thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Çanakkale Barosu'ndan Akit TV’ye "Etek" Davası..
Tarih: 18-06-2022 07:34:54 Güncelleme: 18-06-2022 07:36:54 + -


Akit TV’de yayınlanan bir programda; Avukatın etek boyunu ölçmeye kalkan hakimi protesto etmek için Çanakkale Barosu’nun kadın avukatlarının etekli resimlerinin kullanılmasına Baro’dan tepki geldi. Kadınların ve meslektaşların hedef gösterilmesine tepki gösteren Çanakkale Barosu toplumu bölen ve hedef gösteren Akit TV’ye dava açtı.


Çanakkale Barosu'ndan Akit TV’ye

16 Haziran 2022 tarihinde Akit TV’de yayınlanan  "Güne başlarken " adlı programda, 2019 yılında Anadolu Adliyesinde bir duruşma esnasında etek giyen kadın avukatın, etek boyunu ölçmek isteyen hâkimi protesto etmek amacıyla, Çanakkale Barosu’nda yapılan  "Eteğime Değil Dosyana Bak" eylemine ait fotoğraflar kullanıldı.

 

“ERKEK SAVCI VE HÂKİMLERİ ETKİLİYOR” İFADELERİNE TEPKİ

Eyleme katılan avukatların bacakları sansürlenerek paylaşılması ve aynı programda etek giyen kadın avukatların erkek hakim ve savcıları etkileyerek adil yargılanma hakkına zarar verebileceği gibi cinsiyetçi ve ahlakdışı ifadeler kullanılması üzerine Çanakkale Barosu hukuk mücadelesi başlatma kararı aldı. Çanakkale Barosu’ndan yapılan açıklamada; “Meslektaşlarımız, baromuz ve tüm kadınlar hedef gösterilmiştir. 1930 yılında belediye seçimleri ve 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı tanındığında dünya ülkeleri arasında başı çekerken, 2022 yılında kadın bedeni, kıyafeti, yaşam tarzı üzerine yapılan baskı ile mücadele etmek durumunda kalmaktan dolayı hicap duymaktayız” ifadeleri yer aldı.

 

“KADIN VE ÇOCUKLARI HEDEF ALAN AKİT TV’Yİ KINIYORUZ”

Baro yönetimi yayınladığı mesajında; “Biz Türk basınının tamamının bu bakış açısında olduğunu düşünmüyoruz ancak bir Basın kuruluşunun, halkın ve vatandaşın hakkını, kamuoyu yararını ve menfaatini korumak noktasında taraf olması gerekirken; cinsiyetçi söylemleri ve sahip oldukları ahlakdışı bakış açısını dışarı vuran yayınları ile hem kadın hem de çocukları hedef haline getiren Akit TV’yi kınıyoruz. Yayında Kadın meslektaşlarımızın kıyafetlerinden etkilenerek karar verileceğini düşündüğünü ifade edenler, bize olduğu kadar bağımsız yargı mensuplarına da kabul edilemeyecek ithamlarda bulunmaktadır” denildi.

“NEREDE NE GİYİLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLİR, KARARINI DA BİZ VERİRİZ”

Kılık kıyafetler üzerinden özellikle kadınların, çocukların ve meslektaşlarının hedef gösterilmesine tepki gösteren Baro Yönetimi; “Türkiye Cumhuriyeti laik bir hukuk devletidir. Bugün burada bu açıklamayı sadece hedef gösterilen bizler ve baromuz için değil kadınlar üzerinden yürütülen ve esasında cumhuriyetin temel ilkelerini hedef alan saldırıların tümü için yapmaktayız. Kadınların kıyafet seçimleri, yaşam tarzları herhangi bir mecrada erkeklerin tartışabileceği, yorum yapabileceği bir konu değildir. İster uzun etek ister mini etek giyeriz, ister tesettürle ister dekolteyle gezeriz. Nihayetinde nerede ne giyilmesi gerektiğini bilir ve bunun kararını bizler veririz” tepkisi gösterdiler.

 

“TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

Akit TV hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Baro Yönetimi; “12-17 yaşındaki kız çocukları ile evliliği öneren Akit TV’nin sahip olduğu ahlak anlayışı ortadır. Bu nedenle aynı zihniyetin, kadın avukatlar üzerinden başlayıp tüm yargı mensuplarını, kadınları, çocukları laik Türkiye Cumhuriyetini hedef alan bu çirkin yorumlarına Çanakkale Barosu olarak izin vermeyeceğimizi ve tüm yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerini paylaştılar.

 




Bu haber 2998 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI