thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Dardanel, Anadolu’nun En Büyük Şirketleri Arasında..
Tarih: 14-12-2023 07:35:03 Güncelleme: 14-12-2023 07:37:03 + -


Çanakkale ve Türkiye’nin gururu Dardanel, "Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında geçen seneye göre 30 basamak yükselerek 197, sektörlere göre dağılımda ise 42. sırada yer aldı. Büyüme ve yatırım hedeflerine odaklanan Dardanel, bölgesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor.


Dardanel, Anadolu’nun En Büyük Şirketleri Arasında..

Ekonomist Dergisi, Türkiye'deki üretimin kilit noktalarından olan Anadolu’nun iş dünyasını gözler önüne seren “Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasını yayınladı. 2022 verilerinin değerlendirildiği Anadolu 500 listesinde Dardanel, geçen seneye göre 30 basamak yükselerek 197. sırada yer aldı. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Dardanel, sektörlere göre dağılımda ise 42. sıraya yükseldi. Dardanel sürdürülebilir büyümedeki azmi ile güçlü performansını bir kez daha ortaya koydu.

 

Kurulduğu günden bu yana hem bulunduğu bölgeye hem de Türkiye’ye sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda büyük değer katan Dardanel'in 2022 Anadolu 500 sıralamasındaki yüksek konumu, sektördeki öncü konumunu ve liderliğini de gösteriyor. Dardanel, aynı zamanda gıda sektörü ile birlikte Türkiye'nin ekonomik dengelerinde önemli bir aktör olarak, sadece Anadolu'nun değil, tüm ülkenin ekonomik büyümesine sağladığı katkı ile öne çıkıyor. Dardanel, Anadolu'nun gücünü ve potansiyelini temsil eden bu prestijli sıralamada elde ettiği konumundan adlığı güçle bölgesel ve ulusal ekonomiye katkıda bulunmaya devam edecek.

 

 

DARDANEL HAKKINDA

Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran ilk marka olan Dardanel, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini Çanakkale ve İstanbul’daki fabrikalarında üretim yaparak sürdürüyor. Dardanel; ton balığının yanı sıra hazır yemek, somon füme, somon marine ve havyar gibi soğutulmuş ve katma değerli dondurulmuş deniz ürünleri kategorilerinde lider konumda. Ayrıca Tonlu Aç Ye kategorisindeki ürünleriyle tüketicilerin ‘her an, her yerde sağlıklı ve lezzetli öğün’ arayışlarına yanıt verirken dondurulmuş Kolay Pişir serisi ile hiçbir ön hazırlık gerektirmeden 8 dakika içinde hazırlanan deniz ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Kendi sektörünün lideri olmayı sürdüren Dardanel, Türkiye’nin ilk paketli hazır sandviçi Mr. NO markasını tüketicilerle buluşturdu. 2022 yılında Sushida markasıyla Türkiye’nin yemeye hazır ilk paketli sushisini pazara sundu. Aynı yıl, Jazzy markasıyla kedi ve köpek maması sektörüne girdi. Fortune 500 Türkiye listesinde de yer alan Dardanel, 38 ülkeye yaptığı ihracat ile Türkiye’nin gıda ihracatında en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olmanın yanı sıra 2022 yılında Yunanistan’ın köklü deniz ürünleri markası Kallimanis’i bünyesine katarak ihracat coğrafyasını daha da genişletti. Balık ve deniz ürünlerindeki uzmanlığını sağlıklı tüketim trendleri ile birleştiren Dardanel, Dardenia ve I Love Fish restoran konseptleriyle Türkiye genelinde geniş deniz ürünleri menüsüyle hizmet veriyor.




Bu haber 1244 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI