thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


İbrahim Bodur’un Adı Sosyal Girişimcilerle Yaşatılıyor
Tarih: 06-01-2023 06:31:47 Güncelleme: 06-01-2023 06:33:47 + -


Kale Grubu’nun sosyal girişimcilerin yarattığı pozitif etkiyi çoğaltmak amacıyla hayata geçirdiği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı, son 5 yılda desteklediği sosyal girişimcilerle, ekosistemde 24,5 milyon TL’lik katma değer yarattı. Finale kalan ve kazanan girişimlerin yüzde 48’inin kurucusu ya da kurucularından en az birinin kadın olması da programa kapsayıcılık açısından da başarı getirdi.


İbrahim Bodur’un Adı Sosyal Girişimcilerle Yaşatılıyor

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nın etki alanının her geçen yıl katlanarak büyüdüğünü belirten Kale Grubu Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Rana Birden, “Program kapsamında yarattığımız toplam ekonomik değerin 24,5 milyon TL’ye ulaştığını hesaplıyoruz. 2017’den bu yana önemli bir yol kat eden Program, finalistleri ve kazananları ile 53 kişilik bir girişimci topluluğuna dönüştü” açıklamasında bulundu.

 

“PANDEMİYLE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞIYORUZ”

Kale Grubu Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Rana Birden yaptığı açıklamada; “Son yıllarda özellikle pandemiyle birlikte büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Yaşadığımız değişimin hepimizde bir farkındalık yarattığını söyleyebilirim. Kişiler, kurumlar ve hatta tüm ülkeler daha iyi bir dünya ve daha iyi bir gelecek için ellerini taşın altına koymaya başladılar. Tam da bu noktada gelecek nesiller için kalıcı çözümler ararken aslında sosyal girişimcilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunun farkında vardık. Türkiye’de sosyal girişimcilik önemli gelişmeler kaydetmiş olsa da hâlâ çok yeni ve gelişime açık bir alan. Dünyada ve Türkiye’de başta iklim değişikliğinin yıkıcı etkisi gibi yakından tanık olduğumuz gelişmeler karşısında “Ne yapabilirim?” sorusunu daha çok sormaya başladıkça sosyal girişimcilik de gelişim gösterecek” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE SOSYAL GİRİŞİMCİLİK GELİŞİME AÇIK BİR ALAN”

Sosyal girişimcilik hem dünyada hem de Türkiye’de hızla gelişmekte olan bir alan olduğunu ifade eden Rana Birden; “Türkiye’de alanla ilgili veri eksikliğinden ötürü sosyal girişimciliğin büyüme hızı aynı oranda belgelenemese de Kale Grubu olarak başlattığımız İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı başvurularında da her yıl gözlemlediğimiz gibi sosyal girişimlerin sayısı ve potansiyeli başarı hikayelerinin yaygınlaşması ile paralel olarak her geçen yıl artış gösteriyor” dedi.

 

“ZEYNEP BODUR OKYAY’IN SORUMLU LİDERLİK ANLAYIŞININ PAYI ÇOK BÜYÜK”

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programının gelişiminde Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın büyük emekleri olduğunun altını çizen Rana Birden; “Grubumuzun kurucusu merhum İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla 2017 yılında başlattığımız İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nın etki alanı her geçen yıl katlanarak büyüyor. Elbette ki bunda Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’muz Zeynep Bodur Okyay’ın duyarlı ve sorumlu liderlik anlayışının payı oldukça büyük. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda ve attığımız tüm adımlarda bunu hissediyoruz. Bir sanayi şirketi olarak insana ve çevreye saygılı, topluma sürdürülebilir değer katan itibarlı şirketler grubunda olmanın sorumluluk bilinciyle yaratıcı ve ilham veren projeler üretiyoruz. Toplum için sosyal fayda sağlamaya ve değerlerimizi geniş kitlelerle paylaşmaya büyük önem veriyoruz” dedi.

 

“BU YIL ALTINCISINI DÜZENLEMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik programı sayesinde birçok yatırımcının da ilgisini çektiğine işaret eden Rana Birden; “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı, bugün Türkiye sosyal girişimcilik ekosisteminin en önemli taşıyıcı güçlerinden biri konumuna geldi. Bu yıl altıncısını düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin geleceğine umut saçan böylesine kıymetli sosyal girişimcilerin olduğunu bilmek, onlara ilham olmak, yol göstermek ve cesaretlendirmek bizi çok besliyor. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı sosyal girişimciliğin Türkiye’de yaygınlaşmaya yeni yeni başladığı bir aşamada ortaya çıktı ve sosyal girişimciliğin bilinirliğini ve görünürlüğünü artırmada ekosisteme önemli katkı sağladı; sağlamaya devam ediyor. Programın, hem sosyal girişimlerin görünürlüğüne katkısı hem de bu alana destek olmak isteyen ve yatırım yapmak isteyen farklı kurumları teşvik edici bir etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“FARK YARATAN 52 FİNALİSTİMİZ, 17 KAZANANIMIZ VAR”

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik yarışmasını kazananların durumları hakkında da bilgi veren Rana Birden; “Geçtiğimiz beş yıla baktığımızda Türkiye’nin her bölgesinden 1.500’e yakın başvuru aldık, çok kıymetli sosyal girişimcilerle tanıştık ve onlardan çok şey öğrendik. İlk yılımızda tek kategoride üç ödül verirken 2018’den bu yana kategori sayımızı dörde çıkardık. Şu anda her biri kendi alanında fark yaratan 52 finalistimiz, 17 kazananımız var. Toplumsal cinsiyet eşitliği de kapsayıcılığın önemli adımlarından biri. Finalist ve kazananların yarısı (%48), kurucusu ya da kurucularından en az biri kadın olan sosyal girişimlerden oluşuyor. Kazanan sosyal girişimcilere sağladığımız toplam destek 1 milyon TL düzeyinde… Yarattığımız toplam ekonomik değeri ise 24,5 milyon TL olarak hesapladık. 2017’den bu yana gerçekleşen program, finalistleri ve kazananları ile 53 kişilik bir topluluğa dönüştü” dedi.

 

“YENİ PROGRAMIMIZLA HER YIL 150 POTANSİYEL ADAYIN ÇIKMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

İbrahim Bodur sosyal Girişimcilik Programı bünyesinde eğitimler de verilmeye başlandığını hatırlatan Rana Birden; “Programın zaten kuvvetli olan etkisinin, önümüzdeki beş yılda “topluluk yönetimini” de devreye alarak katlanarak artması için çalışacağız. Geçtiğimiz yıllarda edindiğimiz tecrübe ve farkındalıkla programımızı; topluluk oluşumu, ağ kurma, platform sağlama, fon kaynaklarına erişim gibi alanlarda derinleştireceğiz. Biz, etki alanımızı daha da geliştirmeyi ve daha fazla sosyal girişimciye ve adayına erişebilmeyi istiyoruz. Buradan hareketle, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile bir işbirliği yaptık ve “Dünyaya İyi Bakanlar Akademisi” – DİBA adını verdiğimiz platformumuz üzerinden sosyal girişimcilik eğitim modülümüzü devreye aldık. Sözünü ettiğim eğitim programıyla, Anadolu’nun her yerindeki üniversite çağındaki gençleri sosyal girişimcilik dünyasıyla tanıştırmayı ve her yıl 150 yeni potansiyel adayın sahaya çıkmasına destek vermeyi amaçlıyoruz” bilgisini verdi.

 

“2023 YILINDA PROGRAM YEPYENİ BİR FORMATA DÖNÜŞECEK”

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü programının her geçen gün geliştirildiğini ifade eden Rana Birden; “Programa ek olarak 2022 yılının Mayıs ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz “Hayata Değer” buluşması da bizim için çok anlamlıydı. Buluşmada, Türkiye’nin önde gelen sosyal girişimcilerini, akademi, sivil toplum temsilcileri ve gençleri bir araya getirerek büyük bir sinerjiyi ortaya çıkarttık. Hayata Değer Buluşmamızı daha da geliştirerek 2023 Mayıs ayından itibaren İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül törenimiz ile birleştireceğimiz yepyeni bir formata evireceğiz. Beş yıl önce bir ödül programıyla başlayan yolculuğumuz, bugün Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi ve Hayata Değer buluşması, birbirini destekleyen topluluk programları ile 360 derece işleyen, her yıl kendini yenileyen ve büyüyen, sürdürülebilir bir iş modeli haline geldi. Her geçen yıl daha da fazla kişiye ulaşarak daha iyi bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.




Bu haber 1980 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI