thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Çanakkale’de "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" Yapıldı
Tarih: 13-11-2022 09:18:24 Güncelleme: 13-11-2022 09:21:24 + -


Çanakkale'de, 12 Kasım 1999 yılında Düzce Depremi'nde hayatlarını kaybeden vatandaşların anısına ve vatandaşları afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara hazırlanmak amacıyla 'Deprem anı ülke tatbikatı' gerçekleştirildi.


Çanakkale’de

Türkiye'nin 81 ili ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' yapıldı. Çanakkale'de ise İl Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığında Deprem Anı Ülke Tatbikatı gerçekleştirildi. Etkinliğe Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Belediye Başkan vekili İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı Albay Ufuk Yetiş, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran ile daire amirleri ve kurum müdürleri katıldı. Ayrıca tatbikatta AFAD gönüllüleri, Kızılay gönüllüleri, AKUT gönüllüleri ve Çanakkale Özel İdaresi Arama Kurtarma Ekibi (ÇÖZAK) hazır bulundu.

Tatbikattan önce AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ve AFAD personeli Türkiye genelinde yapılacak 'Deprem anı ülke tatbikatı' hakkında bilgi verdi. Daha sonra saatler 18.57 gösterirken tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikattan sonra açıklamalarda bulunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, “Bugün hepimizin bildiği üzere 12 Kasım Düzce Depremi'nin 23'üncü yıl dönümü. Tam da bu saatte, dakikada maalesef depremi yaşamıştık. Depremleri önlemek, önce bilmek mümkün değil. Ama depremin yıkıcı ve öldürücü etkisini azaltmak insanoğlunun elinde. Gelinen teknolojide hem binalarımızda hem de yapacağımız inşaatlarımızın kalitesiyle zararları azaltabileceğimiz gibi, afet eğitimleriyle, tatbikatları ile afetlere hazırlıkta da insanlarımızı bilinçlendirerek can ve mal kaybını en az seviyeye indirmemiz mümkün. Bu kapsamda da ülkemizde son yıllarda AFAD Başkanlığında, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatları ve gayretleriyle büyük farkındalıklar oluşmakta” dedi.

“TÜRKİYE'DE AYNI ANDA, SANİYEDE, DAKİKADA BİR TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUK”

Vali Aktaş konuşmasının devamında son yıllarda meydana gelen deprem ve diğer afetlerde yapılan eğitimler sayesinde vatandaşların daha bilinçli olarak hareket ettiğine dikkat çekti. Vali Aktaş; “Son yıllarda yine meydana gelen depremlerde gördüğümüz gibi artık insanlarımız daha bilinçli bir şekilde, inşaatlarımız daha sağlam şekilde ama hepsinden önemlisi tüm afetlerden sonra başta sayın bakanlarımız olmak üzere, onların da başında Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere hepsi olay yerindeler. Artık yıllar önce gördüğümüz 'nerde bu devlet' sloganlarını hiçbir yerde görmemekteyiz. Keşke böyle acılar yaşamasak ama bu acılarda insanlarımız kendilerinin yanında devleti görmek istiyorlar. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz bu farkındalık çalışmalarıyla devletimiz bunu sağlamış vaziyette. Biz de vatandaşlar, bireyler olarak eğitimli, hazırlıklı olmamız, deprem anında yapacaklarımızı çok iyi kavramamız lazım. Bu anlamda tüm Türkiye'de müthiş bir çalışmayla da gerçekten bir farkındalık oluştu. Okullarımızda öğrenciler Cuma günü tatbikatı yaptılar. Tüm kamuoyu da bunu sahiplendi. Tüm Türkiye'de aynı anda, saniyede, dakikada bir tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Tekrar söylüyorum, Allah deprem göstermesin, yıkıcı acılar vermesin. Ama deprem olduğunda da buna hazırlıklı olmamız gerektiği bilinciyle elimizde gücü kullanmamız lazım” dedi.




Bu haber 1911 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI