thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Bu Yıkıma Bir An Önce Son Verilmedir"

Tarih: 16-08-2019 09:02:10 + -


Çanakkale Sivil İnisiyatifince yapılan açıklamada siyasi partilere Kirazlı-Balaban bölgesinde altın madenciliği yapan firmanın durdurulması için aktif göreve davet edildi.



Çanakkale Sivil İnisiyatifince yapılan açıklamada siyasi partilere Kirazlı-Balaban bölgesinde altın madenciliği yapan firmanın durdurulması için aktif göreve davet edildi. Çanakkale Sivil İnisiyatifince yapılan açıklamada; "Doğal varlıklar, içinde bulundukları ülkelerin en önemli zenginlikleri olup o bölgede yaşayan tüm canlılar için nitelikler taşıyan ve en önemli özelliği insan emeğiyle üretilmeyip, “kullanım hakkının” kamuda olduğu habitatlardır. Bir ülkenin refahı  ve insanlarının mutluluğu için bu doğal varlıkların adaletli bir biçimde ve kamu yararı doğrultusunda yönetilmesi zorunluluktur. Ancak, ülkemizde uygulanan neo liberal politikalar nedeniyle bu zenginliklerimiz, iktidarın kararıyla bir avuç ulusal ve ulus ötesi şirketlere kiralanmaktadır. Bu politik kararlar nedeniyle ülkemizin ormanları, milli parkları, akarsuları, gölleri, kıyıları, meraları, tarım alanları başta olmak üzere korunan tüm doğal kaynaklarımız ve doğal yaşamımız büyük tehdit ve tehlike altındadır" denildi.

 

"BU YIKIMDAKİ ROLLERİNİ KABUL ETMEYİP ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR"

Kirazlı-Balabanda işletilecek olan altın madenciliğinin Kazdağları ve yöreye büyük zararının yanı sıra Çanakkale'nin tek içme su kaynağını destekleyen havzaya da büyük zararı olduğuna dikkat çekilen açıklamanın devamında ise iktidar ve iktidara destek veren bürokratların suskunluğuna dikkat çekildi. Açıklamada; "Kazdağları'mız, içinde barındırdığı tarihsel, mitolojik, ekonomik ve ekolojik değerler nedeniyle yeryüzünün en önemli coğrafyalarından biridir. Bu coğrafyada yaşayan tüm canlılar bölgede işletilmeye başlanan madencilik faaliyetlerinden etkilenerek yok olacaktır. İşin en çarpıcı yanı, bu yıkım ve doğa tahribatı, iktidar ve iktidar politikalarını destekleyen ve onaylayan politikacılar ile bürokratların uygulamalarıyla  gerçekleştirilmekte, ama kimse bu konuda üstlendikleri rolü kabul etmeyip “üç maymunu” oynuyor olmalarıdır. Bu da bize, bu kararları veren siyasetçi, bürokrat , kimi bilim insanı ve uygulayıcıların aynı potada kaynaşmış olduğunu da  göstermektedir" denildi.

 

"İŞLETMENİN FAALİYETLERİNİN BİR AN ÖNCE DURDURULMASINI TALEP EDİYORUZ"

Çanakkale Sivil İnisiyatifince yapılan açıklama; "Ülkemizde en başta ormanlarımız ve diğer zenginliklerimizin talanına “dur” demenin tek koşulu;  bu yıkıma neden olan tarafların bu girişimlerini bir an önce sona erdirmeleri için “siyaset kurumlarının vakit geçirmeksizin  aktif bir biçimde harekete geçmesidir.  Topraklarımızın yok edildiği, suyumuzun zehirlendiği bir kentte yaşamak istemediğimizi ülkemizi yöneten karar vericilere duyuruyor, bir an önce bu karardan dönülmesini ve işletmelerin faaliyetlerine son verilmesini talep ediyoruz" ifadeleri ile sonlandı.




Bu haber 3590 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI