerinin oy kullanmasının ardından ortaya çıkan sonuca göre; 12 kabul, 10 red, 8 çekimser oy kullanılırken MHP Grubu adına Mustafa Doğan oy kullanmamayı tercih etti. Öte yandan Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu'nun meclis üyelerine "Oyunuzu çekimser kullanın" şeklinde öneride bulunduğu Ak Parti kulislerinde konuşuluyor.

 

AKFA DOSYASI MAHKEMELİK OLACAK

 

Ak Parti meclis üyelerinin çekimser kalması sonucunda meclisten geçen AKFA Dosyasının mahkemeye taşınacağı öğrenildi. CHP Kulislerinden elde edilen bilgide; özetle 'Belediye İmar Komisyonu burada büyük bir hata yapmıştır, Çanakkale sahil ve kıyı şeridinin korunması konusunda Çanakkalelilerin büyük bir hassasiyeti vardır, bu sorumluluğun altından parbuti olarak kalkmamız zor olacaktır. Daha önceden bir çok defa red edilen projenin bu sefer geçmiş olması da ayrı bir sıkıntı yaratacaktır. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bu dosyayı mutlaka iptal edilmesi konusunda mahkemeye taşıyacaktır' denildi.



HABER VİDEOSU



AKFA Dosyası Meclisten Geçti paylaşan: aynal-pazar


Bu haber 5582 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI