thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"1 Milyon 300 Bin TL'yi Çanakkale Halkı Ödememelidir"

Tarih: 01-11-2019 06:26:25 Güncelleme: 01-11-2019 07:12:25 + -


Ekim Ayı meclis toplantısında Çanakkale şehir içi ulaşım seferlerine yapılan zam tartışması devam ediyor. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran konuyu bir kez daha gündeme getirerek; ekonomik krizle boğuşan vatandaşlara ulaşım zammının yüklenmemesi gerektiğini söyledi.



Çanakkale Belediye Meclis toplantısından Şehiriçi Otobüs seferlerine zam yapılmıştı. Öğrenci 2,10 TL' tam yolcu ise 3,25 TL fiyat tarifesi mecliste yapılan oylamada geçmişti. Şehir içi otobüslerde yapılan zam sonrası Üniversite öğrencileri internet üzerinden kampanya başlatarak öğrenciler için abonman sistemi uygulamasına geçilmesini istemişlerdi. Toplanan imzalar karşılık bulmazken İYİ Parti cephesinden de Ulaşım Sisteminin revize edilmesi gerektiğine dikkat çekilmişti.

 

Çanakkale şehiriçi ulaşım sisteminin verimli olmadığını, mevcut sistemin maliyetleri arttırdığını, bu maliyet artışlarının da vatandaşın sırtına yüklenmesine karşı çıkan İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Necati Gapran sistemin revize edilmesi gerektiğini söylemişti. Fiyat artışlarında gerileme yaşanmazken; ulaşım sistemi yeniden gözden geçirilmeyince İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran yeni bir açıklamada bulunarak Belediye personeli ve birinci derece yakınlarının ücretsiz binişlerinin maliyetinin 1 Milyon 300 Bin TL'ye ulaştığını açıkladı.

 

"ZAM YAPMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran yaptığı açıklamada; "Çanakkale Belediyesi tarafından Ekim ayı Meclis toplantısında şehiriçi otobüs ücretlerine öğrenci 2,10 TL, tam yolcu 3,25 TL olmak üzere zam yapılmıştı. Bu zamlara başta Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere Çanakkale halkı ve İYİ Parti olarak biz tepkimizi ortaya koymuştuk. Zam sonrası yaptığımız açıklama da çözümün zam olmadığını, zammın sadece günü kurtarmak olduğunu belirtmiştik ve basın açıklamamızın devamında çözüm önerilerimizi sunmuştuk. Bunlardan bir tanesi de Belediye personeline verilen ücretsiz biniş hakları yanında, birinci derece yakınlarına da bu hakların verilmesi, bu yükü diğer vatandaşlarımızın sırtına yüklenmesiydi" dedi.

"1 MİLYON 300 BİN TÜRK LİRASINI ÇANAKKALE HALKI ÖDEMEMELİDİR"

Ortaya çıkan maliyetin 1 milyon 300 bin TL olduğunu ve bu maliyetin Çanakkale halkının sırtına yüklenmemesi gerektiğini belirten İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran; "Çanakkale Belediyesi personelinin ve ailesinin toplu taşımayı ücretsiz kullanması ile alakalı bir itirazımız yoktur. İtirazımız sosyal adaletsizliğedir. Belediyemizin emekçi personelinin ücretsiz kullandığı bu kamu hizmetini, özel sektörde çalışan emekçi Ahmet amcamızın, emekçi Ayşe kardeşimizin ödeme yaparak kullanıyor olması adaletsizliktir. İtirazımız bunadır. Toplu taşıma sistemimizde 5 binişten 2 si ücretsiz olmaktadır. Ücretli olarak kullanan 3 kişi, kendisi dışındaki 2 kişinin daha parasını ödemektedir. Bu büyük bir adaletsizliktir. Belediyenin 670 personelinin günde iki biniş hakkı vardır. Bir günde 1340 biniş, 300 gün üzerinden hesaplanacak olursa 402 bin biniş yapacaktır. Bir binişin 3.25 TL olduğu bugün hesabı yaparsak, bir yılda 1 milyon 306 bin 500 Türk Lirası maliyet ortaya çıkmaktadır" dedi.

 

"BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BU KONUYA KAYITSIZ KALMAYACAĞINA EMİNİZ"

Kamu kaynaklarının verimli bir şekilde harcanması konusunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın titiz davrandığının tüm Çanakkale halkı tarafından bilindiğini belirten İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran; "Belediye personelinin ve ailesinin ücretsiz biniş haklarının Çanakkale halkına yıllık maliyeti 1.3 milyon Türk Lirasının üstündedir. Bu bedel ne araç sahiplerine ne de Çanakkale halkına ödettirilmemelidir. Vatandaşın en önemli hakkı kamu kaynaklarının nasıl harcandığını öğrenme hakkıdır. Fakat ne yazık ki bu 1.3 milyonun üzerindeki rakam Belediye Başkanlığı bütçesinde yer almamakta, bütçe kaleminde Çanakkale halkına bu 1.3 milyonun harcanma bilgisini vermemektedir. Sayın Çanakkale Belediye Başkanı gibi kamu kaynaklarının harcanması konusunda çok titiz olan bir Başkanın, bu duruma kayıtsız kalmayacağından eminiz. İYİ Parti olarak teklifimiz belediyenin ücretsiz binişler için otobüslere bir bedel ödemesi ve bunu bütçesinde göstermesidir. Böylece Çanakkale halkı parasının nereye harcandığını demokratik olarak bilecek, bu 1.3 milyon tek bir grup tarafından ödenmek yerine tüm halkın bütçesinden adaletli bir şekilde ödenecek ve bir zam kararı daha alınma süresi uzayacaktır" dedi.




Bu haber 8815 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI