thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Tarih: 28-10-2022 11:36:26 Güncelleme: 28-10-2022 11:38:26 + -


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99.yıldönümü kutlamaları düzenlenen Çelenk Sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Bayramı’nın kutladığı bu haftada Çanakkale’de kurum ve kuruluşların düzenleyecekleri etkinlikle kutlanacak.


Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99.yıldönümü kutlamaları düzenlenen Çelenk Sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Bayramı’nın kutladığı bu haftada Çanakkale’de kurum ve kuruluşların düzenleyecekleri etkinlikle kutlanacak.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit’in Atatürk büstüne çelenk koyması ile başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ile birlikte, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, STK ve siyasi partiler ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenlerin devamda saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

STK VE SİYASİ PARTİLER ÇELENK KOYDULAR

Resmi töreninin ardından CHP başta olmak üzere, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partileri Atatürk anıtına çelenk bırakırken; çeşitli STK ve dernek yöneticileri de anıta çelenk bıraktılar. Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şube Başkanı Mehmet Emin Şevik ile CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural günün anlam ve önemine atfen birer konuşma gerçekleştirdiler. CHP İl Başkanı Uralk yaptığı konuşmada; “Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü olan ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin bugün 99. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Ülkemiz için bir dönüm noktasını ifade eden bu bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin gözbebeği durumundadır. Zira Cumhuriyetimiz çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklâl mücadelesinin ardından kurulmuştur. İstiklâlimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı duygu ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir. Ülkemizi, sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek için, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyi ve her bakımdan mutlu olduğu refah bir Türkiye hedefine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman ecdadımızı ve şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Çanakkaleli hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

FENER ALAYI 29 EKİM GÜNÜ SAAT 19.00’DA BAŞLAYACAK

Çanakkale’de her yıl vatandaşların sabırla beklediği etkinliklerden bir tanesi de Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı günün akşamında düzenlenen Fener Alayı, adeta görsel bir şölene dönüşüyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek olan Fener Alayı, 29 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da Cumhuriyet saat 19.00’da başlayacak.




Bu haber 1562 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI