thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Tunç Soyer; "Sizlerin Gücüne, Güç Katmaya Çalışacağız"

Tarih: 10-08-2019 13:03:16 + -


Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan su nöbeti 16’ıncı gününe girdi. Nöbetin 16.gününe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte İzmir'in tüm CHP'li İlçe Başkanları ve yöneticileri de katılarak destek verdiler.


Tunç Soyer;

Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan su nöbeti 16’ıncı gününe girdi. Ülkenin dört bir yanından yurttaşlar bölgeye gelerek mücadeleye destek vermeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraberindeki ilçe belediye başkanları da bugün Kaz Dağları’na gelerek bölgede incelemelerde bulundu.

 

Maden şantiyesinde katliamı yerinde gözlemleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ile çevre gönüllüleri de eşlik ettiler. Yaşanan çevre katliamını ve maden sahasının Çanakkale'ye olası etkileri hakkında ve devam eden süreçle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Verilen çevre mücadelesine sonuna kadar destek olacaklarını ve bu konuda asla yalnız bırakmayacaklarının sözünü veren Soyer, daha sonra maden sahası içerisinde Ülgür Gökhan ile birlikte fidan dikti.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sonrasında kamp alanına geçerek vatandaşlar ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada mücadelede hukuki zemini güçlendirmek istediklerini belirterek şunları söyledi: “Gerçekten bu talan alanını görüp de vicdanı sızlamayacak bir insan evladı yok diye düşünüyorum. Olağan üstü büyük bir tahribat, kötü bir tablo var. Hakikaten insanın içi parçalanıyor, yüreği sızlıyor. Bugün Türkiye’de büyüyen büyük bir direniş ruhu var. Bizim bu direnişi yaygınlaştırıp büyütmemiz lazım. Hem de hukuki anlamda güçlendirmemiz lazım. Sizin gücünüze güç katmaya çalışacağız. Yalnız değilsiniz, sizlerle olduğumuzun bilinmesini isteriz. Yakında CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir araya geleceğiz. Bu toplantıda Kazdağları konusunu gündeme getireceğim. Eminim ki diğer belediye başkanlarımda buradaki katliam için ellerinden gelen desteği vermek isteyeceklerdir. Türkiye’de tüm baroları seferber etmeye çalışacağız. Büyükşehirlerin baroları katkı vermeye davet edeceğiz. Hukuk zeminin güçlendirdikçe sesimiz uluslararası alanda da daha gür çıkacak. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İZMİR'İN CHP'Lİ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI ÇANAKKALE'YE GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra İzmir'in CHP'li İlçe Belediye Başkanları, il ve ilçe yöneticileri de Çanakkale'ye geldiler. Truva atı önünde hatıra fotoğrafı çekilen ve pankart açan Belediye başkanları daha sonra Su ve Vicdan Nöbeti alanına ve maden sahasına giderek incelemelerde bulundular.




Bu haber 2820 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI