thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Vatandaşa Lokma, Siyasete Malzeme!

Tarih: 04-06-2015 09:08:22 Güncelleme: 04-06-2015 18:45:22 + -


Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında Başkan Ülgür Gökhan ile AK Parti Grup Sözcüsü Tülay Ömercioğlu arasında, kandil akşamı lokma dağıtmak isteyen AK Partililer ile zabıta arasındaki arbede nedeniyle tartışma yaşandı. Toplantıya mola verildiğinde ise AK Partili Belediye Meclis üyesi Ersin Aycibin ile Zabıta Müdürü Mustafa Ada arasında da kısa süreli tartışma yaşandı. Meclis üyelerinin araya girmesi olayın büyümesini engelledi.


Vatandaşa Lokma, Siyasete Malzeme!

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısına “Lokma” tartışmaları damga vurdu. Ülgür Gökhan tüm yaşananları anlatırken AK Parti Milletvekili Bülent Turan’ın bir televizyon programında Ülgür Gökhan’ı yalancılıkla suçlamasına üzerine “Asıl yalancı sizsiniz, Çanakkale halkı sizleri de bizleri de çok iyi biliyor” dedi. Ülgür Gökhan’ın yalancı suçlamasına cevap veren Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu ise; “Türk siyasetinde tanıdığım 4-5 adet demogoji ustası var bunlardan birisi de sizsiniz” diyerek cevap verdi.

 

“Kadına şiddet uygulanmadı” diyen Ülgür Gökhan’ın sözlerini AK Partili Belediye Meclis üyesi Eren Kemerli doğrulayarak; “Kadınlara bir şiddet uygulanmadığı doğrudur, fakat orada görevli olan arkadaşlarımız olmasaydı zabıtalar kadınlara istemeden de olsa şiddet uygulayabilirlerdi” dedi. Bunun üzerine Ülgür Gökhan Olmamış bir şeyi olmuş gibi gösteriyorsunuz. Varsayım üzerinden şiddet uygulanacaktı diyerek propaganda yaptınız. Bizim fıtratımızda kadına şiddet uygulaması yoktur” diyerek cevap verdi. Tartışmaların zaman zaman arttığı toplantıya mola verildiğinde ise tartışma yaşandı. Toplanıya verilen kısa arada  AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ersin Aycibin ile Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Ada arasında tartışma yaşandı.

ÜLGÜR GÖKHAN YAŞANANLARI ANLATI

 

AK Partililerin izinsiz alanda lokma dağıtmasını ‘şov’ olarak değerlendiren Başkan Gökhan, “Bu alanda lokma dağıtılamayacağı daha önce kendilerine bildirildi. Yer de gösterildi. Biraz ileride çadır açan MHP’liler de aynı şekilde lokma dağıtmak istediler. Onlara yönetmelikler iletildiğinde anlayış gösterdiler ve kendilerine gösterilen alanda bu işi yaptılar. Ancak AK Partililer, kabadayıvari bir tavırla olayı provoke etti. Şov yaptılar. Olmayan şeyleri olmuş gibi gösterdiler. Kadına şiddet gibi bu kentte olmayacak bir şeyi dayattılar. Bu bana göre 2. Kabataş vakası. Olaydan daha vahim olan ise İstanbul Milletvekili Bülent Turan’ın yalan beyanları olmuştur. Kendisini kınıyorum” dedi.

 

“DEMAGOJİDE ÜSTÜNÜZE YOK”

 

AK Parti Grup Sözcüsü Tülay Ömercioğlu ise geçtiğimiz kandil günü aynı noktada lokma dağıttıklarını, ancak böyle bir engelleme ile karşılaşmadıklarını ifade ederek, “Ülgür bey, ülkemizde demagoji üstadı 5 kişi varsa onlardan biri de sizsiniz. Tamamen demagoji yapıyorsunuz. Böylesine mübarek bir günde, lokma dağıtımı gibi manevi anlamı yüksek olan bir olayı engelleme mantığını ben anlayamıyorum. Barışın kenti diyorsunuz, özgürlüklerin kenti diyorsunuz. Ancak bu söylemler sözde kalıyor. Bu şuradan da belli. Aynı anda 10 metre ileride keşkek dağıtımı oldu. Zabıtalar müdahale etmedi. Sadece bizim üzerimize yürüdüler. Bunu şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

 

Ömercioğlu, kendisini yalancılıkla itham eden Başkan Gökhan’ı da eleştirerek, “Burası haşlama merkezi değil. ‘Sözlerinize dikkat edin” diye uyardı. Öte yandan, AK Partililer ile zabıtalar arasında yaşanan gerginliğin ardından AK Parti Belediye Meclis üyelerinin salona siyah kurdele takarak gelmeleri ise dikkat çekti.

KADINA ŞİDDET UYGULANMADI, AMA UYGULANABİLİRDİ

 

Ak Parti Belediye Meclis üyesi Eren Kemerli, konuşmasına “Tüm ülkede iki gündür bu olay konuşuluyor. Biz isterdik ki bu olay içimizde kalsın burada gündeme gelmesin. Yanlış bir yönlendirmeyle gereksiz bir müdahale yapılmış yaşanmıştır. Biz bu memleketin çocuğuyuz. 15 dakika müdahale olmasa iş bitmişti. Orada yaşanan orada kalmalıydı. Kadınlara şiddet doru uygulanmadı ama uygulanabilirdi. Oradaki arkadaşlar araya girmeseydi bugün çok daha farklı çok daha kötü olayları konuşuyor olabilirdik” dedi.

 

Bunun üzerine Ülgür Gökhan; “Sizler yaşanmamış olayları yaşandı diyerek kamuoyuna aksettirdiniz. Kadınlara kalkan eller kırılsın diye yürüyüş düzenlemişsiniz. Burada yoktum burada olsam iki çift laf söylerdim elbet. Varsayımlar üzerinden hareketle kadına şiddet uygulanmış gibi gösterdiniz. Bu üslubu daha önce de kullandınız. Bu üslubun Çanakkale halkında etkisi ters olur. Halkımız sizi de biliyor beni de biliyor. Ben halkıma yalan söylemem, söylemediğim için 12-13 yıldır burada başkanlık görevi yapıyorum. Ve her seçimde oyumu artırarak yeniden seçiliyorum. Bizim fıtratımızda kadına şiddet uygulamak yoktur. İmalarınız hoşuma gitmiyor aramızdaki samimiyete son veriyorum, bundan sonra” diyerek cevap verdi.

 

AYCİBİN İLE ZABITA MÜDÜRÜ TARTIŞTI

 

Israrla söz isteyen AK Parti Belediye meclis üyesi Ersin Aycibin’e söz hakkı vermeyen Ülgür Gökhan, toplantıya 15 dakika ara verdiğini açıklayarak salondan çıktı. Ülgür Gökhan’ın salondan çıkması üzerine hemen Ersin Aycibin’in yanında oturan Zabıta Müdürü Mustafa ada ve Aycibin arasında “Yalan” tartışması yaşandı. Bir süre karşılıklı olarak yaşanan ağız dalaşı araya diğer meclis üyelerinin girmesi üzerine sona erdi.

 



HABER VİDEOSU





Bu haber 3557 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI