thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Gelibolu Uluslararası Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak
Tarih: 24-11-2023 11:36:40 Güncelleme: 24-11-2023 11:38:40 + -


Uluslararası Gelibolu Maratonu, Bisiklet Maratonu, Binicilik sporu gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Gelibolu Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, Uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünya'nın en büyük spor etkinliklerinden biri olan triatlon organizasyonu 2 Haziran 2024'te tüm dünyadan geniş bir katılımla Tarihi Alan'da gerçekleştirilecek.


Gelibolu Uluslararası Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu'nun organizasyonuyla ve Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlik için binlerce sporcu yarımadaya gelecek. Tarihi Alan'ın muhteşem doğası, spora elverişli arazi yapısı ve tarih ile iç içe olan dokusu sayesinde sporcular ve izleyenler için harika bir hafta sonu programı olması bekleniyor.

 

“GELİBOLU'NUN KALBİNDE, DAYANIKLILIK VE ZAFER RUHU ORTAYA ÇIKIYOR”

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, organizasyon için; “Tarihin tepelerden ve kıyılardan yankılandığı Gelibolu'nun kalbinde, dayanıklılık ve zafer ruhu ortaya çıkıyor. Tıpkı askerlerin bir zamanlar bu tarihi toprakların zorluklarıyla yüzleştiği gibi, modern triatletler de kendi mücadelelerini kazanacak. Challenge Gelibolu ile triatletler sırasıyla serin sularda yüzecek, rüzgâra karşı bisiklet sürecek, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu korunaklı bir bölgede koşacak. Triatletler, tarihin ve triatlonun buluştuğu Gelibolu bölgesinin hem geçmişin yankıları hem de bugünün adımları açısından dayanıklılığın canlı bir kanıtı olduğunu deneyimleyecek” şeklinde konuştu.

 

“CHALLENGE GELİBOLU, SPORCULARA SADECE BİR YARIŞ DEĞİL”

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; "Çanakkale Boğazı'nın sonsuzlukla buluştuğu noktada Gelibolu, zamanı aşan bir cesaretin kanıtı olarak duruyor. Burada, tepelerde ve topraklarda yankılanan yiğitlik sesleri, ulusları ortak bir hafızada birbirine bağlayan birlik, fedakârlık ve kalıcı ruhun öyküsünü anlatıyor. Challenge Gelibolu, sporculara sadece bir yarış değil, aynı zamanda tarih ve güzelliklerle dolu bu toprakların ruhunu hissedebilecekleri bir macera da sunuyor” dedi.

 

Hollanda merkezli Challenge Family’nin CEO’su Jort Vlam da şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye Triatlon Federasyonu ile uzun soluklu iş birliğimizin ilk adımını bu yıl eylül ayında Challenge İstanbul organizasyonu ile attık. Şimdi Gelibolu için heyecanlıyız. Burada bir triatlon yarışı düzenlemek büyük bir onur. Çünkü biz bizden öncekilerin fedakârlık ettiği barışa değer veriyoruz. Hiç şüphe yok ki bu, pek çok nedenden dolayı hatırlanması gereken bir yarış olacak. Tarih, olağanüstü doğal güzellikler, sıcak Türk misafirperverliği ve zamanın ötesinde bir rota. Dünyanın her yerinden gelen sporculara unutulmaz bir deneyim yaratmak için Türkiye Triatlon Federasyonu ile bir kez daha çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz”

 

Yarışla ilgili ayrıntılı bilgi ve kayıt için www.challenge-gallipoli.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.




Bu haber 1527 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI